Ухвала
від 17.01.2023 по справі 757/1512/23-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/1512/23-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2023 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтуванняклопотання посилаєтьсяна те,що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні 12021041160000730 від 12.11.2021, за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 321-1 КК України.

В ході проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що група невстановлених осіб, організували використання спирту-етилового для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв (коньяк, горілка) з підробленими марками акцизного податку та без марок.

01.12.2022 проведено ряд санкціонованих обшуків у ході яких виявлено та вилучено:

- за результатами обшуку нежитлового приміщення, яке розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером 6110100000:08:002:0164 за адресою: АДРЕСА_1 , що перебуває у комунальній власності та належить ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та яким користувалися члени групи, виявлено та вилучено: чотири ємності по 200 літрів кожна з водно-спиртовою сумішшю; чотири пластикові ємності по 5 літрів кожна з водно-спиртовою сумішшю; п`ять тетра паків об`ємом по 3 літри кожний Absolut; двадцять три тетра паки з водно-спиртовою сумішшю; цигарки "Astru" у кількості 26 упаковок по 10 пачок кожна без марок акцизного податку, цигарки "Compliment Blue" в кількості 8 пачок без марок акцизного податку та почали їх зберігати з метою збуту;

- за результатами обшуку гаражного приміщення № НОМЕР_2 , що розташований за адресою: АДРЕСА_2 та перебуває в комунальній власності, яким користувалися члени організованої групи виявлено та вилучено: полімерна упаковка ящик 20 пляшок "Prime Vodka" об`ємом 0.5 л з марками акцизного податку; полімерна упаковка ящик 20 пляшок "Аdjari" об`ємом 0.5 л з марками акцизного податку; полімерна упаковка ящик 20 пляшок "Old Kakheti 3" об`ємом 0,5 л з марками акцизного податку; дві полімерні упаковки ящик 20 пляшок "Adjari 5" з марками акцизного податку; полімерна упаковка ящик 20 пляшок "Adjari 5" з марками акцизного податку; три полімерних упаковки ящик по 20 пляшок "Старый Кахети 4 года" з марками акцизного податку; чотири полімерних упаковки ящик по 20 пляшок "Коньяк України 4 роки" об`ємом 0,5 л з марками акцизного податку; 14 блоків по 10 пачок у кожному цигарок "Compliement blue" без марок акцизного податку; полімерна упаковка з 20 пляшками "Козацька рада класична" об`ємом 0,5 л з марками акцизного податку; полімерна ємність із 20 пляшками "Козацька рада особлива" об`ємом 0,5 л з марками акцизного податку; вісім полімерних упаковок по 20 пляшок "Green Day Premium Vodka" об`ємом 0,5 л з марками акцизного податку; один ящик 20 пляшок "Nemiroff Original Vodka" класичний рецепт об`ємом 0,5 л з марками акцизного податку; один ящик із 20 пляшками "Nemiroff Delicat" об`ємом 0,5 л з марками акцизного податку; два ящика по 20 пляшок" Мороша" об`ємом 0,5 л з марками акцизного податку та почали їх зберігати з метою збуту.

- за результатами обшуку гаражних приміщень № НОМЕР_3 , які поєднані між собою та не мають роздільної стіни в середині, що розташовані за адресою: АДРЕСА_2 та перебувають в комунальній власності, яким користувалися члени організованої групи виявлено та вилучено: п`ять поліетиленових ємностей об`ємом по 5 літрів з водно-спиртовою сумішшю; одна полімерна ємність з залишками водно-спиртової сумішші; тетрапак із водно-спиртовою сумішшю; п`ять тетрапаків "Нankey bannister" з водно-спиртовою сумішшю; дві пляшки "Nemiroff vodka" з марками акцизного податку; вісім пляшок коньяк України "Закарпатський" з марками акцизного податку та почали їх зберігати з метою збуту;

26.12.2022 проведено огляд відео записів, які містяться на флеш накопичувачі відео камери, що була вилучена за адресою: АДРЕСА_1 в ході яких встановлено осіб, які займалися зберіганням незаконно виготовлених підакцизних товарів.

В ході виконання доручення, працівниками ДСР НП України встановлено, що вказаної протиправної діяльності причетні наступні особи:

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , користується абонентським номером: НОМЕР_4 ;

-- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_4 , користується абонентським номером: НОМЕР_5 ;

- ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрованийза адресою: АДРЕСА_5 , користується абонентським номером: НОМЕР_6 .

За твердженням слідчого, зазначені документи і відомості, що в них містяться, мають суттєве доказове значення для кримінального провадження. Без їх отримання неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, встановити деталізацію з`єднань абонентських номерів: НОМЕР_4 , НОМЕР_7 ; НОМЕР_6 щодо дати, часу, типу з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки та SMS- повідомлення, в тому числі сервісних та службових, вихід в мережу Інтернет, GPRS-трафік), тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, із зазначенням їх адрес, а також адрес місця перебування кожного із абонентів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання, із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та IMSI), з урахуванням нульових з`єднань вказаних абонентів, номерів контрагентів по цих з`єднаннях, інформацію про власників абонентських номерів (прізвище, ім`я, по-батькові; дата народження; місце реєстрації чи проживання; паспортні дані, тощо), якщо телекомунікаційні послуги надаються з оформленням договірних відносин, за період часу з 01.06.2022 по 17.01.2023 в момент вчинення злочину, встановити всіх осіб, причетних до вчинення вищевказаного злочину, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних процесуальних рішень.

Слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився від нього надійшла заява про розгляд клопотання без його участі. Клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити з підстав наведених судом вище.

Виклик в судове засідання володіляця майна не здійснювався у зв`язку із посиланням у клопотанні на ч.2 ст. 163 КПК України.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання, матеріали, якими воно обґрунтовується, приходить до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні 12021041160000730 від 12.11.2021, за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 321-1 КК України.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке відповідає вимогам ст. ст. 93, 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про обґрунтованість клопотання та наявність правових підстав для тимчасового доступу до запитуваних слідчим речей та документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), за адресою: АДРЕСА_6 , фактичні дані яких можуть мати значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні згідно ст. 91 КПК України, а в інший спосіб їх отримати неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309, 376 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчої гурпи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати слідчому слідчої групи у кримінальному провадженні ГСУ НП України ОСОБА_3 , а також слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №12021041160000730 від 12.11.2021 - старшим слідчим в ОВС ГСУ НП України: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , старшому слідчому слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Печерського управління поліції ГУНП у м. Києві ОСОБА_13 , слідчому СВ Святошинського УП ГУНП в м. Києві ОСОБА_14 , слідчому слідчого відділу Подільського районного управління поліції ГУНП у м. Києві ОСОБА_15 , а також головному оперуповноваженому ДСР НП України підполковнику поліції ОСОБА_16 та старшому оперуповноваженому в ОВС ДСР НП України капітану поліції ОСОБА_17 , тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю їх вилучення в електронному вигляді), які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), за адресою: АДРЕСА_6 , які містять дані:

- про деталізацію з`єднань абонентських номерів: НОМЕР_4 , НОМЕР_7 ; НОМЕР_6 щодо дати, часу, типу з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки та SMS- повідомлення, в тому числі сервісних та службових, вихід в мережу Інтернет, GPRS-трафік), тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, із зазначенням їх адрес, а також адрес місця перебування кожного із абонентів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання, із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та IMSI), з урахуванням нульових з`єднань вказаних абонентів, номерів контрагентів по цих з`єднаннях, інформацію про власників абонентських номерів (прізвище, ім`я, по-батькові; дата народження; місце реєстрації чи проживання; паспортні дані, тощо), якщо телекомунікаційні послуги надаються з оформленням договірних відносин, за період часу з 01.06.2022 по 17.01.2023;

Строк діїухвали становить2місяці з дня її постановлення слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження.

Примірник №2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108614293
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/1512/23-к

Ухвала від 17.01.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Константінова К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні