Ухвала
від 27.01.2023 по справі 510/1881/22
РЕНІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 510/1881/22

Провадження № 2-н/510/26/23

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

27.01.23 р. м. Рені

Суддя Ренійського районного суду Одеської області Сорокін К.В., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Комфортна Оселя» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості у розмірі 11912,62 грн. за надання послуг ЖКГ, -

В С Т А Н О В И В:

Представник заявника звернулась до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості у розмірі 11912,62 грн. за надання послуг ЖКГ.

Відповідно до п.п. 4,5 ч.2 та п. 4 ч. 3 ст. 163 ЦПК України, заява про видачу судового наказу повинна містити: вимоги заявника і обставини, на яких вони ґрунтуються; перелік доказів, якими заявник обґрунтовує обставини, на яких ґрунтуються його вимоги та документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

Заявник у заяві про видачу судового наказу зазначив, що ТОВ «Комфортна Оселя» є управителем багатоквартирного будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_1 . Боржник ОСОБА_1 є власником квартири АДРЕСА_2 , розташованого за вищевказаною адресою.

Представником заявника до заяви про видачу судового наказу додані витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, належне співвласникам вищевказаного будинку, які підтверджують належність обслуговування нерухомого майна ТОВ «Комфортна Оселя» відповідно до укладених договорів про надання послуг з управління багатоквартирним будинком. Однак, доказів на підтвердження зареєстрованого права власності за ОСОБА_1 на нерухоме майно, яке входить до управління ТОВ «Комфортна Оселя», суду не надано. Крім того, до судового наказу надано акт звірки взаємних розрахунків за період: 01.01.2021 до 26.10.2022 р. між ТОВ «КОМФОРТНА ОСЕЛЯ» та ОСОБА_2 за договором касовий метод без відпису ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Оскільки нормами ЦПК України не передбачене залишення без руху заяви про видачу судового наказу, в даному випадку підлягають застосуванню за аналогією положення ЦПК України щодо залишення без руху позовної заяви (ст. 185 ЦПК України).

Частинами 1, 2 статті 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що необхідно залишити заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Комфортна Оселя» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості у розмірі 11912,62 грн. за надання послуг ЖКГ без руху, надавши представнику заявника два дні для усунення недоліків, а саме надати суду докази зареєстрованого права власності ОСОБА_1 на нерухоме майно, яке входить до управління ТОВ «Комфортна Оселя».

З врахуванням наведеного та керуючись ст.ст. 10, 163, 185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Комфортна Оселя» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості у розмірі 11912,62 грн. за надання послуг ЖКГ залишити без руху.

Надати ТОВ «Комфортна Оселя» два дні з дня отримання ухвали, для усунення недоліків.

Роз`яснити представнику заявника, що у разі невиконання вимог цієї ухвали, заява вважатиметься не поданою і буде відіслана заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя К.В. Сорокін

Дата ухвалення рішення27.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108618467
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —510/1881/22

Судовий наказ від 26.12.2023

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні