Ухвала
від 06.02.2023 по справі 701/103/23
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р. С. З. № 4

У Х В А Л А

про відкриття провадження у цивільній справі

06 лютого 2023 року суддя Маньківського районного суду, Черкаської області В.Л. Маренюк,розглянувши матеріализа заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 , заінтересованих осіб: Органи опіки та піклування при виконавчому комітеті Маньківської селищної ради та Комунальненекомерційне підприємство"Маньківськабагатопрофільна лікарня" про визнання ОСОБА_2 недієздатним,

В С Т А Н О В И В :

Заявник звернувся в суд із заявою про визнання ОСОБА_2 , недієздатним.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Відповідно до вимог ст. 293 ЦПК України, розгляд справ цієї категорії проводиться судом в складі одного судді і двох присяжних, тому до розгляду цієї справи слід залучити двох присяжних із списку присяжних затверджених головою Маньківської районної ради, а саме: Гаврилюк Г.Л., та ОСОБА_3 , про що їх повідомити.

Згідно ч. 4. п. 1 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 274, 277, 293 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у цивільній справі №701/103/23 за заявою ОСОБА_1 вінтересах ОСОБА_2 , заінтересованих осіб: Органи опіки та піклування при виконавчому комітеті Маньківської селищної ради та Комунальненекомерційне підприємство"Маньківськабагатопрофільна лікарня" про визнання ОСОБА_2 недієздатним, та призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні на 14годину 10хвилин 9лютого 2023року в залі судового засідання в приміщенні Маньківського районного суду Черкаської області (вул. Соборна, буд. 8, смт. Маньківка Черкаської області 20101).

Заінтересована особа у строк до 9лютого 2023року може подати до суду заяву із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного провадження.

Протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження заінтересована особа має право надіслати: суду - відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви; заявнику - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання заінтересованою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

В строк до 9лютого 2023року заявник може надати відповідь на відзив, а заінтересованою особою заперечення.

Заінтересована особа має право пред`явити зустрічну заяву у строк до подання відзиву.

В судове засідання викликати учасників справи та двох присяжних: Гаврилюк Г.Л., та Миронюк І.М., про що їх повідомити.

Копію ухвали направити учасникам справи разом з судовими повістками.

Повідомити учасникам веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud2312.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Черкаського апеляційного суду лише в частині щодо недотримання правил підсудності протягом 15 днів з дня її ухвалення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Л. Маренюк

Дата ухвалення рішення06.02.2023
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу108784298
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання ОСОБА_2 недієздатним

Судовий реєстр по справі —701/103/23

Рішення від 06.07.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Маренюк В. Л.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Маренюк В. Л.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Маренюк В. Л.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Маренюк В. Л.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Маренюк В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні