Ухвала
від 26.01.2023 по справі 711/7003/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

711/7003/22

2/712/1186/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття справи до провадження

26 січня 2023 року суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Борєйко О.М., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради» (18028, м. Черкаси, вул. Чайковського, б.40 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Орган опіки та піклування в особі Ротмистрівської сільської ради Черкаського району Черкаської області (20726, Черкаський район, Черкаська область, село Ротмистрівка, вул. Михайлівська, буд. 18), про зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до Придніпровського районного суду м. Черкаси з вказаною позовною заявою.

Ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси від 03 січня 2023 року цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Орган опіки та піклування в особі Ротмистрівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, про зобов`язання вчинити дії, передано до Соснівського районного суду м. Черкаси, на підставі ст.31 ЦПК України, - за підсудністю

25 січня 2023 року вказана цивільна справа надійшла до Соснівського районного суду м. Черкаси. В цей же день системою автоматизованого розподілу справ між суддями головуючим суддею визначено суддю Соснівського районного суду м. Черкаси Борєйко О.М.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно ч.1 ст.185 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч.3 ст.274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 175-177, 187, 189-191, 260, 261, 274, 353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Орган опіки та піклування в особі Ротмистрівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, про зобов`язання вчинити дії.

Розгляд даної цивільної справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання у справі призначити на 12 годину 05 хвилин 01 березня 2023 року, яке провести в залі судових засідань в приміщенні Соснівського районного суду м. Черкаси за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, другий поверх, кабінет № 217.

В судове засідання викликати позивача, відповідача та третю особу.

Направити позивачу копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу та третій особі - копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та усіма доданими до неї документами.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.1 ст.278 ЦПК України, відповідач має право протягом п`ятнадцяти календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до п.2 ч.5 ст.178 ЦПК України, до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

В разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач, у разі надання відповідачем відзиву, відповідно до ч.2 ст.278 ЦПК України, має право надати відповідь на відзив у десятиденний строк з дня вручення йому відзиву на позовну заяву, а відповідач, в разі надання позивачем відповіді на відзив, має право подати заперечення на відповідь у десятиденний строк з дня вручення йому відповіді на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі «Інтернет» на офіційному веб - порталі «Судова влада України» за веб адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя О.М. Борєйко

Дата ухвалення рішення26.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108613383
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —711/7003/22

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 03.01.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Кондрацька Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні