Ухвала
від 24.01.2023 по справі 242/74/23
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 242/74/23

Провадження № 2/242/278/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2023 року Селидівський міський суд Донецької області у складі головуючого судді Черкова В.Г., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Української міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває зазначена позовна заява.

Дослідивши матеріали справи, дохожу висновку про залишення позовної заяви без руху, оскільки вона не відповідає вимогамст. 175 ЦПК України.

Так, за ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Позивач звертається до суду із позовом до відповідача - Українької міської ради.

Відповідач - це особа, яка, на думку позивача, або відповідного правоуповноваженого суб`єкта, порушила, не визнала чи оспорила суб`єктивні права, свободи чи інтереси позивача. Відповідач притягається до справи у зв`язку з позовною вимогою, яка пред`являється до нього.

Однак, з матеріалів справи вбачається, що обов`язок відповідати за позовом покладено на іншу особу.

Так, Селидівська міська територіальна громадатериторіальна громадав Україні, уПокровському районіДонецької областізадміністративним центромумістіСелидове. До складу громади входять містаСелидове,Українськ, селища міського типуВишневе,Цукурине,селаГригорівка,Новоолексіївка,Петрівка,ПустинкатаЮр`ївка.

Указом Президента України № 620/2022 від 01.09.2022 р. утворено Селидівську міську військову адміністрацію Покровського району Донецької області.

Отже, Українська міська рада входить до складу Селидівської міської територіальної громади.

Відповідно до ст.175 ЦПК України, у позовній заяві повинно бути зазначено: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти. У позовній заяві повинно бути зазначено: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини ; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Таким чином,позивачем не надано посилання на докази в обґрунтування позовних вимог, а саме: повні відомості про відповідача по справі, копію спадкової справи чи відомості зі Спадкового реєстру, в той час як ст..175 ЦПК України передбачено, що у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З метою економії та раціонального використання коштів державного бюджету України, а також сприяння справедливому, неупередженому та своєчасному розгляду і вирішенню справи з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів позивача, позовна заява підлягає залишенню без руху із встановленням строку для усунення недоліків шляхом подання до суду належним чином оформленої позовної заяви із наданням посилання на докази в обґрунтування позовних вимог.

Керуючись ст.185 ЦПК України, суд, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Української міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини - залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити, що у разі не усунення вказаних недоліків, заява буде вважатися не поданою та повернена.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108574737
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —242/74/23

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні