Ухвала
від 23.01.2023 по справі 621/2843/22
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 621/2843/22

Провадження № 2/621/240/23

Ухвала

Іменем України

23 січня 2023 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області у складі:

головуючий суддя Вельможна І.В.,

секретар судового засідання Лацько А.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні, за відсутності учасників справи, в порядку загального позовного провадження, в залі суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення,

в с т а н о в и в:

26.12.2022 ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення, в якому просить встановити факт її постійного проживання з батьком ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 , станом на день його смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою судді Зміївського районного суду Харківської області від 29 грудня 2022 провадження у зазначеній справі відкрито та призначено підготовче засідання на 23.01.2023.

23.01.2023 належним чином повідомлені учасники справи у підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_1 надала до канцелярії суду заяву відповідно до якої просила проводити підготовче засідання по справі за її відсутності не заперечувала проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду. Крім того, просила розглянути та задовольнити подане нею разом з позовом клопотання про допит свідків.

Від представника Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області Репнікової О.В. до канцелярії суду надійшла заява, відповідно до якої остання просить проводити розгляд справи за її відсутності за наявними в матеріалах справи доказами.

Зважаючи на те, що всі учасники справи в засідання не з`явилися, відповідно до частини 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Статтею 196 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до пункту 10 частини 2 статті 197 Цивільного процесуального кодексу України, суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Положеннями частин 1-3статті 12 Цивільного процесуального кодексу Українипередбачено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 76 Цивільного процесуального кодексу України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 43 Цивільного процесуального кодексу України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Положеннями статті91Цивільного процесуальногокодексу Українипередбачено,що викликсвідка здійснюєтьсяза заявоюучасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Позивач ОСОБА_1 з метою доведення факту її постійного із спадкодавцем на час відкриття спадщини, просить викликати та допитати в судовому засіданні свідків: ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

На підставі вищевикладеного за для повного та всебічного розгляду справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання позивача про допит свідків.

Відсутні передбачені частиною 2 статті 198 Цивільного процесуального кодексу України підстави для відкладення підготовчого засідання.

Вирішено питання, передбачені частиною 2 статті 197 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до частини 1, пункту 3 частини 2 статті 200 Цивільного процесуального кодексу України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому провадженні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За таких обставин, за результатами підготовчого провадження належить постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 189, 196-198, 200, 223, 259-261 Цивільного процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті в залі суду в м. Змієві на 13:00 годину 23 лютого 2023 року.

2. Клопотання ОСОБА_1 про допит свідків задовольнити.

3. Викликати в судове засідання для допиту у якості свідків:

- ОСОБА_3 , адреса місця мешкання: АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_4 , адреса місця мешкання: АДРЕСА_3 .

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею 23.01.2023.

Головуючий:

СудЗміївський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу108528670
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —621/2843/22

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні