Ухвала
від 31.01.2023 по справі 646/7669/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/7669/21

Провадження № 2/646/590/2023

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження

31.01.2023 м.Харків

31 січня 2023 року Червонозаводський районний суд м.Харкова у складісудді Шиховцової А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Міжрайонного відділудержавної виконавчоїслужби поОснов`янськомута Слобідськомурайонах умісті ХарковіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Харків),третя особа: ОСОБА_2 ,про зняттяарешту змайна,

встановив:

19 листопада 2021 року ОСОБА_1 звернувся до Червонозаводського районного суду м. Харкова з позовною заявою до Міжрайонного відділудержавної виконавчоїслужби поОснов`янськомута Слобідськомурайонах умісті ХарковіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Харків)про зняттяарешту змайна.

19.11.2021 справа надійшла в провадження судді Власової Ю.Ю.

Відповідно до розпорядження 30.01.2023 щодо повторного автоматизованого розподілу невирішених судових справ, які перебували в провадженні ОСОБА_3 згідно з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, розгляд вказаної справи визначено суддю Червнозовадського районного суду м.Харкова Шиховцову А.О.

Згідно з п. 4 ч. 2ст. 187ЦПК України, при прийнятті позовної заяви до розгляду та відкритті провадження у справі, суд вирішує питання відносно правил розгляду справи в порядку позовного провадження, а саме в загальному чи спрощеному.

Частинами третьою, четвертою статті 274 ЦПК Українипередбачено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно ч. 4 ст.19ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Дослідивши зміст позовної заяви та доданих до неї документів судом, було встановлено, що справа підсудна Червонозаводському районному суду м.Харкова та подана із додержанням вимог ст.ст.175,177 ЦПК України. Оцінивши зміст та характер позовних вимог, за для забезпечення можливості реалізації принципу рівності та справедливого балансу між сторонами, для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд приходить до рішення про необхідність призначення по справі розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.175,177-178,187,190-191 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Міжрайонного відділудержавної виконавчоїслужби поОснов`янськомута Слобідськомурайонах умісті ХарковіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Харків),третя особа: ОСОБА_2 ,про зняттяарешту змайна,

Призначити цивільну справу до розгляду в загальному позовному провадженні в підготовче судове засідання на 09-30год.16.02.2023, в приміщенні Червонозаводського районного суду м.Харкова, за адресою: м.Харків, м-н Героїв Небесної Сотні, 36, 3 п-д, каб. №25, про що повідомити сторони.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи та направити їм копії даної ухвали разом з позовними матеріалами.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у термін не пізніше 15 днів з дня вручення цієї ухвали та завчасно подати відзив на позовну заяву, який повинен містити заперечення проти позову і докази на підтвердження викладених обставин та відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, направивши його копії одночасно учасникам справи та надавши суду про це відповідне підтвердження.

При цьому відповідачу суддею роз`яснюється, що відповідно до ч.2ст. 191 ЦПК Україниу разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала може бути оскаржена тільки щодо порушення правил підсудності, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: (веб-адреса сторінки http://cz.hr.court.gov.ua).

Суддя А.О. Шиховцова

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу108680706
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —646/7669/21

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шиховцова А. О.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шиховцова А. О.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шиховцова А. О.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні