Ухвала
від 24.01.2023 по справі 531/2391/22
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 531/2391/22 Номер провадження 11-сс/814/276/23Головуючий у 1-й інстанції ОСОБА_1 Доповідач ап. інст. ОСОБА_2

У Х В А Л А

про закриття апеляційного провадження

24 січня 2023 року м. Полтава

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Полтавського апеляційного суду у складі:

головуючого судді ОСОБА_2

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4

при секретарі ОСОБА_5 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Полтаві матеріалипровадження заапеляційною скаргою ІНФОРМАЦІЯ_1 вособі селищногоголови ОСОБА_6 на ухвалу слідчого судді Карлівського районного суду Полтавської області від 09 листопада 2022 року, -

В С Т А Н О В И Л А:

Вказаною ухвалою задоволено клопотання слідчого СВ ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_7 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 42020171260000078 від 18.08.2020.

Не погоджуючисьіз ухвалоюслідчого судді, голова ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_8 подав апеляційну скаргу, в якій просить ухвалу скасувати та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судове засідання учасники, будучи належним чином повідомленими про місце, дату та час судового розгляду, не з`явились, попередньо надіславши клопотання про проведення судового засідання без їх участі.

Положеннями ч. 4 ст.405 КПК України передбачено, що неприбуття сторін або інших учасників кримінального провадження, які судом були належним чином повідомлені про дату, час і місце апеляційного розгляду, не перешкоджає проведенню розгляду.

Заслухавши доповідача, перевіривши матеріали провадження, колегія суддів прийшла до такого висновку.

Частина 1 ст.24 КПК України встановлює, що кожному гарантується право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності суду, слідчого судді, прокурора, слідчого в порядку, передбаченому КПК України.

Положеннями ст.55 Конституції України кожному гарантовано право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Проте, право на суд не є абсолютним і воно може бути піддане обмеженням, тому що право на доступ до суду за своєю природою потребує регулювання з боку держави.

Відповідно до п. 10 ч. 1ст. 309 КПК України на досудовому розслідуванні можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді, зокрема, про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Відповідно до матеріалів провадження, ухвалою слідчого судді надано тимчасовий доступ слідчому СВ ВП №2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_9 ; слідчому СВ ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 ; слідчому СВ ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_10 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів з 2015-2022 роки пов`язаних із функціонуванням звалища твердих побутових відходів.

Разом з тим, вилучення вказаних в ухвалі документів, ніяким чином не може впливати на можливість ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснювати свою діяльність, оскільки зазначені документи мають відношення лише щодо функціонування звалища твердих побутових відходів, а отже, ухвала слідчого судді Карлівського районного суду Полтавської області від 09 листопада 2022 року, враховуючи положення ст. 309 КПК України, оскарженню не підлягає.

Оскільки після відкриття апеляційного провадження колегія суддів встановила, що воно відкрите за апеляційною скаргою на рішення, яке не підлягає апеляційному оскарженню, необхідно постановити ухвалу про закриття апеляційного провадження.

За таких обставин, колегія суддів вважає, що апеляційне провадження підлягає закриттю.

На підставі викладеного та керуючись статтями 404,405,407,422 КПК України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою ІНФОРМАЦІЯ_1 в особі селищного голови ОСОБА_6 на ухвалу слідчого судді Карлівського районного суду Полтавської області від 09 листопада 2022 року- закрити.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку.

СУДДІ:

ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

СудПолтавський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108596706
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —531/2391/22

Ухвала від 24.01.2023

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Захожай О. І.

Ухвала від 09.11.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

Ухвала від 09.11.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

Ухвала від 09.11.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні