Ухвала
від 30.01.2023 по справі 161/18193/22
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/18193/22

Провадження № 2-н/161/53/23

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.01.2023 Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Пушкарчук В.П., дослідивши матеріали заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Молоді 17-Б" про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заборгованості за послуги на утримання будинку та прибудинкової території, -

в с т а н о в и л а:

26.12.2022 року заявник ОСББ "Молоді 17-Б" звернулось до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заборгованості за послуги на утримання будинку та прибудинкової території.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 165 ЦПК України, суддя звернулася до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання боржника щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичних осіб ОСОБА_1 , ОСОБА_2

05.01.2023 року від підрозділу УДМС у Волинській області надійшла інформаційна довідка з якої вбачається, що ОСОБА_2 02.12.2021 року була знята з місця реєстрації у зв`язку зі смертю.

Судом було надіслано запит до Відділу ДРАЦС у Волинській області УДР Західного міжрегіонального управління юстиції (м. Львів), у відповідь на який надійшов лист з інформацією про наявність актового запису про смерть № 2864 від 01.12.2021 року, складеного Відділом ДРАЦС у м. Луцьку Західного міжрегіонального управління юстиції відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2

Згідно ч. 1 та ч. 2ст. 167 ЦПК Українисуд розглядає заяву про видачу судового наказу протягом п`яти днів з дня її надходження, а якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, - протягом п`яти днів з дня отримання судом у порядку, передбаченому частинами п`ятою, шостоюстатті 165 цього Кодексу, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника. Розгляд проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника.

За результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Відповідно до ч. 3ст. 165 ЦПК Україниу разі, якщо в заяві про видачу судового наказу містяться вимоги, частина з яких не підлягає розгляду в порядку наказного провадження, суд постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу лише в частині цих вимог. У разі, якщо заявлені вимоги між собою взаємопов`язані і окремий їх розгляд неможливий, суд відмовляє у видачі судового наказу.

Враховуючи те, що заявником ставиться вимога про стягнення заборгованості з двох боржників, при цьому, один зних ОСОБА_2 знята з місця своєї реєстрації у зв`язку зі смертю, тобто, заявнику слід уточнити та вказати дійсного/их боржника/ів, які зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 .

За таких обставин, суд вважає за необхідне відмовити у видачі судового наказу.

Керуючись ст.ст. 165, 186, 353, 354 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А:

Відмовити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Молоді 17-Б" у видачі судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заборгованості за послуги на утримання будинку та прибудинкової території.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги на ухвалу суду. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Повний текст ухвали складений 30 січня 2023 року.

Суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області В.П. Пушкарчук

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу108670912
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заборгованості за послуги на утримання будинку та прибудинкової території

Судовий реєстр по справі —161/18193/22

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні