Ухвала
від 25.01.2023 по справі 620/104/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 січня 2023 року ЧернігівСправа № 620/104/23

Чернігівський окружний адміністративний суд під головуванням судді Скалозуба Ю.О., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження справу

за позовомГоловного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській областідо Державного підприємства "Борзнянське лісове господарство" про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсійУ С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до Державного підприємства "Борзнянське лісове господарство" про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсій.

Ухвалою Чернігівського окружного адміністративного суду від 04.01.2023 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання.

23.01.2023 на адресу суду надійшло клопотання про заміну відповідача правонаступником, оскільки 16.02.2022 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи - Державного підприємства "Борзнянське лісове господарство", правонаступником якого є Державне підприємство ''Ніжинське лісове господарство''.

Відповідно до Наказу Державного агентства лісових ресурсів України «Про припинення Державного підприємства "Борзнянське лісове господарство" та затвердження складу Комісії з припинення від 27.09.2021 №541 утворено Комісію з припинення Державного підприємства "Борзнянське лісове господарство" та зобов`язано вжити заходів щодо державної реєстрації рішення засновника про припинення Державного підприємства "Борзнянське лісове господарство" (код ЄДРПОУ 00993455), шляхом реорганізації, а саме приєднання до Державного підприємства "Ніжинське лісове господарство" (код ЄДРПОУ 00993521).

Пунктом 7 вказаного Наказу визначено, що Державне підприємство "Ніжинське лісове господарство" є правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства "Борзнянське лісове господарство".

У свою чергу, згідно із відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 16.02.2022 внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи - Державного підприємства "Борзнянське лісове господарство", правонаступником якого є Державне підприємство ''Ніжинське лісове господарство''.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи зазначені вище обставини, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання про заміну відповідача його правонаступником - Державним підприємством ''Ніжинське лісове господарство''.

Керуючись статтями 180, 181, 183, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання про заміну відповідача його правонаступником - задовольнити.

Замінити відповідача - Державне підприємство "Борзнянське лісове господарство" правонаступником - Державним підприємством ''Ніжинське лісове господарство'' (код ЄДРПОУ 00993521).

Ухвалу направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.О. Скалозуб

Дата ухвалення рішення25.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108608730
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсій

Судовий реєстр по справі —620/104/23

Рішення від 02.03.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

Ухвала від 25.01.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

Ухвала від 04.01.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні