Рішення
від 31.01.2023 по справі 910/12790/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.uaРІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

31.01.2023Справа № 910/12790/22Господарський суд міста Києва у складі судді Грєхової О.А., розглянувши у спрощеному позовному провадженні матеріали господарської справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Ульма опалубка Україна"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно-фінансова компанія "Партнер"

про стягнення 30 473,72 грн.

Без повідомлення (виклику) сторін.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ульма опалубка Україна» звернулось до Господарського суду міста Києва із позовними вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-фінансова компанія «Партнер» про стягнення 30 473,72 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням відповідачем зобов`язань за Договором оренди № 009/01-22 від 11.01.2022, в частині здійснення розрахунків.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 28.11.2022 позовну заяву прийнято судом до розгляду та відкрито провадження у справі № 910/12790/22. Приймаючи до уваги малозначність справи в розумінні частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи ціну позову, характер спірних правовідносин та предмет доказування, господарським судом вирішено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін, у зв`язку з чим надано відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву, а позивачу - для подання відповіді на відзив.

З метою повідомлення відповідача про розгляд справи судом та про його право подати відзив на позовну заяву, на виконання приписів Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду про відкриття провадження у справі від 28.11.2022 була направлена судом рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу місцезнаходження відповідача, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та отримана відповідачем 12.12.2022, що підтверджується наявним в матеріалах справи рекомендованим повідомленням про вручення № 0105493145840.

Відповідно до ч. 4 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Згідно з ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Згідно з ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Зважаючи на те, що відповідач у строк, встановлений частиною 1 статті 251 Господарського процесуального кодексу України, не подав до суду відзив на позов, а відтак не скористався наданим йому процесуальним правом, за висновками суду, у матеріалах справи достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, внаслідок чого справа з метою дотримання процесуальних строків вирішення спору може бути розглянута за наявними у ній документами відповідно до частини 9 статті 165 Господарського процесуального кодексу України та частини 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши подані документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Господарський суд міста Києва

ВСТАНОВИВ:

11 січня 2022 року між Товариством з обмеженою відповідальністю «Ульма опалубка Україна» (далі - орендодавець, позивач) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельно-фінансова компанія «Партнер» (далі - орендар, відповідач) укладено Договір оренди № 009/01-22 (далі - Договір), за умовами якого орендодавець зобов`язується передати, а орендар зобов`язується прийняти у строкове платне користування (оперативну оренду) майно, найменування, перелік та вартість якого з урахуванням індексації визначено у загальних специфікаціях (додаток №1), які є невід`ємною частиною цього договору (далі - «об`єкт оренди»).

Конкретний перелік обладнання, що складає об`єкт оренди, та його кількість, що передається в оперативну оренду, вказується в Акті приймання-передачі (видача), який підписується сторонами під час передачі об`єкта оренди орендодавцем орендарю на складі орендодавця (п. 1.4 Договору).

Відповідно до п. 2.1 Договору орендар вступає в строкове платне користування об`єктом оренди з дати підписання сторонами Акта приймання-передачі (видача) об`єкта оренди, за яким об`єкт оренди передається у користування орендарю.

Згідно з п. 3.2 Договору орендар зобов`язаний повернути об`єкт оренди орендодавцю очищеним від бетону та бруду, без сколів, тріщин, поломок та інших недоліків, а також у стані, придатному для подальшого використання об`єкта оренди за цільовим призначенням. Об`єкт оренди (елементи опалубки), який забруднений змащувальними та іншими схожими речовинами, що унеможливлює перевірку опалубки на предмет їх забруднення бетоном чи іншими кудельними матеріалами, а також забруднює навколишнє середовище, вважається таким, що не відповідає умовам повернення та повинен бути повністю очищений орендарем від таких речовин. Умови оцінки елементів опалубки вказані в окремі брошурі. Підписанням даного Договору орендар підтверджує попередню обізнаність з «Умовами оцінки елементів опалубки, її упаковки та транспортування», а також те, що зміст цих умов орендарю зрозумілий і він з ними повністю погоджується. У разі повернення орендарем на склад орендодавця елементів опалубки з оренди, які не очищені від бетону та бруду або фізично пошкоджені (підлягають ремонту), орендодавець нараховує орендарю за п. 3.4.2 Договору штраф, який орендар зобов`язаний сплатити в строки, визначені п. 3.4.2 Договору.

Пунктом 3.4.2 Договору узгоджено, що якщо об`єкт оренди чи його складові потребують очистки та/або ремонту, то орендодавець вказує відповідну кількість товару в Акті повернення та виставляє рахунок штрафу (передбачений додатком № 3 до Договору) та рахунок на оплату штрафу. Орендар зобов`язаний сплатити штраф протягом 5 банківських днів з моменту виставлення орендодавцем розрахунку штрафу, рахунку на оплату штрафу.

Відповідно до пункту 7.1 Договору за користування об`єктом оренди орендар зобов`язаний щомісячно сплачувати орендодавцю орендну плату. Ставка орендної плати на місяць вказується у додатковій угоді до цього договору, підписаній сторонами. Розмір чи ставка орендної плати може бути змінено у порядку та на умовах, визначених цим договором.

За умовами п. 7.5 Договору початком оплачуваного періоду за Договором є дата одержання об`єкта оренди орендодавцем (дата підписання Акту приймання-передачі (видача) об`єкта оренди. Закінчення оплачуваного періоду по оренді за Договором є дата дня підписання Акту повернення об`єкта оренди.

Орендар зобов`язаний сплачувати орендну плату за поточний місяць оренди не пізніше 10 числа кожного поточного місяця користування об`єктом оренди. За перші 30 календарних днів оренди орендар сплачує орендну плату у вигляді 100% попередньої оплати.

Згідно з п. 8.1 Договору приймання-передачі послуг з користування об`єктом оренди за цим Договором (далі - «послуги») здійснюється щомісячно за Актом надання послуг.

Відповідно до п. 8.2 Договору проект Акту орендодавець складає, підписує і передає орендарю у двох примірниках не пізніше 10 числа місяця, наступного за тим місяцем, в якому надавались послуги за цим договором. Від імені орендодавця Акт має право підписувати уповноважений відповідним наказом орендодавця представник, при цьому такий Акт вважається належним чином підписаним орендодавцем виключно за умов його затвердження Генеральним директором орендодавця.

Орендар зобов`язаний розглянути проект кожного Акту, підписати кожний його примірник та скріпити своєю печаткою і повернути один підписаний і скріплений своєю печаткою примірник Акту орендодавцю не пізніше 3 (трьох) календарних днів з моменту отримання Акту від орендодавця (п.8.3 Договору).

У відповідності до п. 8.4 Договору у разі, якщо орендар вчасно не повертає орендодавцю належним чином оформлений Акт, послуги вважаються наданими орендареві належним чином та прийнятими орендарем без будь-яких зауважень та претензій з боку орендаря. Датою приймання-передачі послуг вважається дата, яка вказана в Акті.

Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання уповноваженими представниками сторін та скріплення печатками сторін і діє до дати, зазначеної у Додатковій угоді до Договору, але у будь-якому разі до моменту повного виконання сторонами своїх зобов`язань за Договором (п. 9.1 Договору).

Згідно з п. 9.3 Договору строк оренди об`єкта оренди розпочинається з дати прийняття орендарем об`єкта оренди за Актом приймання передачі в оренду і триває до повернення об`єкта оренди орендодавцю за Актом повернення

11.01.2022 сторонами укладено Додаткові угоді №1 та №2 до Договору.

Додатком № 1 до Договору сторонами викладено Специфікації № 1-11.

На виконання умов Договору позивач передав відповідачу в орендне користування майно у кількості 924 шт., що підтверджується відповідним актом прийому-передачі № WZ-12 9/UA від 12.01.2022.

10.02.2022 сторонами складено та підписано Акт повернення елементів опалубки з оренди № PZ-04125/UA300, відповідно до якого орендарем повернуто з оренди майно у кількості 344 шт.

На виконання умов Договору, позивачем направлено відповідачу на узгодження Акти наданих послуг здачі-приймання робіт (надання послуг) № 290 від 31.01.2022 на суму 33 951,89 грн., № 639 від 23.02.2022 на суму 27 996,47 грн., № 1134 від 30.04.2022 на суму 8 183,47 грн., № 1954 від 31.07.2022 на суму 8 456,26 грн., які відповідачем залишено без погодження або ж надання вмотивованих відмов у їх погодженні.

Звертаючись з позовом до суду, позивач зазначає, що за січень, лютий, квітень та липень 2022 року включно, орендодавцем нараховано орендарю орендну плату у розмірі 78 588,09 грн., яка сплачена відповідачем частково у розмірі 50 000,00 грн., в зв`язку з чим, за відповідачем обліковується заборгованість у розмірі 28 588,09 грн.

Також, у зв`язку з повернення орендарем з оренди елементів опалубки, які не підлягають ремонту, позивачем нараховано відповідачу штраф у розмірі 1 885,63 грн. та виставлено рахунок на оплату № 883 від 10.02.2022, який відповідачем в порушення взятих на себе зобов`язань за Договором, не оплачено.

Оцінивши подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на повному, всебічному і об`єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов наступного висновку.

Вказаний договір є підставою для виникнення у його сторін господарських зобов`язань, а саме майново-господарських зобов`язань згідно ст. ст. 173, 174, 175 Господарського кодексу України, ст. ст. 11, 202, 509 Цивільного кодексу України, і згідно ст. 629 Цивільного кодексу України є обов`язковим для виконання сторонами.

При цьому, зобов`язання в силу вимог ст. 525,526 Цивільного кодексу України має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог даного Кодексу і інших актів законодавства. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Аналогічна за змістом норма міститься у ч. 1 ст. 193 Господарського кодексу України.

Як встановлено ч. 1 ст. 283 Господарського кодексу України за договором оренди одна сторона (орендодавець) передає другій стороні (орендареві) за плату на певний строк у користування майно для здійснення господарської діяльності.

Згідно з ч. 6 ст. 283 Господарського кодексу України до відносин оренди застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 759 Цивільного кодексу України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов`язаний передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

За користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму. Плата за користування майном вноситься щомісячно, якщо інше не встановлено договором (ч. ч. 1, 5 ст. 762 ЦК України).

Орендна плата - це фіксований платіж, який орендар сплачує орендодавцю незалежно від наслідків своєї господарської діяльності (ч. 1 ст. 286 ГК України).

Відповідно до пункту 7.1 Договору за користування об`єктом оренди орендар зобов`язаний щомісячно сплачувати орендодавцю орендну плату. Ставка орендної плати на місяць вказується у додатковій угоді до цього договору, підписаній сторонами. Розмір чи ставка орендної плати може бути змінено у порядку та на умовах, визначених цим договором.

За умовами п. 7.5 Договору початком оплачуваного періоду за Договором є дата одержання об`єкта оренди орендодавцем (дата підписання Акту приймання-передачі (видача) об`єкта оренди. Закінчення оплачуваного періоду по оренді за Договором є дата дня підписання Акту повернення об`єкта оренди.

Згідно з п. 8.1 Договору приймання-передачі послуг з користування об`єктом оренди за цим Договором (далі - «послуги») здійснюється щомісячно за Актом надання послуг.

Відповідно до п. 8.2 Договору проект Акту орендодавець складає, підписує і передає орендарю у двох примірниках не пізніше 10 числа місяця, наступного за тим місяцем, в якому надавались послуги за цим договором. Від імені орендодавця Акт має право підписувати уповноважений відповідним наказом орендодавця представник, при цьому такий Акт вважається належним чином підписаним орендодавцем виключно за умов його затвердження Генеральним директором орендодавця.

Орендар зобов`язаний розглянути проект кожного Акту, підписати кожний його примірник та скріпити своєю печаткою і повернути один підписаний і скріплений своєю печаткою примірник Акту орендодавцю не пізніше 3 (трьох) календарних днів з моменту отримання Акту від орендодавця (п.8.3 Договору).

У відповідності до п. 8.4 Договору у разі, якщо орендар вчасно не повертає орендодавцю належним чином оформлений Акт, послуги вважаються наданими орендареві належним чином та прийнятими орендарем без будь-яких зауважень та претензій з боку орендаря. Датою приймання-передачі послуг вважається дата, яка вказана в Акті.

На виконання умов Договору, позивачем направлено відповідачу на узгодження Акти наданих послуг здачі-приймання робіт (надання послуг) № 290 від 31.01.2022 на суму 33 951,89 грн., № 639 від 23.02.2022 на суму 27 996,47 грн., № 1134 від 30.04.2022 на суму 8 183,47 грн., № 1954 від 31.07.2022 на суму 8 456,26 грн., які відповідачем залишено без погодження або ж надання вмотивованих відмов у їх погодженні.

Відтак, оскільки матеріали справи не містять доказів повернення обладнання з оренди, з огляду на характер правовідносин сторін та умови п. 8.4 Договору, не підписання акту наданих послуг відповідачем не нівелює обов`язок зі сплати орендної плати.

Згідно з ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

За умовами п. 7.5 Договору орендар зобов`язаний сплачувати орендну плату за поточний місяць оренди не пізніше 10 числа кожного поточного місяця користування об`єктом оренди. За перші 30 календарних днів оренди орендар сплачує орендну плату у вигляді 100% попередньої оплати.

Статтею 599 ЦК України передбачено, що зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Відповідачем в свою чергу, не надано суду доказів на підтвердження оплати орендних платежів у повному обсязі та у строки визначені Договором.

Відповідно до ст. 193 Господарського кодексу України, суб`єкт господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України.

Згідно зі ст.ст. 525, 526 Цивільного кодексу України, зобов`язання повинні виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов і вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від виконання зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно ст. 610 Цивільного кодексу України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

З урахуванням вищевикладеного, факт порушення відповідачем своїх договірних зобов`язань в частині своєчасної та повної оплати орендних платежів, підтверджений матеріалами справи і не спростований відповідачем, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог в частині стягнення орендної плати в розмірі 28 588,09 грн.

Також, позивачем заявлено до стягнення 1 885,63 грн. штрафу за пошкодження орендованого майна.

Відповідно до статей 216, 218 ГК України порушення зобов`язання є підставою для застосування господарських санкцій в порядку, передбаченому законодавством та договором.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 611 Цивільного кодексу України у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема сплата неустойки.

Штрафними санкціями у Господарському кодексі України визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання (частина 1 статті 230 Господарському кодексі України).

У відповідності до норм частини 1 статті 549 Цивільного кодексу України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання.

Суд зазначає, що за порушення у сфері господарювання учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій на підставах і в порядку, передбачених ГК України, іншими законами та договором (частина друга статті 193, частина перша статті 216 та частина перша статті 218 ГК України).

Одним із видів господарських санкцій згідно з частиною другою статті 217 ГК України є штрафні санкції, до яких віднесено штраф.

Розмір штрафних санкцій відповідно до частини четвертої статті 231 ГК України встановлюється законом, а в разі якщо розмір штрафних санкцій законом не визначено, санкції застосовуються в передбаченому договором розмірі. При цьому розмір санкцій може бути встановлено договором у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов`язання або в певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов`язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг).

Згідно з п. 3.2 Договору орендар зобов`язаний повернути об`єкт оренди орендодавцю очищеним від бетону та бруду, без сколів, тріщин, поломок та інших недоліків, а також у стані, придатному для подальшого використання об`єкта оренди за цільовим призначенням. Об`єкт оренди (елементи опалубки), який забруднений змащувальними та іншими схожими речовинами, що унеможливлює перевірку опалубки на предмет їх забруднення бетоном чи іншими кудельними матеріалами, а також забруднює навколишнє середовище, вважається таким, що не відповідає умовам повернення та повинен бути повністю очищений орендарем від таких речовин. Умови оцінки елементів опалубки вказані в окремі брошурі. Підписанням даного Договору орендар підтверджує попередню обізнаність з «Умовами оцінки елементів опалубки, її упаковки та транспортування», а також те, що зміст цих умов орендарю зрозумілий і він з ними повністю погоджується. У разі повернення орендарем на склад орендодавця елементів опалубки з оренди, які не очищені від бетону та бруду або фізично пошкоджені (підлягають ремонту), орендодавець нараховує орендарю за п. 3.4.2 Договору штраф, який орендар зобов`язаний сплатити в строки, визначені п. 3.4.2 Договору.

Пунктом 3.4.2 Договору узгоджено, що якщо об`єкт оренди чи його складові потребують очистки та/або ремонту, то орендодавець вказує відповідну кількість товару в Акті повернення та виставляє рахунок штрафу (передбачений додатком № 3 до Договору) та рахунок на оплату штрафу. Орендар зобов`язаний сплатити штраф протягом 5 банківських днів з моменту виставлення орендодавцем розрахунку штрафу, рахунку на оплату штрафу.

10.02.2022 сторонами складено та підписано Акт повернення елементів опалубки з оренди № PZ-04125/UA300, відповідно до якого орендарем повернуто з оренди майно у кількості 344 шт.

З матеріалів справи вбачається, у зв`язку з повернення орендарем з оренди елементів опалубки, які не підлягають ремонту, позивачем нараховано відповідачу штраф у розмірі 1 885,63 грн. та виставлено рахунок на оплату № 883 від 10.02.2022, який відповідачем в порушення взятих на себе зобов`язань за Договором, не оплачено.

Доказів оплати зазначеної суми, матеріали справи не містять, а відповідачем не надано.

Таким чином, оскільки факт пошкодження орендованого майна підтверджується підписаними між сторонами Актом повернення елементів опалубки з оренди № PZ-04125/UA300 від 10.02.2022, позовні вимоги про стягнення штрафу у розмірі 1 885,63 грн. за пошкодження орендованого майна є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Статтею 13 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Статтею 74 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог та заперечень.

Відповідно до ст.ст. 76, 77 Господарського процесуального кодексу України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідач під час розгляду справи не надав суду жодних доказів, які б спростовували заявлені позовні вимоги та свідчили про виконання взятих на себе зобов`язань за Договором в частині оплати орендної плати та відсутності підстав для застосування до відповідача штрафу.

За таких обставин, оцінивши подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на повному, всебічному і об`єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог, з покладенням судового збору на відповідача в порядку ст. 129 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 74, 76-80, 129, 236 - 242 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-фінансова компанія «Партнер» (03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 114; ідентифікаційний код: 34956906) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Ульма опалубка Україна» (01013, місто Київ, Набережно-Печерська дорога, будинок 7; ідентифікаційний код: 31563803) заборгованість у розмірі 28 588 (двадцять вісім тисячі п`ятсот вісімдесят вісім) грн. 09 коп., штраф у розмірі 1 885 (одна тисяча вісімсот вісімдесят п`ять) грн. 63 коп. та витрати по сплаті судового збору в розмірі 2 481 (дві тисячі чотириста вісімдесят одна) грн. 00 коп.

3. Після набрання рішенням Господарського суду міста Києва законної сили видати відповідний наказ.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Повне рішення складено: 31.01.2023

Суддя О.А. Грєхова

Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу108684833
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 30 473,72 грн. Без повідомлення (виклику) сторін

Судовий реєстр по справі —910/12790/22

Рішення від 31.01.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 28.11.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні