Ухвала
від 25.01.2023 по справі 638/469/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/469/23

Провадження № 2/638/2072/23

УХВАЛА

Іменем України

25 січня 2023 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Смирнов В.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Колаборейтив Лабс»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Департамент реєстрації Харківської міської ради про визнання припиненими трудові відносини та зобов`язання вчинити дії-

в с т а н о в и в:

23 січня 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Дзержинського районного суду м. Харкова із позовною заявою, у якій просила суд визнати трудові відносини між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Колаборейтив Лабс» припиненими з 30 грудня 2022 року у зв`язку зі звільненням ОСОБА_1 із займаної посади директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Колаборейтив Лабс»</a> за власним бажанням на підставі ст.38 КЗпП України та зобов`язати Департамент реєстрації Харківської міської ради внести зміни до відомостей про юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Колаборейтив Лабс»</a>, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, виключивши ОСОБА_1 із зазначеного реєстру як керівника директора та особи, яка може вчиняти від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю «Колаборейтив Лабс»</a>, додавши «трудові відносини припинено за Рішенням Дзержинського районного суду м.Харкова».

Судом встановлено, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статтях175і177Цивільного процесуального кодексу України.

До заяви ОСОБА_1 долучила квитанцію про сплату судового збору у розмірі 1073 грн.60 коп.

Відповідно до вимог ч.4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону чи відповідне клопотання з належними доказами щодо можливості звільнення від сплати судового збору.

При цьому відповідно достатті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», який набравчинності з 1 січня 2023 року, прожитковий мінімум для працездатних осіб з1 січня 2023року становить 2684 гривень.

Статтею 4Закону України«Про судовийзбір» передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

ЗгідноЗакону України«Про судовий збір»судовий збір за подання позовної заяви немайнового характеру складає у 2023 році 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 1073,60грн.

В позові заявлено дві вимоги немайнового характеру, натомість судовий збір сплачено лише за одну вимогу.

Для усунення недоліків варто доплатити судовий збір у розмірі 1073,60грн.

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом (ч.2 ст.95 ЦПК України).

Згідно ч.4 ст.95 ЦПК України копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Відповідно до ч. ч. 2, 5 ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення. Таким чином, копії будь-яких документів мають засвідчувати їх дійсність, оскільки мають бути виготовлені виключно з оригіналів цих документів. За таких підстав, суд зазначає, що копії документів подаються до суду належно завіреними.

Однак, як вбачається з доданих до позовної заяви документів, вони не завірені належним чином.

Копія трудової книжки завірена лише частково, так само завірений Статут ТОВ «Колаборейтив Лабс» - лише перша сторінка.

Тобто, додані до заяви документи всупереч вимогам ст. 95 ЦПК України не завірені належним чином.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку щодо необхідності залишення позовної заяви без руху.

Згідност. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.175,177,185,258-261,353 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Колаборейтив Лабс»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Департамент реєстрації Харківської міської ради про визнання припиненими трудові відносини та зобов`язання вчинити дії- залишити без руху, надавши Позивачу строк для усунення недоліків позовної заявидесять днів з дня вручення цієї ухвали.

Для усунення недоліків необхідно:

-доплатити судовий збір у розмірі 1073,60 грн.

-надати до суду належним чином завірені копії Трудової книжки та Статуту ТОВ «Колаборейтив Лабс».

Роз`яснити Позивачу, що якщо відповідно до цієї ухвали суду у встановлений строк Позивач виконає вимоги, визначені статтями175і177 цьогоКодексу, та усуне вказані в цій ухвалі недоліки, позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у встановлений строк, заява вважатиметься неподаною та буде повернута. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.А. Смирнов

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення25.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108582558
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —638/469/23

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні