Ухвала
від 31.01.2023 по справі 381/365/23
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, inbox@fs.ko.court.gov.ua

1-кс/381/131/23

381/365/23

УХВАЛА

про надання дозволу на проведення обшуку

м. Фастів Київська область 31.01.2023 року

Слідчий суддя Фастівського міськрайонного суду ОСОБА_1 ,

за участю сташого слідчого СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_2 ,

з участю секретаря ОСОБА_3 ,

розглянув у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_2 у кримінальному провадженні № 42022112310000122 від 19.09.2022 року про проведення обшуку.

Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників судового провадження,

ВСТАНОВИВ:

31.01.2023 року до Фастівського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання старшого слідчого СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_2 за погодженням прокурора Фастівської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 (власником майна за вказаною адресою є ТОВ «Левада», ЄДРПОУ 31647872, зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 , яке належить ОСОБА_5 ), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення.

З матеріалів клопотання вбачається, що у провадженні СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області перебуває кримінальне провадження № 42022112310000122 від 19.09.2022 року, правова кваліфікація за ч. 3 ст. 110-2 КК України.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що суб`єктом господарської діяльності Фастівського району Київської області, керівник якого є громадянином російської федерації (далі рф), за попередньою змовою з іншими особами, фінансуються дії спрямовані на зміну меж території та державного кордону України.

Так, згідно повідомлення Фастівського РВ ГУСБ України у м. Києві та Київській області, у ході здійснення оперативно-службової діяльності отримано інформацію щодо мешканця м. Фастова - ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Фастів, Київська область, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 ), який здійснює господарську діяльність на території України, кошти від якої спрямовуються на користь резидента російської федерації та використовуються для підтримки збройної агресії рф проти України.

Зокрема, відповідно до отриманої інформації вказана особа є керівником та засновником ТОВ «ЮнивестКомпані» (код 7730239362, зареєстроване за адресою: рф, АДРЕСА_4 ). Протягом 2021 року вказане товариство отримало загальний прибуток близько 4 млн. рублів за продаж поліграфічної продукції (виготовляли карти та блокноти для авіаційної галузі збройних силрф).

Так, відповідно до отриманих даних, протягом 2021 року ОСОБА_5 близько 30 разів перетинав державний кордон України по паспорту громадянина України (закордонний паспорт громадянина України серії НОМЕР_1 ) та паспорту громадянина рф (закордонний паспорт громадянина рф НОМЕР_2 ), з метою відвідування м. Москва.

Одночасно, компанії ОСОБА_5 на території України мають у власності земельні ділянки на яких знаходяться бази відпочинку, кафе та ресторанний комплекс. Загальна сума активів ОСОБА_5 на території України складає близько 10 млн. грн. Вказане підтверджується відкриттям в ПрАТ «Приватбаню» двох розрахункових рахунків в іноземній валюті (російський рубель): НОМЕР_3 та НОМЕР_4 .

Крім того, ОСОБА_5 є засновником та директором шести підприємств на території України, а саме: ТОВ «Фастів медіа груп» (ЄДРПОУ 37583158, зареєстроване за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Київська, буд. 22, кв.303), ТОВ «Левада» (ЄДРПОУ 31647872, зареєстроване за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Фомічоваа, буд. 1Б), ТОВ «Стратегії бізнесу» (ЄДРПОУ 38036709, зареєстроване за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Ломоносова, буд.36), TOB«Компанія Вентана»(ЄДРПОУ 38036468,зареєстроване за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Ломоносова, буд.36), ТОВ «Мегабуд» (ЄДРПОУ 38036735, зареєстроване за аоресою:Київська область, м. Фастів, вул. Ломоносова, буд.36), ТОВ «Фастів будсервіс»(ЄДРПОУ 37184444, зареєстроване за адресою: Київська область, м. Фастів, вул.Ломоносова, буд.36),ТОВ «Фастів будтранс» (ЄДРПОУ 38036494,зареєстроване за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Ломоносова, буд. 36), а також засновником ще двох підприємств на території рф, а саме: ТОВ «Юнивест» (ЕДРПОУ 7710468808 зареєстроване за адресою: рф, м. Москва,Київське шосе, буд. 22, оф. 735) та ТОВ «ЮнивестКомпані» (ЄДРПОУ 7730239362 зареєстроване за адресою: рф, м. Москва, пр.-кт, Кутузовський буд. 30, корп. 32), які провадять діяльність переважно з продажу типографічної продукції, а саме: журнали, газети листи, брошури, які використовуються в авіасполученні зс рф, та інше.

Також встановлено, що дружина ОСОБА_5 - ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженка м. Фастова Київської області, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_5 ) здійснює супроводження бухгалтерської та фінансово-господарської діяльності підприємств, які діють на території рф.

Згідно з наявними даними, ОСОБА_5 та його дружина ОСОБА_7 здійснюючи свою діяльність (у т.ч. бухгалтерську) можуть зберігати комп`ютерну техніку, флеш накопичувачі з розрахунковими рахунками, печатки, штампи та бухгалтерську документацію (договори, звіти, накладні тощо) за наступними адресами: АДРЕСА_5 ; АДРЕСА_3 ; АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, побутово-торгівельний комплекс, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , перебуває у власності ТОВ «Левада» ( ЄДРПОУ 31647872, зареєстроване за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Фомічоваа, буд. 1Б), яке належить ОСОБА_5 .

Статтею 2 КПК України, передбачено, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ч.1 ст. 223 КПК України, слідчі (розшукові) дії є діями спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Згідно ст.93 КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим у порядку, передбаченому цим Кодексом. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом (ч. 2 ст. 93 КПК України).

Обшук згідно ч.1 ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Обшук - це слідча дія що являє собою процесуальне примусове обстеження приміщень, місцевості, окремих осіб з метою та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оскільки за своєю сутністю обшук є обмеженням права на недоторканість житла чи іншого володіння особи, котре за вимогами ст. 13 КПК України не може бути здійснене не інакше як за вмотивованим судовим рішенням.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи вищенаведене та з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, слідчий суддя, вважає клопотання про проведення обшуку підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 234,235 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Фастівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_2 та групі прокурорів Фастівської окружної прокуратури в кримінальному провадженні № 42022112310000122 від 19.09.2022 року на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 в приміщенні в якому розміщено ТОВ «Левада», ЄДРПОУ 31647872, зареєстроване за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Фомічоваа, буд. 1Б, яке належить ОСОБА_5 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, а саме: документів, речей, носіїв інформації, технічних засобів, які можуть бути використані як докази в рамках кримінального провадження про фінансування дій спрямованих на зміну меж території та державного кордону України.

Строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу108687345
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку. Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників судового провадження

Судовий реєстр по справі —381/365/23

Ухвала від 31.01.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 31.01.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 31.01.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні