Рішення
від 01.02.2023 по справі 166/103/23
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 166/103/23

провадження № 2-о/166/6/23

категорія: 10

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

смт. Ратне 01 лютого 2023 року

Ратнівський районний суд Волинської області в складі

головуючого судді Ляха В.І.

присяжних Михалевича А.Й., Куша С.Я.

за участю секретаря Омелько Н.І.

представника заявника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за заявою ОСОБА_2 про усиновлення дітей,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 звернувся в суд із заявою про усиновлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які є дітьми його дружини ОСОБА_4 від першого шлюбу, з метою захисту інтересів дітей та зміцнення їхньої сім`ї.

ОСОБА_2 заяву обґрунтовував тим, що він до дітей дрижини ставиться як до своїх, які визнають і вважають його своїм батьком.

Дружина заявника ОСОБА_4 , батько дітей ОСОБА_6 згідні на те, щоб ОСОБА_2 усиновив ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Орган опіки та піклування Ковельської районної військової адміністрації Волинської області вважає подану ОСОБА_2 заяву підставною, яку слід задовольнити, в поданій заяві просить справу розглянути по суті у відсутності їхнього представника.

Заінтересовані особи ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , подали до суду письмові заяви, просять справу розглянути по суті у їх відсутності, згідні з тим, щоб ОСОБА_2 усиновив дітей.

Вислухавши пояснення представника заявника, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

З свідоцтв про народження слідує, що ОСОБА_3 народилася ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_4 народилася ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_5 народився ІНФОРМАЦІЯ_6 . Батьками яких є ОСОБА_6 , ОСОБА_7 . Заявник ОСОБА_2 одружився з ОСОБА_4 04.11.2022 року. Вони від шлюбу мають спільну дитину - сина ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Відповідно до ст.207 СК України, усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім`ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду.

Усиновлення дитини проводиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя.

Усиновлення дитини здійснюється за вільною згодою її батьків. Згода батьків на усиновлення дитини має бути безумовною - частини 1, 2 ст.217 СК України.

Згідно ч.5 ст.217 СК України згода батьків на усиновлення засвідчується нотаріусом.

Відповідно ч.1 ст.218 СК України для усиновлення дитини потрібна її згода, яка дається у формі, що відповідає її вікові та стану здоров`я.

Згода дитини на усиновлення не потрібна, якщо вона проживає в сім`ї усиновлювачів і вважає їх своїми батьками - ч.4 ст.218 СК України.

Рідні брати та сестри не можуть бути роз`єднані при їх усиновленні - ч.1 ст.210 СК України.

Неповнолітні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 згідні на усиновлення них заявником ОСОБА_2 про що вони вказали у письмових заявах поданих до органу опіки та піклування.

Судом встановлено, що заявник ОСОБА_2 матеріально забезпечений, має постійне місце проживання і роботи, виключно з позитивної сторони характеризується за місцем проживання і роботи. Заявник не знаходиться на обліку в психоневрологічному чи наркологічному диспансері, є здоровим, згідно висновку медичної комісії.

За висновком служби у справах дітей Ковельської районної військової адміністрації Волинської області ОСОБА_2 може бути усиновлювачем неповнолітніх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_3 .

Передбачені в ст.212 СК України обставини, які б перешкоджали усиновленню, в справі відсутні.

Дослідженими письмовими доказами підтверджується, що неповнолітні ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , проживають в сім`ї із матір`ю та заявником. Відносини в сім`ї ґрунтуються на довірі і взаємоповазі. Сім`я має своє житло, матеріально забезпечена. До дітей дружини заявник відноситься як до рідних. Діти вважають і називають його батьком.

На підставі встановлених в справі обставин, суд приходить до висновку, що подана ОСОБА_2 заява про усиновлення дітей підлягає задоволеню.

Це буде відповідати інтересам усиновлених ним дітей для забезпечення стабільних та гармонійних умов їхнього життя, зміцнення шлюбних стосунків у сім`ї заявника.

Керуючись ст. ст. 12, 13, 81, 263-265, 313, 314 ЦПК України, ст. 207, ч.1 ст.210, ч.1,2,5 ст.217, ч.1 ст.218 СК України суд,

у х в а л и в:

Заяву задовольнити.

Оголосити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , громадянина України, усиновлювачем ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_11 .

Внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , свідоцтво серія НОМЕР_1 від 24 вересня 2009 року, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану Ратнівського районного управління юстиції Волинської області, записати її батьком ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , громадянина України, уродженця с. Броди Ратнівського району Волинської області, по батькові « ОСОБА_3 » змінити прізвище « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_12 ».

Внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , свідоцтво серія НОМЕР_2 від 08 листопада 2011 року, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану Ратнівського районного управління юстиції Волинської області, записати її батьком ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , громадянина України, уродженця с. Броди Ратнівського району Волинської області, по батькові « ОСОБА_4 » змінити прізвище « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_12 ».

Внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , року народження, свідоцтво серія НОМЕР_3 від 20 листопада 2014 року, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Ратнівського районного управління юстиції Волинської області, записати його батьком ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , громадянина України, уродженця с. Броди Ратнівського району Волинської області, по батькові « ОСОБА_5 » змінити прізвище « ОСОБА_5 » на « ІНФОРМАЦІЯ_12 ».

Копію рішення суду після набрання законної сили надіслати органу державної реєстрації актів цивільного стану.

Рішення може бути оскаржене до Волинського апеляційного суду через Ратнівський районний суд на протязі 30-ти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Учасники справи:

Заявник: ОСОБА_2 , житель АДРЕСА_1 РНОКПП НОМЕР_4 .

Заінтересовані особи:

ОСОБА_7 , жителька АДРЕСА_1 РНОКПП НОМЕР_5 .

ОСОБА_6 , житель АДРЕСА_2 РНОКПП НОМЕР_6 .

Служба у справах дітей Ковельської районної військової адміністрації Волинської області, м. Ковель вул. Незалежності,73 Волинської області.

Суддя Лях В.І.

Присяжні Михалевич А.Й.

Куш С.Я.

Дата ухвалення рішення01.02.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108727119
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дітей

Судовий реєстр по справі —166/103/23

Рішення від 01.02.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Лях В. І.

Рішення від 01.02.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Лях В. І.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Лях В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні