Ухвала
від 23.01.2023 по справі 641/10476/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 641/10476/20

Провадження № 2/553/1477/2023

У Х В А Л А

Іменем України

23.01.2023м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого суддіКрючко Н.І.,,за участюсекретаря судовогозасідання КомпанійцяА.І.,розглянувши увідкритому судовому засіданніматеріали цивільноїсправи №641/10476/20за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП Новатор Сервіс» про стягнення заборгованості по заробітній платі, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, стягнення грошової компенсації внаслідок втрати частини доходів в зв`язку з порушенням термінів їх виплати та стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою судді Комінтернівського районного суду м. Харкова від 26 січня 2021 року відкрито спрощене позовне провадження, призначено справу до судового розгляду.

31жовтня 2022року доЛенінського районногосуду м.Полтави зКомінтернівського районногосуду м.Харкова,відповідно дорозпорядження ГоловиВерховного Суду№4/0/9-22від 10.03.2022року «Прозміну територіальноїпідсудності справв умовахвоєнного стану»,надійшла цивільнасправа № 641/10476/20за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП Новатор Сервіс» про стягнення заборгованості по заробітній платі, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, стягнення грошової компенсації внаслідок втрати частини доходів в зв`язку з порушенням термінів їх виплати та стягнення моральної шкоди.

Ухвалою судді Ленінського районного суду м. Полтави від 09 листопада 2022 року дана справа прийнята до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 12 січня 2023 року.

Розпорядженням Голови Верховного Суду від 17 листопада 2022 року № 65 відновлено територіальну підсудність судових справ Комінтернівського, Ленінського, Московського, Орджонікідзевського, Фрунзенського, Червонозаводського районних судів м. Харкова, Чугуївського міського суду Харківської області, Дергачівського, Харківського районних судів Харківської області з 23 листопада 2022 року.

19 січня 2023 року до суду надійшла заява позивача ОСОБА_1 про передачу даної справи для розгляду Комінтернівському районному суду м. Харкова, підсудність якого відновлена, оскільки позивач мешкає в м. Харкові та жоден учасник цієї справі не знаходиться у м. Полтаві.

Відповідно до пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожен при вирішенні спору щодо його цивільних прав та обов`язків має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Відповідно до ст.2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Частина 2 ст.2 ЦПК України, встановлює, що суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ч.3 ст.2 ЦПК України, основними засадами (принципами) цивільного судочинства є: 1) верховенство права; 2)повага дочесті ігідності,рівність усіхучасників судового процесуперед закономта судом; 3) гласність і відкритість судового процесу та його повне фіксування технічними засобами; 4) змагальність сторін; 5) диспозитивність; 6) пропорційність; 7) обов`язковість судового рішення; 8) забезпечення права на апеляційний перегляд справи; 9)забезпечення правана касаційнеоскарження судовогорішення увипадках,встановлених законом; 10) розумність строків розгляду справи судом; 11) неприпустимість зловживання процесуальними правами; 12) відшкодування судових витрат сторони, на користь якої ухвалене судове рішення.

Відповідно до ч.3 ст.3 ЦПК України, провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до ч.5 ст.4 ЦПК Україна, жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст.32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи, що з 23.11.2022 року територіальна підсудність Комінтернівського районного суду м. Харкова відновлена, та позивач просить передати справу до Комінтернівського районного суду м. Харкова, оскільки жодна із сторін не знаходиться в м. Полтаві, з метою захисту прав сторін на справедливий і публічний розгляд упродовж розумного строку належним і безстороннім судом, встановленим законом, та забезпечення права сторін в умовах воєнного стану мати можливість з`являтися до суду, реалізувати свої процесуальні права та обов`язки, суд приходить до висновку про передачу матеріалів цивільної справи

№ 641/10476/20за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«ЦОП НоваторСервіс» простягнення заборгованостіпо заробітнійплаті,стягнення середньогозаробітку зачас затримкирозрахунку призвільненні,стягнення грошовоїкомпенсації внаслідоквтрати частинидоходів взв`язку зпорушенням термінівїх виплатита стягненняморальної шкодидо Комінтернівського районного суду м. Харкова для продовження розгляду, оскільки дана справа не підсудна Ленінському районному суду м. Полтава.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2,3,4,31,32 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Передати цивільнусправу № 641/10476/20за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«ЦОП НоваторСервіс» простягнення заборгованостіпо заробітнійплаті,стягнення середньогозаробітку зачас затримкирозрахунку призвільненні,стягнення грошовоїкомпенсації внаслідоквтрати частинидоходів взв`язку зпорушенням термінівїх виплатита стягненняморальної шкодина розгляд до Комінтернівського районного суду м. Харкова.

Копію ухвали направити сторонам для відома.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Н. І. Крючко

Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108558881
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, стягнення грошової компенсації внаслідок втрати частини доходів в зв`язку з порушенням термінів їх виплати та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —641/10476/20

Рішення від 11.09.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

Рішення від 11.09.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

Ухвала від 26.01.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

Ухвала від 05.01.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні