Ухвала
від 02.02.2023 по справі 588/942/22
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/942/22

провадження № 2-п/588/2/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2023 року м. Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Сумської області ОгієнкоО.О., розглянувши клопотання представника заявника ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції у справі за заявою ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення у справі за позовом ОСОБА_2 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Семереньки" до Фермерського господарства "Краківське", ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: державний реєстратор Комишанської сільської ради Охтирського району Сумської області Максименко Денис Олександрович, про визнання недійсним договору оренди та скасування державної реєстрації,

У С Т А Н О В И В:

У провадженні Тростянецького районного суду Сумської області перебуває справа за указаною заявою, судове засідання по якій відкладено на 13 год. 30 хв. 07 лютого 2023 року.

До суду 02 лютого 2023 року надійшло клопотання від представника заявника ОСОБА_1 про йогоучасть усудовому засіданні07лютого 2023 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів через підсистему ВКЗ https://vkz/court.gov.ua.

Вирішуючи заявлене представником заявника клопотання враховую наступне.

Відповідно до частини 7 статті 11Закону України«Про судоустрійі статуссуддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до частин першої та третьої статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ураховуючи викладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника заявника та постановлення ухвали про участь представника заявника у судовому засіданні по даній справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів.

Керуючись вимогами ст. 212, 260-261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засідання, відкладене на 13 год. 30 хв. 07 лютого 2023 року у справі за заявою ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення у справі за позовом ОСОБА_2 вінтересах Товаристваз обмеженоювідповідальністю "Агрофірма"Семереньки"до Фермерськогогосподарства "Краківське", ОСОБА_3 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору:державний реєстраторКомишанської сільськоїради Охтирськогорайону Сумськоїобласті МаксименкоДенис Олександрович,про визнаннянедійсним договоруоренди таскасування державноїреєстрації, здійснювати у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи "EasyCon" із використанням власних технічних засобів представника заявника ОСОБА_1 .

Копію ухвали надіслати представнику заявника ОСОБА_1 та роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Огієнко

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення02.02.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108745170
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —588/942/22

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Рішення від 07.12.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Рішення від 07.12.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні