Ухвала
від 30.01.2023 по справі 484/3477/22
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/3477/22

Провадження № 2/484/114/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

30.01.2023 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

в складі: головуючої судді Літвіненко Т.Я.

секретар судового засідання - Бикова О.П.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Фінвест груп", Публічного акціонерного товариства комерційного банку "Інвестбанк", третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Приватне підприємство "СЮІТА 2006", про визнання іпотечного договору виконаним та зняття іпотечного обтяження

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшов позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Фінвест груп", Публічного акціонерного товариства комерційного банку "Інвестбанк", третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Приватне підприємство "СЮІТА 2006", про визнання іпотечного договору виконаним та зняття іпотечного обтяження.

Представник позивача, ОСОБА_2 , в підготовче засідання не з`явився, надав суду заяву, в якій просив підготовче засідання провести без його участі.

Представник відповідача, товариства з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Фінвест груп", в підготовче засідання не з`явився, надав суду заяву, в якій просив підготовче засідання провести без його участі, проти призначення справи до судовго розгляду не заперечує. Надав відзив на позовну заяву.

Представник відповідача, публічного акціонерного товариства комерційного банку "Інвестбанк" та представник третьої особи в підготовче засідання не з`явились, хоча про місце, день та час розгляду справи повідомлені своєчасно та належним чином. Причини неявки невідомі. Відзив на позов та письмові пояснення на позов не надали, що дає можливість провести підготовче засідання без їхньої участі.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд:1) оголошує склад суду, а також прізвища, імена та по батькові секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з`ясовує наявність підстав для відводів; 2) з`ясовує, чи бажають сторони укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; 3) у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; 4) вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; 5) може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; 6) з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; 7) з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; 8) вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; 9) за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення; 10) вирішує заяви та клопотання учасників справи; 11) направляє судові доручення; 12) встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; 13) встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення; 14) встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення; 15) призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті; 16) встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання; 17) з`ясовує розмір заявлених сторонами судових витрат; 18) вирішує питання про колегіальний розгляд справи; 19) здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді, сторони не бажають.

Необхідності вступу у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, під час підготовчого судового засідання, судом не встановлено.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

Враховуючи вище викладене, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті

Керуючись ст.ст. 135, 197, 199, 200, 259, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Фінвест груп", Публічного акціонерного товариства комерційного банку "Інвестбанк", третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Приватне підприємство "СЮІТА 2006", про визнання іпотечного договору виконаним та зняття іпотечного обтяження.

Призначити справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Фінвест груп", Публічного акціонерного товариства комерційного банку "Інвестбанк", третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Приватне підприємство "СЮІТА 2006", про визнання іпотечного договору виконаним та зняття іпотечного обтяженнядо судовогорозгляду по суті в судовому засіданні на 13.02.2023р. на 10.00 год.

Позивач має право протягом 15 днів з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив з дотриманням вимог ст.ст.178,179 ЦПК України. Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач має право протягом 15 днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення з дотриманням вимог ст.ст.178,180 ЦПК України. Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: Т.Я. Літвіненко

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —484/3477/22

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 23.12.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні