Ухвала
від 26.01.2023 по справі 292/88/23
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/88/23

Номер провадження 2-о/292/3/23

У Х В А Л А

26 січня 2023 року смт.Пулини

Суддя Червоноармійського районного суду Житомирської області Лотуга В.Ф., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , служба у справах дітей Пулинської селищної ради про усиновлення дитини,-

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просить оголосити його усиновлювачем неповнолітньої дитини та внести відповідні зміни до актового запису про народження.

Відповідно до ч.1 ст. 311 ЦПК України заява про усиновлення дитини повинна містити: найменування суду, до якого подається заява, ім`я, місце проживання заявника, а також прізвище, ім`я, по батькові, вік усиновлюваної дитини, її місце проживання, відомості про стан здоров`я дитини.

Згідно ч.2 ст. 311 ЦПК до заяви про усиновлення дитини за наявності мають бути додані такі документи:

1) копія свідоцтва про шлюб, а також письмова згода на це другого з подружжя, засвідчена нотаріально, - при усиновленні дитини одним із подружжя;

2) медичний висновок про стан здоров`я заявника;

3) довідка з місця роботи із зазначенням заробітної плати або копія декларації про доходи;

4) документ, що підтверджує право власності або користування жилим приміщенням;

5) інші документи, визначені законом.

У той же час, заява не в повній мірі відповідає зазначеним вимогам, оскільки у ній не зазначено відомості про стан здоров`я дитини, а прохальна частина заяви про усиновлення сина ОСОБА_3 не відповідає описовій частині, де зазначається про наявність підстав для усиновлення двох дочок ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

У порушення ст.218 СК України, у заяві не зазначено про те, чи згодна дитина на усиновлення і відповідних документів, які підтверджують таку згоду не долучено.

До заяви не додано документів, що підтверджують право власності або користування жилим приміщенням заявника, а також відомості про стан здоров`я дитини.

Також, в порушення вимог ст.311 ЦПК України, до заяви не додано оригінали, а лише копії письмової згоди на усиновлення другого з подружжя, засвідченої нотаріально та копії медичного висновку про стан здоров`я заявника.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

На виконання ухвали про залишення заяви без руху надається заява в новій редакції з її копією та копіями всіх документів, що додаються до неї, відповідно для заінтересованих осіб.

При таких обставинах заяву слід залишити без руху, про що повідомити ОСОБА_1 і надати йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десять днів з дня вручення ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 353 ЦПК України ,-

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , служба у справах дітей Пулинської селищної ради про усиновлення дитини, залишити без руху, про що повідомити заявника.

Надати заявнику строк в межах десяти днів з дня вручення копії ухвали суду для усунення зазначених в ній недоліків.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк вимоги ухвали суду будуть виконані, заява буде вважатися поданою в день первісного її подання, а інакше вона буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. Ф. Лотуга

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108610253
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —292/88/23

Рішення від 03.04.2023

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Лотуга В. Ф.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Лотуга В. Ф.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Лотуга В. Ф.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Лотуга В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні