Ухвала
від 25.01.2023 по справі 142/406/22
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер 142/406/22

Номер провадження 2/142/62/23

У Х В А Л А

25 січня 2023 року смт. Піщанка

Суддя Піщанського районного суду Вінницької області Нестерук В.В., отримавши заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гурби М.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі з ЄУН 142/406/22 за позовом ОСОБА_1 до Селянського фермерського господарства "ВИД" про розірвання договору оренди земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні судді Піщанського районного суду Вінницької області Нестерука В.В. перебуває цивільна справа з ЄУН 142/406/22 за позовом ОСОБА_1 до Селянського фермерського господарства "ВИД" про розірвання договору оренди земельної ділянки, підготовче засідання у даній справі призначене на 11 год. 00 хв. 07 лютого 2023 року.

23 січня 2023 року на електронну адресу суду надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гурби М.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, в якій представникпросить судпідготовче засіданняпризначене на11год.00 хв.07лютого 2023року провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням онлайн сервісу відеозв`язку «EasyCon» та використанням власних технічних засобів.

Дослідивши поданупредставником позивача заявупро проведення засідання в режимівідеоконференції, беручи до уваги зміст позовних вимог, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до вимог ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

У відповідності до ч. 1, ч. 2 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року під системою відеоконференцзв`язку розуміється комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Згідно положень ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи вищевикладене, необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з огляду на те, що представник позивача бажає прийняти участь у розгляді справи шляхом особистої участі в судовому засіданні, наявну технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, з метою забезпечення своєчасності розгляду справи та полегшення участі в ньому всіх учасників розгляду справи, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача та провести підготовче засідання в режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів представника позивача - адвоката Гурби М.В.

Керуючись ст.ст. 212, 259-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гурби М.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі з ЄУН 142/406/22 за позовом ОСОБА_1 до Селянського фермерського господарства "ВИД" про розірвання договору оренди земельної ділянки, - задовольнити.

Підготовче засідання по цивільній справі з ЄУН 142/406/22 за позовом ОСОБА_1 до Селянського фермерського господарства "ВИД" про розірвання договору оренди земельної ділянки, призначене на 11 годину 00 хвилин 07 лютого 2023 року, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon» з використанням власних технічних засобів представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гурби М.В.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

Копію ухвали направити представнику позивача ОСОБА_1 - адвокату Гурбі М.В.,який братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення25.01.2023
Оприлюднено26.01.2023

Судовий реєстр по справі —142/406/22

Постанова від 22.02.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Постанова від 22.02.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Рішення від 03.11.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Рішення від 03.11.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні