Ухвала
від 30.01.2023 по справі 598/273/23
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/273/23

провадження № 1-кс/598/52/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"30" січня 2023 р. слідчий суддя Збаразького районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ ВП № 4 (м.Збараж) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, що перебуває у володінні провайдера телекомунікаційних послуг « ІНФОРМАЦІЯ_1 » внесене по кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за №12023211090000007 від 04 січня 2023р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301-1 КК України,

встановив:

Згідно клопотання, у СВ ВП №4 (м.Збараж) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області перебувають матеріали кримінального провадження за №12023211090000007 від 04 січня 2023 року.

Встановлено, що в ході проведення моніторингу встановлено, що гр. ОСОБА_4 , житель Тернопільського району Тернопільської області, з використанням ІР адреси НОМЕР_1 , за допомогою технології peer-to-peer (P2P-однорангова пірингова мережа) завантажує та зберігає графічні матеріали, що містять ознаки дитячої порнографії.

За даним фактом 04 січня 2023 року внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023211090000007 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 301-1 КК України, тобто умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій або умисне її придбання, або умисне зберігання, ввезення в Україну, перевезення чи інше переміщення дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження.

Під час досудового розслідування у даному кримінальному провадженні виникла необхідність у отриманні інформації, яка перебуває у володінні у провайдера телекомунікаційних послуг ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДПРОУ НОМЕР_2 ), що за адресою АДРЕСА_1 , та зберігається за ІР адресою НОМЕР_1 , а саме: повні паспортні дані на особу, яка уклала договір з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та яка використовує згадану ІР адресу; контактний номер телефону, договір з особою, яка використовує ІР адресу; місце її проживання; юридична адреса з якої використовується ІР адреса; відомості про персональний комп`ютер чи інший пристрій з якого використовується ІР адреса; відомості про період часу з якого використовується ІР адреса;електронна поштова скринька; інформація про платіжні реквізити; статистику доступу до мережі Інтернет, а також про користувачів, яким надавалась дана ІР-адреса за допомогою послуги переадресації.

Інформація, яка знаходиться в провайдера, сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення особи чи осіб, які вчинили кримінальне правопорушення.

Тому, під час досудового слідства, виникла необхідність отримати вищевказану інформацію, яка перебуває у володінні провайдера телекомунікаційних послуг ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДПРОУ НОМЕР_2 ), що за адресою АДРЕСА_1 , та яка зберігається за ІР адресою НОМЕР_1 .

Відповідно до положень ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді Збаразького районного суду з клопотанням, про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, що перебуває у володінні провайдера телекомунікаційних послуг « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий просить розглянути клопотання без його участі.

Слідчий суддя вважає за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності слідчого та представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », оскільки їх наявка не перешкоджає розгляду клопотання і в зв`язку із введенням на території України воєнного стану.

Враховуючи вищенаведене, дослідивши докази по даному клопотанні, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити, надавши дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, що перебуває у володінні провайдера телекомунікаційних послуг « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.159, 162-166, 309, 369, 371, 372 КПК України, слідчий суддя,

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СВ ВП № 4 (м.Збараж) Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 на тимчасовий доступ до інформації, яка перебуває у володінні провайдера телекомунікаційних послуг ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДПРОУ НОМЕР_2 ), що за адресою АДРЕСА_1 , та зберігається за ІР адресою НОМЕР_1 , а саме:

-повні паспортні дані на особу, яка уклала договір з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та яка використовує згадану ІР адресу;

-контактний номер телефону;

-договір з особою, яка використовує ІР адресу;

-місце її проживання;

-юридична адреса з якої використовується ІР адреса;

-відомості про персональний комп`ютер чи інший пристрій з якого використовується ІР адреса;

-відомості про період часу з якого використовується ІР адреса;

-електронна поштова скринька;

-інформація про платіжні реквізити;

-відомості про статистику доступу до мережі Інтернет, а також про користувачів, яким надавалась дана ІР-адреса за допомогою послуги переадресації.

Дана ухвала діє до 30 березня 2023 року.

Відповідно довимог ч.1ст.166КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Дана ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_10

СудЗбаразький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108647761
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —598/273/23

Ухвала від 30.01.2023

Кримінальне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Левків А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні