Ухвала
від 25.01.2023 по справі 295/3647/21
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/3647/21

Категорія 7

2/295/564/23

УХВАЛА

25.01.2023 року м. Житомир

Cуддя Богунського районного суду м. Житомира Єригіна І.М.,

розглянувши клопотання представника Міністерства оборони України Літвіна Сергій Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, Концерну «Військторгсервіс», Виконавчого комітету Житомирської міської ради Житомирської області про визнання права власності на нерухоме майно, визнання недійсним наказу, акту приймання-передачі, рішення виконавчого комітету, скасування державної реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні судді Богунського районного суду м. Житомира перебуває цивільна справа №295/3647/21 за вказаною позовною заявою.

25.01.2023 року від представника Міністерства оборони України Літвіна С.М. до суду надійшло клопотання про надання можливості участі в судовому засіданні, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно ч.1, 2, 5 ст.12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частинами 1-3 ст.212 ЦПК України встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до ч.4 ст.212 ЦПК України, під час дії карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному ЗУ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або ДСА України.

Наказом ДСА України №169 від 08 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

У п.2-4 цього Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. В заяві учасник справи обов`язково вказує: назву суду; номер судової справи; дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; своє прізвище, ім`я та по-батькові; свій статус в судовій справі; електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; номер телефону для зв`язку із судом. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи. Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Аналізуючи викладене, можна дійти висновку, що для участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (реєстрація особи в системі «EasyCon» на сайті «Судова влада України», подача відповідної заяви не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання, обов`язкове направлення такої заяви іншим учасникам справи, наявність у суду технічної можливості (обладнання та можливості його використання у визначений день і час).

З огляду на викладене та з метою унеможливлення безпідставного звинувачення суду у недопущенні до правосуддя і обмеження сторін в справі у реалізації своїх процесуальних прав та обов`язків, суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст.212, 260 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника Міністерства оборони України Літвіна Сергій Миколайовича - задовольнити.

Забезпечити проведення судових засідань в цивільній справі №295/3647/21 у режимі відеоконференції із застосуванням системи «EasyCon», за участі Літвіна Сергій Миколайовича ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), який має використовувати власні технічні засоби.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.М. Єригіна

Дата ухвалення рішення25.01.2023
Оприлюднено30.01.2023

Судовий реєстр по справі —295/3647/21

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 06.04.2022

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 04.04.2022

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Постанова від 25.10.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Микитюк О. Ю.

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Микитюк О. Ю.

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Микитюк О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні