Ухвала
від 31.01.2023 по справі 672/94/23
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №672/94/23

Провадження №2/672/149/23

УХВАЛА

31 січня 2023 року м.Городок

Суддя Городоцького районного суду Хмельницької області Федорук І.М., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Городоцької міської ради про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом про визнання права власності на спадкове майно.

Ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 , суддя дійшов висновку, що така заява підлягає залишенню без руху, так як її подано без додержання вимог п.п.4, 5 ч.3 ст.175 ЦПК України.

Відповідно до п.п.4, 5 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема, зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Як видно з позовної заяви, ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом про визнання за нею права власності на житловий будинок з господарчими спорудами, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом. При цьому позивачка не зазначила конкретний зміст позовних вимог, а саме: не вказала в порядку спадкування за законом після якої особи просить визнати за нею право власності на спірне домоволодіння.

Крім того, в позовній заяві відсутній виклад обставин на підтвердження того, що нотаріусом відмовлено у вчиненні нотаріальної дії з підстав відсутності правовстановлюючого документу, а також не зазначено докази на підтвердження цих обставин. При цьому долучена до позовної заяви копія листа приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Гайдамаки О.В. від 28.12.2022 не свідчить про відмову нотаріуса у вчиненні нотаріальної дії, а є роз`ясненням нотаріуса щодо порядку видачі свідоцтва про право на спадщину на майно.

Згідно ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки подана позовна заява не відповідає вимогам закону, в силу ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя вважає, що її слід залишити без руху і надати строк позивачеві для виправлення вищевказаних недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.175, 185, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Городоцької міської ради про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 строк тривалістю п`ять днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків позовної заяви, а саме: подання належно оформленої позовної заяви відповідно до вимог п.п.4, 5 ч.3 ст.175 ЦПК України.

Позивачці роз`яснити, що у разі не виправлення недоліків у вказаний термін позовна заява вважатиметься неподаною та буде йому повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.М.Федорук

Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено03.02.2023

Судовий реєстр по справі —672/94/23

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні