Ухвала
від 02.02.2023 по справі 157/998/22
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/998/22

Провадження №2-во/157/1/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 лютого 2023 рокумісто Камінь-Каширський

Камінь-Каширський районний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Антонюк О.В.,

за участю секретаря судового засідання - Солошик Д.В.,

присяжних - Домарецького О.О., Дмитрук Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про виправлення описки у рішенні Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 13 жовтня 2022 року у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Камінь-Каширської районної державної адміністрації, про усиновлення дитини,

встановив:

Заявник ОСОБА_1 звернувся в суд з заявою, у якій просить постановити рішення про усиновлення ним дитини ОСОБА_3 , внести зміни в актовий запис про народження останнього, що складений Виконавчим комітетом Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області за актовим записом № 4 від 27 січня 2012 року, у якому змінити прізвище дитини з ІНФОРМАЦІЯ_3 на ІНФОРМАЦІЯ_3 , по батькові змінити з ІНФОРМАЦІЯ_3 на ІНФОРМАЦІЯ_3 та записати його батьком дитини, а саме, у графі «відомості про батька» вказати: батько - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянин України.

Рішенням Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 13 жовтня 2022 року позов задоволено повністю, оголошено ОСОБА_1 усиновлювачем малолітньої дитини - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Разом з тим, у рішенні судом неправильно зазначено у резолютивній частині рішення: «Виконавчому комітету Сошичненської сільської ради внести зміни до актового запису № 4, зробленого 27 січня 2012 року Виконавчим комітетом Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області, про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , записавши його прізвище замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_3 », по батькові замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та записавши батьком ОСОБА_3 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Невір, Любешівського району, Волинської області (проживає у АДРЕСА_1 ), замість правильного:«Камінь-Каширському відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Камінь-Каширському районі Волинської області внести зміни до актового запису № 4, зробленого 27 січня 2012 року Виконавчим комітетом Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області, про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , записавши його прізвище замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_3 », по батькові замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та записавши батьком ОСОБА_3 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Невір, Любешівського району, Волинської області (проживає у АДРЕСА_1 ).

Відповідно ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їх неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється (ч. 2 ст. 247 ЦПК України).

Беручи до уваги, що вищезазначена помилки носить характер описки, її належить виправити.

Керуючись ст. ст. 269, 353, 354 ЦПК України, -

постановив:

Виправити описку у рішенні Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 13 жовтня 2022 року у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Камінь-Каширської районної державної адміністрації, про усиновлення дитини, зазначивши у резолютивній частині рішення: «Камінь-Каширському відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Камінь-Каширському районі Волинської області внести зміни до актового запису № 4, зробленого 27 січня 2012 року Виконавчим комітетом Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області, про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , записавши його прізвище замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_3 », по батькові замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та записавши батьком ОСОБА_3 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Невір, Любешівського району, Волинської області (проживає у АДРЕСА_1 ) замість: «Виконавчому комітету Сошичненської сільської ради внести зміни до актового запису № 4, зробленого 27 січня 2012 року Виконавчим комітетом Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області, про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , записавши його прізвище замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_3 », по батькові замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та записавши батьком ОСОБА_3 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Невір, Любешівського району, Волинської області (проживає у АДРЕСА_1 ).

Копію ухвали надіслати всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена безпосередньо до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Головуючий: О. В. Антонюк

Присяжні: О.О. Домарецький Н.А. Дмитрук

Дата ухвалення рішення02.02.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108758762
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —157/998/22

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Рішення від 13.10.2022

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 22.08.2022

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні