Ухвала
від 23.01.2023 по справі 380/734/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№380/734/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

23 січня 2023 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Сидор Н.Т., розглянувши у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження заяву представниці позивача про залишення позову без розгляду у справі за позовом Головного управління ДПС у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лотос Ю» про стягнення податкового боргу,

в с т а н о в и в :

на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лотос Ю» в якій позивач просить стягнути з відповідача грошові кошти до бюджету у розмірі 5858,66 грн, які знаходяться на рахунках в банках та в інших фінансових установах, обслуговуючих такого платника податків та з рахунків платника податків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, відкритих в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Ухвалою судді від 17.01.2023 відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі.

19.01.2023 до суду надійшла заява представниці позивача про залишення позову без розгляду, у якому вказує, що відкликає позовну заяву до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лотос Ю» та просить залишити її без розгляду, оскільки така подана помилково вдруге у зв`язку з неналежною роботою ІС «Електронний суд».

При постановленні ухвали суд керується наступним.

Відповідно до ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано адміністративний позов, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Частиною 2 ст. 240 КАС України передбачено, що заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Суд не встановив обставин, які перешкоджали б задоволенню заяви представниці позивача про залишення позову без розгляду, з огляду на мотиви її подання.

Частиною 5 ст. 240 КАС України визначено, що в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Оскільки позивач звільнений від сплати судового збору на підстав п. 27 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» і такий при поданні позову до суду не сплачений, то підстави для його повернення з бюджету відсутні.

Докази понесення сторонами у справі інших судових витрат відсутні, а тому їх розподіл не здійснюється.

Керуючись ст. ст. 240, 248, 256, 293- 295 КАС України, суд

п о с т а н о в и в :

заяву представниці позивача про залишення позову без розгляду задовольнити.

Залишити без розгляду позовну заяву Головного управління ДПС у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лотос Ю» про стягнення податкового боргу.

Розподіл судових витрат не здійснюється.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвалу може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції відповідно до ст. ст. 293-297 КАС України, з урахуванням строків, передбачених пунктом 3 Розділу VI «Прикінцеві положення» КАС України.

Суддя Сидор Н.Т.

Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108560780
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —380/734/23

Ухвала від 23.01.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 17.01.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні