Ухвала
від 24.01.2023 по справі 943/1527/21
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/1527/21

Провадження № 2/943/78/2023

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

24 січня 2023 року м. Буськ Львівська область

Буський районний суд Львівської області в складі :

головуючої-судді Шендрікової Г.О.

за участю секретаря судового засідання Бузун О.О.

без участі сторін

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Буську цивільну справу за позовом керівника Золочівської окружної прокуратури А. Томашевського, в інтересах держави: Буська міська рада Золочівського району Львівської області Буська територіальна громада до ОСОБА_1 про розірвання договору оренди землі та стягнення заборгованості з орендної плати за землю в сумі 19955,29 грн.,

в с т а н о в и в :

В провадженні Буського районного суду Львівської області знаходиться цивільна справа за позовом керівника Золочівської окружної прокуратури А. Томашевського, в інтересах держави: Буська міська рада Золочівського району Львівської області Буська територіальна громада до ОСОБА_1 про розірвання договору оренди землі та стягнення заборгованості з орендної плати за землю в сумі 19955,29 грн..

Відповідно дост. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно п. 15 ч.2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

До початку підготовчого судового засідання прокурор у справі начальник Буського відділу Золочівської окружної прокуратури В.Т. Коченаш подав заяву про зменшення позовних вимог в частині стягнення з відповідача ОСОБА_1 заборгованості з орендної плати за землю на користь держави в особі Буської міської ради Золочівського району в сумі 19955,29 грн.

Крім того, начальником Буського відділу Золочівської окружної прокуратури В.Т. Коченашем у зв`язку з поданням заяви про зменшення позовних вимог подано клопотання про повернення судового збору.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого судового засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

У разі зменшення позовних вимог питання щодо повернення суми судового збору вирішується відповідно до ст. 7 Закону України «Про судовий збір».

Відповідно до вимог п.1 ч.1ст.7 Закону України «Про судовий збір»сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом.

Тому у зв`язку з подачею начальником Буського відділу Золочівської окружної прокуратури В.Т. Коченашем заяви про зменшення позовних вимог судовий збір, в сумі 2 270 гривень, підлягає поверненню Львівській обласній прокуратурі.

Відповідно до ч. 1ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. Згідно п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Ураховуючи викладене, суд приходить до висновку, що підготовче провадження підлягає закриттю і призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 49, 189, 191, 192, 196-200 ЦПК України, п.1 ч.1ст.7 Закону України «Про судовий збір», суд,-

п о с т а н о в и в :

Прийняти заяву начальника Буського відділу Золочівської окружної прокуратури В.Т. Коченаша про зменшення позовних вимог в частині стягнення з відповідача ОСОБА_1 заборгованості з орендної плати за землю на користь держави в особі Буської міської ради Золочівського району в сумі 19955,29 грн..

Заяву начальника Буського відділу Золочівської окружної прокуратури В.Т. Коченаша про повернення сплаченого судового збору у зв`язку з поданням заяви про зменшення позовних вимог -задовольнити.

Повернути Львівській обласній прокуратурі (розрахунковий рахунок р/р UA138201720343140001000000774 в ДКСУ у м. Київ, МФО 820172, отримувач Львівська обласна прокуратура, код ЄДРПОУ 02910031) з державного бюджету сплачений судовий збір у розмірі 2 270 (дві тисячі двісті сімдесят) гривень згідно платіжного доручення № 1481 від 09.07.2021 року.

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом керівника Золочівської окружної прокуратури А. Томашевського, в інтересах держави: Буська міська рада Золочівського району Львівської області Буська територіальна громада до ОСОБА_1 про розірвання договору оренди землі,у відкритому судовому засіданні по суті в приміщенні Буського районного суду Львівської області за адресою: м. Буськ, вул. Паркова, 14, суддею одноособово, з викликом сторін на 09 лютого 2023 року на 10 годину 30 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г. О. Шендрікова

СудБуський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108743143
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —943/1527/21

Рішення від 09.02.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 28.08.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні