Ухвала
від 31.01.2023 по справі 157/159/23
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/159/23

Провадження №2/157/117/23

рядок класифікатора 61

УХВАЛА

про відкриття провадження

31 січня 2023 року місто Камінь-Каширський

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Гамула Б.С., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Камінь-Каширської міської ради Волинської області про визнання права власності на спадкове майно,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Камінь-Каширської міської ради Волинської області про визнання права власності на спадкове майно.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 Цивільного процесуального кодексу України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Розгляд цієї справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Крім того, у позовній заяві міститься клопотання позивачки ОСОБА_1 про витребування доказів, в якому вона просить витребувати у приватного нотаріуса Камінь-Каширського нотаріального округу копію спадкової справи, заведеної після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно до частин 1 та 2 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Оскільки клопотання позивачки обґрунтоване належним чином та відповідає вимогам ч. 2 ст. 84 ЦПК України, тому підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 13, 19, 84, 175-177, 187, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

постановив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Камінь-Каширської міської ради Волинської області про визнання права власності на спадкове майно.

Призначити підготовче засідання на 21 лютого 2023 року о 12 годині в залі судових засідань № 1 Камінь-Каширського районного суду Волинської області.

Зобов`язати приватного нотаріуса Камінь-Каширського нотаріального округу Кузьміну І.М. до 20 лютого 2023 року надати належним чином завірену копію спадкової справи щодо майна покійної ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Камені-Каширському Волинської області.

Копію ухвали про відкриття провадження надіслати учасникам справи, а відповідачу, крім того, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачці строк п`ять днів з дня отримання відзиву для подання, згідно з вимогами статей 178, 179 ЦПК України, відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) позивачкою одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для подання, згідно з вимогами статей 178, 180 ЦПК України, заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://km.vl.court.gov.ua/sud0304/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Б. С. Гамула

Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108740339
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —157/159/23

Рішення від 09.05.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Рішення від 09.05.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні