Постанова
від 24.01.2023 по справі 902/981/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2023 р. Справа № 902/981/22

Господарський суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Лабунської Т.І.

за участю секретаря судового засідання - Марчук А.П.

арбітражного керуючого - Потупало Н.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІНКОНСАЛТ СОЛЮШН" (вул. Антоновича, 33-В, м. Київ, 01033, код 41471049)

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" (вул. Архітектора Артинова, буд. 46, м. Вінниця, 21050, код 39308039)

про банкрутство

В С Т А Н О В И В :

06.10.2022 до Господарського суду Вінницької області надійшла заява ТОВ "ФІНКОНСАЛТ СОЛЮШН" б/н та дати (вх.№ 984/22 від 06.10.2022) про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ".

Ухвалою суду від 11.10.2022 заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання на 25.10.2022.

Ухвалою суду від 25.10.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ". Визнано вимоги кредитора - ТОВ "ФІНКОНСАЛТ СОЛЮШН" в сумі 310 489,00 грн., введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Потупало Н.І., призначено попереднє засідання на 08.12.2022.

27.10.2022 здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" на офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвалою суду від 08.12.2022 встановлено перелік та розмір визнаних судом вимог кредиторів, що підлягають внесенню розпорядником майна Потупало Н.І. до реєстру вимог кредиторів ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" та призначено справу до розгляду в підсумковому судовому засіданні на 24.01.2023.

В судовому засіданні 24.01.2023 судом сповіщено, що 23.01.2023 на адресу суду від арбітражного керуючого (розпорядника майна) Потупало Н.І. надійшло клопотання № 87-02-01-902/981 від 16.01.2023 про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Потупало Н.І..

До вказаного клопотання, окрім іншого, додано звіт розпорядника майна про виконану роботу в ході процедури розпорядження майном у справі № 902/981/22 та заяву арбітражного керуючого про надання згоди на участь у справі про банкрутство.

В судовому засіданні 24.01.2023 арбітражний керуючий (розпорядник майна) Потупало Н.І. представила суду поданий нею звіт № 86-02-01-902/981 від 16.01.2023 про виконану роботу в ході процедури розпорядження майном у справі № 902/981/22.

Із змісту вказаного звіту суд встановив наступні обставини.

Арбітражним керуючим (розпорядником майна) Потупало Н.І. з метою виявлення майнових активів боржника було направлено відповідні запити до реєструючих органів щодо наявності/відсутності майна зареєстрованого за ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" .

За результатами розгляду запитів розпорядника майна отримано відповіді, що на території області відсутні відомості про реєстрацію земельних ділянок за ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ"; в Управлінні Держпраці у Вінницькій області відсутня інформація про наявність зареєстрованих за ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" великовантажних та інших технологічних транспортних засобів, що підлягають експлуатації на вулично - дорожній мережі загального користування; згідно відомостей, які наявні у Державному судновому реєстрі України та Судновій книзі України, записи щодо суден, власником яких є ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" відсутні; у Державному реєстрі цивільних повітряних суден за ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" повітряні судна не зареєстровано; за ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" вагони та локомотиви не зареєстровані, дані щодо наявності під`їзних колій - відсутні; ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" серед власників пакетів голосуючих акцій (5 відсотків і більше) акціонерних товариств відсутнє; у провадженні слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області кримінальні провадження щодо ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" відсутні; ГУ ДПС у Вінницькій області надано копії фінансової звітності Боржника за 2019, 2020 та 9 місяців 2021; за ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" транспортні засоби не зареєстровані; у відділеннях РВ ФДМУ по Вінницькій та Хмельницькій областях на обліку не рахуються об`єкти державної власності, що увійшли до статутного капіталу ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ"; у реєстрі машин ГУ Держпроспоживслужби у Вінницькій області транспортні засоби не зареєстровані.

Також зі звіту вбачається, що при проведенні інвентаризації нематеріальних активів лишків та нестач не виявлено. Фактична наявність нематеріальних активів відповідає даним бухгалтерського обліку по рахунку 12 «Нематеріальні активи», балансова вартість яких складає 0,00 грн.

Фактична наявність необоротних активів, що обліковуються на бухгалтерському рахунку «Основні засоби» становить 0,00 грн.

Оборотних активів - запасів, а саме запасних частин, які обліковуються на бухгалтерському субрахунку 20 "Запаси" не виявлено. Фактична наявність малоцінних необоротних матеріальних активів, що обліковуються на бухгалтерському рахунку 11 "Малоцінні необоротні активи" становить 0,00 грн.

Дебіторська заборгованість на загальну суму 0,00 грн. У зв`язку з відсутністю первинних бухгалтерських документів, факт дебіторської заборгованості, за якою минув термін давності, встановити не вдалося.

Кредиторська заборгованість виявлена на загальну суму 310 489,00 грн.

При інвентаризації грошових коштів, які обліковуються на рахунку 31 «Поточні рахунки» за даними фінансової звітності встановлено відсутність грошових коштів на поточних рахунках. Відкриті поточні рахунки відсутні.

Зі звіту також вбачається, що фінансовий стан ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" характеризується ознаками надкритичної неплатоспроможності, що унеможливлює задоволення кредиторських вимог та погашення кредиторської заборгованості і цілому.

В діяльності ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" не вбачаються ознаки фіктивного банкрутства, оскільки рішення суду про порушення справи про банкрутство було прийнято за заявою кредиторів, а не за заявою службових осіб підприємства-боржника.

Також за результатами поведеного аналізу не вбачається ознак дій з доведення до банкрутства, оскільки всі основні засоби Товариства перебувають в зоні ООС та їх фактичну наявність встановити неможливо.

Прогнозні показники фінансово-господарського стану ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ", які розраховувались на підставі даних, що вказані у фінансовій звітності, свідчать про такий стан підприємства, коли повне виконання своїх поточних зобов`язань є нездійсненним через неможливість відновлення платоспроможності товариства.

З урахуванням проведеного аналізу, а також відсутністю потенційних інвесторів для проведення оздоровлення діяльності Товариства, єдиною процедурою, яка може бути застосована ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" з метою задоволення вимог кредиторів, є ліквідаційна процедура в межах справи про банкрутство відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Як зазначає у звіті розпорядник майна, під час проведення аналізу фінансово-господарського стану ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" не було встановлено і діях керівника ознак доведення підприємства до банкрутства, вчинених посадовими особами ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ", а також відсутні ознаки дій з приховування банкрутства.

Враховуючи викладене, підстави для притягнення до солідарної відповідальності керівника ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" відсутні.

Заяви фізичних та/або юридичних осіб про бажання взяти участь у санації боржника в якості інвесторів до розпорядника майна не надходили.

З врахуванням проведеного аналізу єдиною процедурою, яка може бути застосована до ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" з метою задоволення вимог кредиторів, є ліквідаційна процедура в межах справи про банкрутство відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Разом з тим, судом встановлено, що відповідно до протоколу № 1 звіт арбітражного керуючого (розпорядника майна) Потупало Н.І. про проведення процедури розпорядження майном ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" у справі № 902/981/22 заслуховувався 16.01.2023 на засіданні комітету кредиторів боржника, на якому ухвалено рішення про його схвалення, визнано виконання нею повноважень задовільними.

Окрім того, як слідує із змісту протоколу засідання комітету кредиторів № 1 від 16.01.2023, кредиторами було прийнято рішення звернутися до Господарського суду Вінницької області з клопотанням про визнання ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

23.01.2023 до суду від арбітражного керуючого Потупало Н.І. надійшло клопотання вих. № 87-02-01-902/981 від 16.01.2023 про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у справі № 902/981/22 та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Потупало Н.І..

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно ч.ч. 1, 3 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) або закривається провадження у справі.

У підсумковому засіданні господарський суд ухвалює одне з таких судових рішень, з - поміж яких зокрема постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство.

В силу ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

В ст. 1 даного Кодексу надано визначення поняттю банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедури санації та реструктуризації і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Кодексом, грошові вимоги кредиторів інакше, ніж через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом; скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, господарський суд здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, у провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату ухвалення господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора.

Як встановлено судом, згідно наданих доказів, вбачається наявність ознак критичної неплатоспроможності боржника - ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" та неспроможність останнього виконати свої грошові зобов`язання перед кредитором.

Також, як зазначено вище, комітетом кредиторів (протокол від 16.01.2023) прийнято рішення звернутися до Господарського суду Вінницької області з клопотанням про визнання ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" банкрутом та введення ліквідаційної процедури.

Разом із тим, підставою для визнання боржника банкрутом є не саме по собі рішення зборів кредиторів, а неможливість задоволення вимог кредиторів боржника інакше як через застосування щодо нього процедури ліквідації (правова позиція викладена в постанові від 16.02.2022 у справі № 927/885/17).

Визнаючи боржника банкрутом, суд має встановити його неоплатність, тобто недостатність майна для задоволення вимог кредиторів, у зв`язку з чим з`ясувати його актив і пасив та співставити дані обох величин. Рішення суду не може ґрунтуватись лише на клопотанні комітету кредиторів. Суд повинен встановити неплатоспроможність боржника шляхом здійснення аналізу повноти проведених розпорядником майна заходів, що передбачені у процедурі розпорядження майном та дослідити надані розпорядником майна належні та допустимі докази на підтвердження повноти проведення процедури розпорядження майном (подібні висновки викладені у постановах Верховного Суду від 15.06.2021 року у справі № 916/1950/16, від 29.07.2021 року у справі № 925/409/20, від 24.11.2021 року у справі № 902/560/20, від 26.10.2022 року у справі № 916/1101/21, від 26.10.2022 року у справі № 922/3529/20).

Для встановлення факту неоплатності (недостатності майна для задоволення вимог кредиторів), суд дослідив актив та пасив боржника за даними матеріалів інвентаризації активів та зобов`язань боржника та результати розгляду грошових вимог кредиторів за підсумками попереднього засідання суду; перевірив звіт розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Потупало Н.І., звіт про проведення аналізу фінансово-господарської діяльності ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ".

Судом встановлено неоплатність боржника (недостатність майна для задоволення вимог кредитора); наявність непогашених грошових вимог перед кредитором, які визнані судом; перевищення зобов`язань боржника над його наявним майном (перевищення пасивів над активами); відсутність заяв від можливих інвесторів.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку, що відсутність у боржника активів достатніх для здійснення господарської діяльності, наявність непогашеної кредиторської заборгованості, відсутність осіб, зацікавлених у відновленні платоспроможності боржника, - свідчать про ознаки неспроможності боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедури санації і погасити вимоги кредитора не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

З огляду на вищевикладене та встановлені обставини справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для припинення процедури розпорядження майном ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" та повноважень розпорядника майна боржника Потупало Н.І. та визнання ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури боржника строком на дванадцять місяців.

Поряд з цим, суд розглянувши звіт розпорядника майна боржника Потупало Н.І. № 86-02-01-902/981 від 16.01.2023, дійшов висновку про його затвердження.

Згідно ч. 1 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства, у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Частиною 6 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що з дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор призначається господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

З протоколу № 1 від 16.01.2023 вбачається, що на засіданні комітету кредиторів ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" було вирішено звернутися до суду з клопотанням про призначення ліквідатором у справі № 902/981/22 арбітражного керуючого Потупало Н.І..

Як з`ясовано судом, 23.01.2023 до суду надійшла заява арбітражного керуючого Потупало Н.І. про призначення ліквідатором ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" у справі № 902/981/22.

Суд, розглянувши відповідну заяву та додані до неї документи встановив, що арбітражний керуючий Потупало Н.І. за професійними якостями та технічними можливостями має усі належні умови для повноцінного здійснення діяльності ліквідатора у справі № 902/981/22.

За таких обставин, суд дійшов висновку про призначення останньої ліквідатором ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" у справі № 902/981/22.

В судовому засіданні 24.01.2023 судом також розглянуто звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у справі № 902/981/22 за період виконання повноважень розпорядника майна ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" з 25.10.2022 по 24.01.2023.

Розглянувши вказаний звіт та додані до нього письмові докази суд встановив наступне.

Ухвалою суду від 25.10.2022 арбітражному керуючому Потупало Н.І. за виконання повноважень розпорядника майна встановлено грошову винагороду в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень.

З документів доданих до клопотання вбачається, що за час виконання повноважень розпорядника майна з 25.10.2022 по 24.01.2023 арбітражному керуючому Потупало Н.І. нараховано основну грошову винагороду у розмірі 59 111,29 грн.

Судом з`ясовано, що розрахунок основної грошової винагороди здійснювався виходячи з того, що розмір мінімальної заробітної плати, який з 01 жовтня 2022 встановлений на рівні 6 700,00 грн.

При цьому, як слідує із змісту звіту та доданих до нього письмових доказів, окрім суми основної грошової винагороди арбітражним керуючим Потупало Н.І. під час виконання повноважень розпорядника майна боржника здійснено витрат на загальну суму 62,00 грн. на направлення поштової кореспонденції.

Як вбачається із змісту протоколу, 16.01.2023 на засіданні комітету кредиторів боржника було затверджено нараховану грошову винагороду арбітражного керуючого Потупало Н.І. за виконання нею повноважень розпорядника майна у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за весь період виконання повноважень та витрати, понесені арбітражним керуючим під час виконання повноважень.

Відповідно до ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства, розпорядник майна - арбітражний керуючий, призначений господарським судом для здійснення процедури розпорядження майном.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3, 6 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Арбітражний керуючий не менше одного разу на два місяці звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на засіданнях зборів кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітету кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - перед забезпеченим кредитором.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Розглянувши вказаний звіт арбітражного керуючого (розпорядника майна) Потупало Н.І., суд прийшов до висновку про його затвердження.

Також, враховуючи, що арбітражний керуючий Потупало Н.І. знаходиться в м. Київ, з метою оперативності судового провадження, суд дійшов висновку про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку EasyCon.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 9, 12, 28, 30, 49, 58, 59, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 3, 18, 42, 196, 197, 232, 236, 255, 256, 326 ГПК України, суд-

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт арбітражного керуючого (розпорядника майна) Потупало Н.І. № 86-02-01-902/981 від 16.01.2023 про виконану роботу в ході процедури розпорядження майном у справі № 902/981/22.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого (розпорядника майна) Потупало Н.І. про нарахування і виплату грошової винагороди в сумі 59 111,29 грн. та відшкодування витрат в сумі 62,00 грн. за період виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" з 25.10.2022 по 24.01.2023 у справі № 902/981/22.

3. Задоволити клопотання арбітражного керуючого Потупало Н.І. № 87-02-01-902/981 від 16.01.2023 про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Потупало Н.І.

4. Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" (вул. Архітектора Артинова, буд. 46, м. Вінниця, 21050, код 39308039) та повноваження розпорядника майна Потупало Наталії Ігорівни у справі № 902/981/22.

5. Визнати боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" (вул. Київська, буд. 175, м. Вінниця, 21022, код 44277599) банкрутом.

6. Відкрити ліквідаційну процедуру. Строк ліквідаційної процедури - 12 місяців.

7. Задоволити заяву арбітражного керуючого Потупало Н.І. про згоду на участь у справі № 902/981/22.

8. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЛСМЕТАЛ» (вул. Київська, буд. 175, м. Вінниця, 21022, код 44277599) арбітражного керуючого Потупало Наталію Ігорівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1167 від 02.07.2013 (адреса: Вознесенський узвіз, буд. 10а, оф. 213, м. Київ, 04053; ел. адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

9. Арбітражному керуючому (ліквідатору) Потупало Н.І. до завершення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" у справі № 902/981/22 забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства.

10. З дня винесення господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника майна банкрута.

11. Протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону.

12. Здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

13. Судове засідання у справі призначити на 22.03.2023 об 11:00 год. (в приміщенні Господарського суду Вінницької області, що знаходиться за адресою: вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, 3-й поверх 4-й зал).

14. Проведення судового засідання 22.03.2023 об 11:00 год. здійснити в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon» за участю арбітражного керуючого Потупало Н.І.

15. Відповідно до ч. 4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури набирає законної сили з моменту її прийняття.

16. Відповідно до ч. 1 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури може бути оскаржена в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

17. Повний текст постанови суду складено та підписано - 02.02.2023.

18. Копію постанови надіслати рекомендованим листом та на електронні адреси: представнику ТОВ "ФІНКОНСАЛТ СОЛЮШН", адвокату Сиволобову М.М - ІНФОРМАЦІЯ_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; арбітражному керуючому - Потупало Н.І. - ІНФОРМАЦІЯ_1 , Першому відділу ДВС у місті Вінниці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - info_tsr@vnm.vn.dvs.gov.ua; Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради - vinrada@vmr.gov.ua.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук.прим.:

1 - до справи

2 - Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради - вул. Соборна, 59, Вінниця, 21050.

3 - ТОВ "ФІНКОНСАЛТ СОЛЮШН" (вул. Антоновича, 33-В, м. Київ, 01033)

4 - ТОВ "ІННОВАЦІЙНІ ТОРГІВЕЛЬНІ СИСТЕМИ" (вул. Архітектора Артинова, буд. 46, м. Вінниця, 21050)

Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу108737641
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/981/22

Ухвала від 13.04.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 24.03.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 02.02.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Постанова від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 20.01.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 12.01.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 08.12.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 08.12.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 25.10.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні