Рішення
від 12.01.2023 по справі 914/2605/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.01.2023 Справа № 914/2605/22

Господарський суд Львівської області у складі судді Петрашка М.М. розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут"

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід"

про стягнення 52116,71 грн

за участю представників:

від позивача Козич В.Л.

від відповідача не з`явився

Суть спору: Позовні вимоги заявлено Товариством з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід" про стягнення 52116,71 грн.

Хід розгляду справи викладено в ухвалах суду та відображено в протоколах судового засідання.

Представник позивача в судовому засіданні 12.01.2023р. позовні вимоги підтримав повністю, позов просив задовольнити з підстав, що наведені у позовній заяві.

Відповідач явку представника в судове засідання 12.01.2023р. не забезпечив, хоча про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Необхідно зазначити, що участь відповідача в судовому засіданні 12.01.2023р. не визнавалась судом обов`язковою.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши зібрані докази, заслухавши доводи представника позивача, суд встановив таке.

28.02.2006р. між Відкритим акціонерним товариством "Львівобленерго" (постачальник) та Відкритим акціонерним товариством "Агрокультура" (споживач) укладено договір про постачання електричної енергії №60401, відповідно до умов якого постачальник продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача з приєднаною потужністю зазначеною в додатку №9 "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії", а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього договору.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" є юридичною особою приватного права та було утворене при здійсненні заходів відокремлення вертикально інтегрованого суб`єкта господарювання (ПрАТ "Львівобленерго") від постачання електричної енергії.

З 01.01.2019р. Товариство з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" виконуються функції постачальника універсальних послуг на території Львівської області всім побутовим і малим непобутовим споживачам, в тому числі тих, які були передані йому при відокремленні від вертикально інтегрованого суб`єкта господарювання. Перелік постачальників універсальних послуг визначений у додатку 3 до Методичних рекомендацій затверджених постановою НКРЕКП від 26.10.2018р. №1268.

Як вказано у позовній заяві, за адресою м.Львів, вул.Чмоли, 1 зареєстрований малий непобутовий споживач та відкрито особовий рахунок № НОМЕР_1 на ПрАТ "Агрокультура", номер договору 60401. Приватне акціонерне товариство "Агрокультура" припинено як юридичну особу, а його правонаступником, із тим самим ідентифікаційним кодом (23268047), є Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід".

Як зазначає позивач, з 01.01.2019р. за вищевказаним особовим рахунком (№5300000513) здійснювалося споживання електричної енергії, що свідчить про приєднання споживача до умов публічного договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг і стороною даного договору є Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід" як правонаступник Приватного акціонерного товариства "Агрокультура".

Як стверджує позивач, відповідач своїх зобов`язань належним чином, відповідно до умов договору та актів цивільного законодавства, як того вимагають приписи статей 526 Цивільного кодексу України, 193 Господарського кодексу України не виконав, що призвело до виникнення заборгованості за спожиту електричну енергію по договору №60401 за період грудень 2019р. - листопад 2021р. в розмірі 52116,71 грн.

Враховуючи наведене, позивач звернувся до Господарського суду Львівської області та просить стягнути з відповідача заборгованість в розмірі 52116,71 грн.

Відповідач проти позову заперечив, відзив на позовну заяву не подав.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши зібрані докази, заслухавши доводи представника позивача, суд дійшов висновку, що позов слід задовольнити з таких підстав.

Згідно із частиною 1 статті 11 Цивільного кодексу України, цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки.

Пунктом 1 частини 2 статті 11 Цивільного кодексу України передбачено, що підставами виникнення цивільних прав та обов`язків є договори та інші правочини.

Відповідно до статті 509 Цивільного кодексу України, зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

Як передбачено статтею 174 Господарського кодексу України, однією з підстав виникнення господарського зобов`язання є господарський договір та інші угоди, передбачені законом, а також угоди не передбачені законом, але які йому не суперечать.

За умовами статті 629 Цивільного кодексу України договір є обов`язковим для виконання сторонами.

За договором поставки продавець (постачальник), який здійснює підприємницьку діяльність, зобов`язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов`язаних з особистим, сімейним, домашнім або іншим подібним використанням, а покупець зобов`язується прийняти товар і сплатити за нього певну грошову суму. До договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін (стаття 712 Цивільного кодексу України).

Відповідно до статті 655 Цивільного кодексу України, за договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов`язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов`язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму.

Як встановлено судом, 28.02.2006р. між Відкритим акціонерним товариством "Львівобленерго" (постачальник) та Відкритим акціонерним товариством "Агрокультура" (споживач) укладено договір про постачання електричної енергії №60401, відповідно до умов якого постачальник продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача з приєднаною потужністю зазначеною в додатку №9 "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії", а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього договору.

Як також встановлено судом, за адресою м.Львів, вул.Чмоли, 1 зареєстрований малий непобутовий споживач та відкрито особовий рахунок № НОМЕР_1 на ПрАТ "Агрокультура", номер договору 60401. При цьому Приватне акціонерне товариство "Агрокультура" припинено як юридичну особу, а його правонаступником, із тим самим ідентифікаційним кодом (23268047), є Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід".

Правові, економічні та організаційні засади функціонування ринку електричної енергії, відносини, пов`язані з виробництвом, передачею, розподілом, купівлею-продажем, постачанням електричної енергії для забезпечення надійного та безпечного постачання електричної енергії споживачам з урахуванням інтересів споживачів, розвитку ринкових відносин, мінімізації витрат на постачання електричної енергії та мінімізації негативного впливу на навколишнє природне середовище визначаються та регулюються Законом України "Про ринок електричної енергії".

Відповідно до частини 1 статті 63 Закону України "Про ринок електричної енергії", універсальні послуги надаються постачальником таких послуг виключно побутовим та малим непобутовим споживачам. Постачальник універсальних послуг не може відмовити побутовому та малому непобутовому споживачу, які знаходяться на території здійснення його діяльності, в укладенні договору постачання електричної енергії.

Згідно із пунктом 13 Прикінцевих та перехідних положень (Розділ XVII) Закону України "Про ринок електричної енергії", під час здійснення заходів з відокремлення оператора системи розподілу вертикально інтегрований суб`єкт господарювання повинен до 1 січня 2019 року вжити заходів для відокремлення оператора системи розподілу від виробництва, передачі, постачання електричної енергії шляхом створення відповідних суб`єктів господарювання.

Суб`єкт господарювання, створений у результаті здійснення заходів з відокремлення з метою забезпечення постачання електричної енергії споживачам, у строк не пізніше ніж 12 місяців з дня набрання чинності цим Законом зобов`язаний в установленому порядку отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії.

Упродовж п`яти років з 1 січня 2019 року такий електропостачальник, який отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії, виконує функції постачальника універсальних послуг на закріпленій території, яка визначається як область, міста Київ та Севастополь, Автономна Республіка Крим, на якій до відокремлення провадив свою діяльність з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами та постачання електричної енергії за регульованим тарифом вертикально інтегрований суб`єкт господарювання.

Фактом приєднання споживача до умов договору постачання універсальних послуг (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, що засвідчують його бажання укласти договір, зокрема надання підписаної заяви про приєднання, оплата рахунка постачальника універсальної послуги та/або факт споживання електричної енергії.

Передача постачальнику універсальних послуг персональних даних побутових та малих непобутових споживачів під час здійснення заходів з відокремлення оператора системи розподілу не потребує отримання згоди та повідомлення таких споживачів про передачу персональних даних і вважається такою, що здійснена в загальносуспільних інтересах з метою забезпечення постачання електричної енергії споживачам.

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.10.2018р. №1268 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо передачі даних побутових та малих непобутових споживачів постачальнику електричної енергії, на якого відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" покладається виконання функції універсальної послуги на закріпленій території", відповідно до статей 6, 63 та пункту 13 розділу XVII "Прикінцеві та перехідні" положення Закону України "Про ринок електричної енергії" (далі - Закон) Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, постановила:

1. Затвердити Методичні рекомендації щодо передачі даних побутових та малих непобутових споживачів постачальнику електричної енергії, на якого відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" покладається виконання функції універсальної послуги на закріпленій території (далі - Методичні рекомендації), що додаються.

2. Рекомендувати суб`єктам господарювання, які провадять діяльність з передачі електричної енергії локальними (місцевими) електричними мережами та постачання електричної енергії за регульованим тарифом, які мають намір отримати ліцензію на розподіл електричної енергії та на яких не поширюються вимоги пункту 13 розділу XVII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону, здійснити передачу даних побутових та малих непобутових споживачів відповідному постачальнику універсальної послуги на закріпленій території відповідно до цих Методичних рекомендацій до дня, що є останнім днем здійснення постачання електричної енергії за регульованим тарифом.

Відповідно до пункту 10 Додатку №3 до Методичних рекомендацій щодо передачі даних побутових та малих непобутових споживачів постачальнику електричної енергії, на якого відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" покладається виконання функції універсальної послуги на закріпленій території, Товариство з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" є постачальником універсальних послуг на території Львівської області.

Відповідно до пункту 1 Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018р. №312 " Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії", відповідно до законів України "Про ринок електричної енергії" та "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, постановила затвердити Правила роздрібного ринку електричної енергії (далі - Правила), що додаються.

Пунктом 3.1.5. Правил встановлено, що електропостачальник розміщує у відкритому доступі форму відповідного договору, який пропонується споживачам для укладення. До договору про постачання електричної енергії споживачу або договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг відповідний електропостачальник має розробити з урахуванням вимог законодавства публічні комерційні пропозиції та розмістити їх на власному офіційному вебсайті, про що повідомити Регулятора.

Згідно із пунктом 3.1.7. Правил, договір між електропостачальником та споживачем укладається, як правило, шляхом приєднання споживача до розробленого електропостачальником договору на умовах комерційної пропозиції, опублікованої електропостачальником. У разі офіційного оприлюднення комерційної пропозиції електропостачальник не має права відмовити споживачу у приєднанні до договору на умовах цієї комерційної пропозиції, якщо технічні засоби вимірювання та обліку електричної енергії забезпечують виконання сторонами умов комерційної пропозиції. На вимогу споживача електропостачальник має надати письмовий примірник договору, підписаний з його боку. Якщо сторони досягли згоди щодо укладення договору на інших умовах, відмінних від тих, які містяться у комерційних пропозиціях, розміщених на офіційному сайті електропостачальника, договір укладається у паперовій формі. При цьому сторони можуть за взаємною згодою оформлювати додатки до договору, в яких узгоджуються організаційні особливості постачання електричної енергії. Такі додатки оформлюються у паперовій формі та підписуються обома сторонами.

Відповідно до пункту 3.2.6. Правил, укладення споживачем договору про постачання електричної енергії споживачу або договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг відбувається шляхом приєднання споживача до договору на умовах обраної споживачем комерційної пропозиції, для чого споживач подає такому електропостачальнику заяву-приєднання. Електропостачальник може відмовити, якщо споживач не відповідає критеріям, встановленим для споживача універсальної послуги, та/або об`єкт споживача не відповідає критеріям, зазначеним в обраній комерційній пропозиції. Якщо сторони дійдуть згоди на інших умовах, які не передбачені публічними комерційними пропозиціями відповідного електропостачальника, вони мають укласти договір у паперовій формі, зазначивши умови комерційної пропозиції.

Відповідно до умов публічного договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, цей Договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг (далі - Договір) є публічним договором приєднання, який встановлює порядок та умови постачання електричної енергії виключно побутовим та малим непобутовим споживачам (далі - Споживач) постачальником універсальних послуг (далі - Постачальник) та укладається сторонами з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України шляхом приєднання Споживача до цього Договору, згідно із заявою-приєднання яка є додатком 1 до цього Договору.

Пунктом 1.2. Договору передбачено, що умови цього Договору розроблені відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" та Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14 березня 2018 року N 312 (далі - ПРРЕЕ), та є однаковими для всіх споживачів.

Згідно із пунктами 2.1. та 2.2. Договору, за цим Договором Постачальник продає електричну енергію Споживачу для забезпечення потреб електроустановок Споживача, а Споживач оплачує Постачальнику вартість спожитої (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору. Постачальник купує електричну енергію, вироблену з енергії сонячного випромінювання та/або енергії вітру генеруючими установками приватних домогосподарств, величина встановленої потужності яких не може перевищувати встановлену потужність для відповідної категорії генеруючої установки, визначену законом, за "зеленим" тарифом в обсязі, що перевищує місячне споживання електричної енергії такими приватними домогосподарствами на підставі укладеного між ним та побутовим Споживачем договору про купівлю-продаж електричної енергії за "зеленим" тарифом приватним домогосподарством відповідно до додатку 2 до цього Договору. Обов`язковою умовою для постачання електричної енергії Споживачу є наявність у Споживача укладеного в установленому порядку з оператором системи договору про надання послуг з розподілу/передачі електричної енергії, на підставі якого Споживач набуває право отримувати послугу з розподілу/передачі електричної енергії. Побутовий споживач використовує електричну енергію виключно на власні побутові потреби, у тому числі для освітлення, живлення електроприладів тощо, що не включає професійну та/або господарську діяльність. Малі непобутові споживачі можуть використовувати електричну енергію для професійної, господарської, підприємницької та іншої діяльності.

Відповідно до пунктів 5.1., 5.8. та 5.10. Договору, Споживач розраховується з Постачальником за спожиту електричну енергію за цінами (тарифами), що визначаються відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором, згідно з обраною Споживачем комерційною пропозицією, яка є додатком 3 до цього Договору. Розрахунковим періодом за цим Договором є календарний місяць. Оплата рахунка Постачальника за цим Договором має бути здійснена Споживачем у строки, визначені в рахунку, але не менше 5 робочих днів від дати отримання Споживачем цього рахунка, або протягом 5 робочих днів від строку оплати, зазначеного в комерційній пропозиції, прийнятої Споживачем.

Як вбачається із матеріалів справи, відповідно до акту приймання-передачі фактичних обсягів спожитої електричної енергії ПрАТ "Агрокультура (79026, м.Львів, вул.Чмоли І., 1, ЄДРПОУ 23268047) за грудень 2019р., що підписаний між ПрАТ «Львівобленерго» (Оператор системи розподілу) та ТзОВ «Львівенергозбут», (Електропостачальник), відповідно до договору електропостачальника про надання послуг з розподілу електричної енергії, «Тимчасового порядку визначення обсягів купівлі електричної енергії на ринку електричної енергії електропостачальниками та операторами системи розподілу на перехідний період», який затверджений постановою НКРЕКП №2118 від 28.12.2018р., Оператор системи розподілу передав, а Електропостачальник прийняв дані за період з 01.12.2019р. по 31.12.2019р. про фактичний обсяг спожитої енергії в розмірі 19391кВт/год споживачем - ПрАТ "Агрокультура" (79026, м.Львів, вул.Чмоли І., 1, ЄДРПОУ 23268047) по всіх об`єктах електропостачання цього споживача.

Відповідно до акту приймання-передачі фактичних обсягів спожитої електричної енергії ПрАТ "Агрокультура (79026, м.Львів, вул.Чмоли І., 1, ЄДРПОУ 23268047) за грудень 2019р., що підписаний між ПрАТ «Львівобленерго» (Оператор системи розподілу) та ТзОВ «Львівенергозбут», (Електропостачальник), відповідно до договору електропостачальника про надання послуг з розподілу електричної енергії, «Тимчасового порядку визначення обсягів купівлі електричної енергії на ринку електричної енергії електропостачальниками та операторами системи розподілу на перехідний період», який затверджений постановою НКРЕКП №2118 від 28.12.2018р., Оператор системи розподілу передав, а Електропостачальник прийняв дані за період з 01.12.2019р. по 31.12.2019р. про фактичний обсяг спожитої енергії в розмірі 3678 кВт/год споживачем - ПрАТ "Агрокультура" (79026, м.Львів, вул.Чмоли І., буд. 1 ЄДРПОУ 23268047) по ІЕС-коду 62Z0529189905676 (МЗК).

Відповідно до акту приймання-передачі фактичних обсягів спожитої електричної енергії ПрАТ "Агрокультура (79026, м.Львів, вул.Чмоли І., 1, ЄДРПОУ 23268047) за листопад 2021р., що підписаний між ПрАТ «Львівобленерго» (Оператор системи розподілу) та ТзОВ «Львівенергозбут», (Електропостачальник), відповідно до договору електропостачальника про надання послуг з розподілу електричної енергії, «Тимчасового порядку визначення обсягів купівлі електричної енергії на ринку електричної енергії електропостачальниками та операторами системи розподілу на перехідний період», який затверджений постановою НКРЕКП №2118 від 28.12.2018р., Оператор системи розподілу передав, а Електропостачальник прийняв дані за період з 01.11.2021р. по 30.11.2021р. про фактичний обсяг спожитої енергії в розмірі 324 кВт/год споживачем - ПрАТ "Агрокультура" (вул. Чмоли І., буд. 1, м.Львів, Львівська обл., 79026 ЄДРПОУ 23268047) по ІЕС-коду 62Z0529189905676 (МЗК).

Як вбачається із виставленого Товариством з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" рахунку за грудень 2019р., Товариству з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід" нараховано до сплати 51572,39 грн.

Згідно із виставленим Товариством з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" рахунком за листопад 2021р., Товариству з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід" нараховано до сплати 52116,71 грн.

Як вбачається із розрахунку заборгованості та матеріалів справи, заборгованість відповідача перед позивачем становить 52116,71 грн. Докази сплати вказаної заборгованості в матеріалах справи відсутні.

У відповідності із статтею 193 Господарського кодексу України, зобов`язання повинні виконуватися належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Статтею 525 Цивільного кодексу України передбачено, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Згідно з статтею 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Таким чином, враховуючи наведені норми законодавства та встановлені судом обставини, суд дійшов висновку, що позовна вимога про стягнення з відповідача 52116,71 грн заборгованості є обґрунтована, підтверджена матеріалами справи, не спростована відповідачем, у зв`язку з чим підлягає задоволенню.

При зверненні до суду із позовною заявою позивачем було сплачено судовий збір в розмірі 2481,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №114902 від 19.09.2022р. на суму 2239,90 грн, платіжним дорученням №117428 від 03.10.2022р. на суму 30,90 грн та платіжним дорученням №14324 від 22.06.2022р. на суму 210,20 грн.

Враховуючи положення статті 129 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку стягнути з відповідача на користь позивача 2481,00 грн витрат по сплаті судового збору, оскільки позов підлягає задоволенню повністю.

Керуючись статтями 2, 13, 74, 76, 77, 78, 79, 86, 129, 236, 237, 238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід" (79013, місто Львів, вулиця Грабовського, будинок 11, ідентифікаційний код 23268047) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" (79016, місто Львів, вулиця Шевченка, будинок 1, ідентифікаційний код 42092130) заборгованість в розмірі 52116,71 грн. та 2481,00 грн. витрат по сплаті судового збору.

3. Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили відповідно до статті 241 Господарського процесуального кодексу України.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку у відповідності до Глави 1 розділуГосподарського процесуального кодексу України.

Повний текст рішення складено 23.01.2023р.

Суддя Петрашко М.М.

Дата ухвалення рішення12.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108552744
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 52116,71 грн

Судовий реєстр по справі —914/2605/22

Рішення від 12.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 20.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 22.11.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 24.10.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні