Ухвала
від 30.01.2023 по справі 576/16/23
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/16/23

Провадження № 2/576/71/23

УХВАЛА

30 січня 2023 року м. Глухів

Суддя Глухівського міськрайонного суду Сумської області Колодяжний А.О., розглянувши заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрозем» - адвоката Ломаки Юрія Миколайовича, по справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрозем» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Глухів-Агроінвест», про визнання недійсним договору оренди землі,

встановив:

27.01.2023 р. представник позивача ТОВ «Агрозем» - адвокат Ломака Ю.М., звернувся до суду з заявою, в якій просить надати йому дозвіл на участь у судових засіданнях у даній справі, підготовче судове засідання якої призначене на 31.01.2023 р. на 14:30 год., в режимі відеоконференції поза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів), через введення в Україні військового стану та неможливість дістатися з м. Суми, у якому він здійснює адвокатську діяльність, до м. Глухів, у якому здійснюється розгляд цієї справи, вказавши свою електронну адресу для підключення через мережу EASYCON.

Відповідно до ч. 1 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Вивчивши заявупредставника позивачаТОВ «Агрозем»-адвоката ЛомакиЮ.М.,неможливість йогобезпосередньої участів судовомузасіданні зповажних причині наявнутехнічну можливістьпроведення судовогозасідання втакому режимі,з метоюзабезпечення своєчасногорозгляду справита необхідностівжиття заходівдля забезпеченняоперативності судовогопровадження,суд дійшовдо висновкупро можливістьзадоволення заявипредставника позивачапро проведеннясудових засіданьу данійсправів режимі відеоконференції.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 212, 260, 261 ЦПК України, -

ухвалив:

Здійснити проведення підготовчого судового засідання, яке відбудеться 31.01.2023 року о 14 год. 30 хв., та всінаступні судовізасідання, у цивільнійсправі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрозем» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Глухів-Агроінвест», про визнання недійсним договору оренди землі, з участю представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрозем» - адвоката Ломаки Юрія Миколайовича, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням ним власних технічних засобів через сервіс EASYCON.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 5 ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію даної ухвали направити особі, яка братиме участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.О.Колодяжний

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу108652555
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —576/16/23

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні