Ухвала
від 27.01.2023 по справі 358/673/21
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/673/21 Провадження № 2/358/173/23

УХВАЛА

про залучення до участі у справі

правонаступника позивача

27 січня 2023 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Кіхтенка С.О.

за участю:

секретаря судового засідання Ведмеденко І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Богуславі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, матеріали цивільної справи за позовом Комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання» до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію, -

В С Т А Н О В И В:

До Богуславського районного суду Київської області 16 серпня 2021 року звернулось Комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання» із позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію в розмірі 30951,12 грн. та 2270,00 грн. судового збору.

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповідач зареєстрована та проживає в квартирі АДРЕСА_1 та згідно укладеного 20 лютого 2009 року договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної води і водовідведення, отримує послуги та користуються тепловою енергією у вказаній квартирі, однак оплату наданих послуг з 01 червня 2019 року по 01 червня 2021 року не проводить, внаслідок чого утворилась вказана заборгованість.

Ухвалою Богуславського районного суду Київської області від 06 жовтня 2021 року позовна заява Комунального підприємства Богуславської районної ради «Богуславтепловодопостачання» прийнята до розгляду, по справі відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи та призначено справу до розгляду на 12.10.2021, якого розгляд справи було відкладено з інших підстав (а.с. 18).

01 грудня 2022 року від представника позивача ОСОБА_2 до суду надійшло клопотання про залучення правонаступника позивача посилаючись на те, що 27 квітня 2021 року рішенням Богуславської міської ради «Про реорганізацію комунальних підприємств Богуславської міської ради шляхом злиття та створення комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславське житлово - комунальне підприємство» за № 783-10-VIII було розпочато процедуру реорганізації комунальних підприємств Богуславської міської ради, в тому числі КП БМР «Богуславтепловодопостачання», шляхом злиття в Комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство».

Останнє було створене рішенням Богуславської міської ради від 15 липня 2021 року №1197-16-VIII «Про затвердження передавальних актів по реорганізації комунальних підприємств Богуславської міської ради «Богуславська ЖЕК», «Богуславводоканал», «Богуславтепловодопостачання» шляхом злиття в комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство».

23 липня 2021 року комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство» (Код в ЄДРПОУ 44297694) було зареєстровано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань. Відповідно до своїх установчих документів новостворене підприємство є правонаступником реорганізованих комунальних підприємств міста, зокрема й комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання» (Код в ЄДРПОУ 33604652), та згідно ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України є набувачем майна, прав та обов`язків реорганізованих юридичних осіб, які фактично припинили свою діяльність.

Тому, просив залучити до справи в якості позивача комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство» (Код в ЄДРПОУ 44297694), як правонаступника комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання» (Код в ЄДРПОУ 33604652).

Також представник позивача в своїй заяві просив розглянути справу без участі представника позивача.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Із копії рішення шістнадцятої сесії восьмого скликання Богуславської міської ради від 15 липня 2021 року №1197-16-VІІІ вбачається, що Богуславська міська рада вирішила: Затвердити Передавальний акт комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання» (ЄДРПОУ 33604652), місцезнаходження: вул. Польова, 46-А, м. Богуслав, Київська область; Повідомити державного реєстратора про припинення комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання» як юридичної особи в результаті її реорганізації шляхом злиття в комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство»; Встановити, що комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство» є правонаступником усіх прав та обов`язків реорганізованого комунального підприємства «Богуславтепловодопостачання».

Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань підтверджується факт, що державна реєстрація комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство» проведена 23 липня 2021 року.

За вищевказаних обставин, необхідно залучити до участі в справі правонаступника позивача комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання», яким є комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство» та відкласти судовий розгляд справи.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 55, 258-260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до справи № 358/673/21 за позовом Комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання» до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію в якості позивача - Комунальне підприємство Богуславської міської ради «Богуславське житлово-комунальне підприємство» (Код в ЄДРПОУ 44297694), як правонаступника комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславтепловодопостачання» (Код в ЄДРПОУ 33604652).

Відкласти судовий розгляд справи на 03 лютого 2023 року на 11 годину 30 хвилин.

Повідомити сторони про дату, час та місце судового розгляду справи.

Копію ухвали направити сторонам.

Інформацію щодо розгляду справи можна отримати на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою - http://bg.ko.court.gov.ua/sud1004/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя С. О. Кіхтенко

Дата ухвалення рішення27.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108619862
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —358/673/21

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні