Ухвала
від 31.01.2023 по справі 172/134/23
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 172/134/23

Провадження № 2/172/26/23

У Х В А Л А

про передачу справи на розгляд іншого суду

31.01.2023 року суддя Васильківського районного суду Дніпропетровської області Битяк І.Г., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Першотравенської міської ради Синельниківського району Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В

До суду надійшла вищевказана позовна заява.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

За спорами про позбавлення батьківських прав альтернативної підсудності відповідно дост. 28 ЦПК України не передбачено.

Представник позивача ОСОБА_3 у позовній заяві зазначила адресу зареєстрованого місця проживання відповідача: АДРЕСА_1 , що знаходиться на території Ленінського району м. Луганська. Вказане підтверджується і копією паспорта ОСОБА_2 .

На територію Ленінського району м. Луганська розповсюджується підсудність справ Ленінського районного суду м. Луганська.

Однак, відповідно до розпорядження голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 02.09.2014 № 27/0/38-14 розгляд справ, підсудних Ленінському районному суду м. Луганська, здійснюєтьсяСватівським районним судом Луганської області, а згідно з розпорядженням Верховного суду від 06.03.2022№ 1/0/9-22 змінено територіальну підсудність судових справ Сватівського районногосуду Луганськоїобласті наПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Положеннями статті 31 ЦПК України встановлено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

За таких обставин вважаю, що оскільки дана справа не підсудна Васильківському районному суду Дніпропетровської області, то її необхідно передати за підсудністю до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 31, 32, 260-261, 353-354 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В

Передати цивільну справу №172/134/22 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Першотравенської міської ради Синельниківського району Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав на розгляд до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровськоїобласті.

Апеляційна скаргана ухвалусуду можебути поданадо Дніпровськогоапеляційного судучерез Васильківськийрайонний судДніпропетровської областіпротягом п`ятнадцятиднів здня їїпроголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Г. Битяк

Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено02.02.2023

Судовий реєстр по справі —172/134/23

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Юдіна С. Г.

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Юдіна С. Г.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Юдіна С. Г.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Юдіна С. Г.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні