Ухвала
від 25.01.2023 по справі 592/890/23
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/890/23

Провадження № 2/592/587/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

25 січня 2023 року м.Суми

Ковпаківський районний суд міста Суми у складі судді Косолап М.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання - ІНЖИНІРИНГ» (м. Суми, вулиця Іллінська, 13) про стягнення заборгованості із заробітної плати,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (далі позивач) звернувся до суду з вказаним позовом і просить стягнути з Акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання - ІНЖИНІРИНГ» (далі відповідач) на його користь нараховану, але не виплачену заробітну плату в сумі 30920,02 грн.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 27, 175 - 177 ЦПК України, підсудна Ковпаківському районному суду міста Суми.

Відсутні підстави визначені статтями 185, 186 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

З огляду на положення пункту 2 частини 1 статті 274 та статті 277 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з призначенням судового засідання та повідомленням сторін.

Разом з позовною заявою подано клопотання про витребування у відповідача доказів довідки з розрахунком заборгованості по заробітній платі.

Відповідно до положень статті 84 ЦПК України клопотання позивача підлягає задоволенню - слід витребувати у відповідача вказаний позивачем доказ, роз`яснивши наслідки його ненадання у визначений судом строк.

Керуючись статтями 84, 187 Цивільного процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання - ІНЖИНІРИНГ» (м. Суми, вулиця Іллінська, 13) про стягнення заборгованості із заробітної плати та відкрити провадження у цивільній справі.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні, призначеному на 13годин 00хвилин 09лютого 2023року за адресою: місто Суми, вулиця Першотравнева, 12, зал засідань № 21, з повідомленням (викликом) сторін.

Зобов`язати Акціонерне товариство «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання - ІНЖИНІРИНГ» (м. Суми, вулиця Іллінська, 13) протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали надати суду довідку з розрахунком заборгованості по заробітній платі перед ОСОБА_1 .

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів - відповідачу.

Роз`яснити відповідачу право у строк протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідачу подати протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з надісланням:

1) суду - відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу - копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач має право подати до суду з одночасним надісланням іншим учасникам справи відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву та відповіді на відзив відповідно.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити учасникамсправи,що напідставі пунктів3,4,частини 1статті 148ЦПК Українисуд можепостановити ухвалупро стягненняв дохіддержавного бюджетуз відповідноїособи штрафуу сумівід 0,3до трьохрозмірів прожитковогомінімуму дляпрацездатних осібу випадках:неповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,або неподаннятаких доказівбез поважнихпричин; невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів, ненадання копії відзиву на позов, апеляційну чи касаційну скаргу, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України:

http://kv.su.court.gov.ua/sud1806/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя М.М. Косолап

Дата ухвалення рішення25.01.2023
Оприлюднено26.01.2023

Судовий реєстр по справі —592/890/23

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Рішення від 09.02.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні