Ухвала
від 06.02.2023 по справі 620/415/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 лютого 2023 року м. ЧернігівСправа № 620/415/23

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді - Бородавкіної С.В.,

розглянувши у спрощеному позовному провадженні без повідомлення (виклику) сторін клопотання позивача про залишення позову без розгляду у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Державної установи "Територіальне медичне об`єднання МВС України по Чернігівській області'' про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Державної установи "Територіальне медичне об`єднання МВС України по Чернігівській області'' та просить:

- визнати протиправними дії відповідача щодо відмови йому врахувати індексацію грошового забезпечення у новій довідці для перерахунку пенсії;

- зобов`язати відповідача скласти та подати до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області оновлену довідку про складові та розмір його грошового забезпечення станом на листопад 2019 року для перерахунку пенсії з 01.12.2019, спираючись на неоскаржувані складові та розміри грошового забезпечення у довідці від 08.06.2021 №33/45-403 з урахуванням індексації грошового забезпечення, а саме: посадового окладу, окладу за спеціальним званням полковник поліції, надбавки за стаж служби в поліції (50%), надбавки за специфічні умови проходження служби в поліції (74,18%), надбавки за службу в умовах режимних обмежень (15%), премії (67,30%), індексації грошового забезпечення.

Ухвалою судді від 13.01.2023 відкрито провадження у справі, призначено її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

02.02.2023 від позивача надійшло клопотання про залишення позовної заяви без розгляду, у зв`язку із чим просить повернути сплачений ним судовий збір.

Вирішуючи вказане клопотання по суті, суд враховує таке.

Відповідно до положень пункту 5 частини першої статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті (частина друга статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України).

У свою чергу, частиною другою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів «…» з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи наведене, суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача про залишення позовної заяви без розгляду, оскільки це не суперечить закону і не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Щодо повернення судового збору, суд звертає увагу, що у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову (частина перша статті 142 Кодексу адміністративного судочинства України).

З огляду на викладене, суд вважає за можливе повернути позивачеві п`ятдесят відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, що становить 536,80 грн.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 142, 240-241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про залишення позову без розгляду задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Державної установи "Територіальне медичне об`єднання МВС України по Чернігівській області'' про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Повернути з Державного бюджету України на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) судовий збір в сумі 536 (п`ятсот тридцять шість) грн. 80 коп., сплачений відповідно до квитанції від 10.01.2023 №64363611.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту.

Повний текст ухвали складено 06.02.2023.

Суддя С.В. Бородавкіна

Дата ухвалення рішення06.02.2023
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу108802300
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/415/23

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 13.01.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні