Ухвала
від 31.01.2023 по справі 363/3939/21
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"31" січня 2023 р. Справа № 363/3939/21

УХВАЛА

про прийняття заяви про збільшення позовних вимог та

призначення справи до судового розгляду

31 січня 2023 року м. Вишгород

Вишгородський районний суд Київської області у складі: головуючогосудді Баличевої М.Б., секретаря Редкач М.В., за участю позивача ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Вишгороді цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ», Відокремленого підрозділу «КИЇВСЬКИЙ СУДНОПЛАВНИЙ ШЛЮЗ» Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ» про визнання незаконними і скасування наказів та стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу,-

ВСТАНОВИВ:

15.09.2021 року ОСОБА_1 звернувся до Вишгородського районного суду Київської області із позовом до Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ» третя особа: Відокремлений підрозділ «КИЇВСЬКИЙ СУДНОПЛАВНИЙ ШЛЮЗ» Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ» про визнання незаконними і скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 16.09.2021 року відкрито провадження по справі та призначено підготовче судове засідання.

25.01.2022 року позивачем подана заява про збільшення позовних вимог.

Ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 03.08.2022 року заяву про збільшення позовних вимог ОСОБА_1 до Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ», Відокремленого підрозділу «КИЇВСЬКИЙ СУДНОПЛАВНИЙ ШЛЮЗ» Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ» про визнання незаконними і скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, визнання запису в трудовій книжці недійсним залишено без руху.

08.08.2022 року позивач усунув недоліки зазначені в ухвалі суду від 03.08.2022 року.

Позивач в підготовчому засіданні заяву про збільшення позовних вимог просив прийняти до розгляду, викладені в ній позовні вимоги підтримав та просив призначити справу до судового розгляду по суті.

Представник відповідача Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ» в підготовче засідання не з`явився. Ухвалою суду від 20.01.2023 року було задоволено клопотання представника про його участь у режимі відео конференції, однак через технічні неможливості встановити з ним зв`язок не вдалося. 23.02.2022 року від представника відповідача до суду надійшли заперечення на заяву про збільшення позовних вимог у справі, в яких зазначено, що фактично заява про збільшення позовних вимог є заявою про зміну предмету позову та підстав позову, а тому не підлягає прийняттю.

Представник відповідача відокремленого підрозділу «КИЇВСЬКИЙ СУДНОПЛАВНИЙ ШЛЮЗ» Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ» заперечувала проти прийняття до розгляду заяви про збільшення позовних вимог, щодо призначення справи до судового розгляду по суті не заперечувала.

Відповідно до п. 2 ч. 2ст. 49 ЦПК Українипозивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи, що позивач надав заяву про збільшення розміру позовних вимог до закінчення підготовчого судового засідання, суд вважає можливим прийняти заяву про збільшення розміру позовних вимог позивача.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст.189ЦПКУкраїни завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі, виконання в підготовчому судовому засіданні вимог ч. 2 ст.197ЦПКУкраїни та вирішення питань про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, суд приходить до висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 49, 189, 197, 200 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву про збільшення позовних вимог по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ», Відокремленого підрозділу «КИЇВСЬКИЙ СУДНОПЛАВНИЙ ШЛЮЗ» Державного підприємства водних шляхів «УКРВОДШЛЯХ» про визнання незаконними і скасування наказів та стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу прийняти.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по сутіна 11 годину 30 хвилин 27 березня 2023 року.

Викликати у судове засідання учасників розгляду справи.

Крім того, сторони мають можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки:http://vsh.ko.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.Б. Баличева

Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу108783497
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними і скасування наказів та стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —363/3939/21

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Рішення від 07.07.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Рішення від 07.07.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні