Рішення
від 31.01.2023 по справі 509/4458/19
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/4458/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2023 року Овідіопольський райсуд Одеської області у складі:

головуючого судді Кириченко П.Л.

при секретарі Осадченко С.В.

розглянувши в смт. Овідіополь Одеської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Колективного сільськогосподарського підприємства ім. Трофімова А.В., Великодолинська селищна рада Одеського району Одеської області, Одеська районна державна адміністрація

про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування

учасники цивільного провадження по справі:

позивачка ОСОБА_1 та її представник адвокат Андрєєва Н.О. та її представник за дорученням ОСОБА_2 ;

відповідач Колективне сільськогосподарське підприємство ім. Трофімова А.В. (далі по тексту підприємство);

відповідач Великодолинська селищна рада Одеського району Одеської області та її представник за дорученням Єрусланова О.О. (далі по тексту селищна рада)

відповідач Одеська районна державна адміністрація Одеської області, -

ВСТАНОВИВ:

19 серпня 2019 року до суду звернулася позивачка з вищеназваною позовною заявою, предметом позову є об`єкти нерухомого майна, які перебувають на території Одеського (кол. Овідіопольського) району Одеської області.

Позиція сторін.

В обґрунтуванні своїх позовних вимог позивачка зазначила, що ОСОБА_1 є донькою ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . У межах 6-місячного строку після смерті батька позивачка звернулася до Чорноморської міської державної нотаріальної контори Одеської області із письмовою заявою про прийняття спадщини за законом.

ОСОБА_3 помер через два дні після прийняття Розпоряджень Овідіопольської районної державної адміністрації № 74 від 24 січня 2012 р. та № 78 від 24 січня 2012 р., якими, зокрема, йому було передано безоплатно у власність земельну ділянку № 115 масив № НОМЕР_1 площею 0,0435 га та земельну ділянку № НОМЕР_2 масив № НОМЕР_3 площею 3,9801 га - із земель запасу сільськогосподарського призначення, які раніше перебували у постійному користуванні Державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство імені А.В.Трофімова», для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу на масивах №№ 51, 52, 57, 58 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів).

Відтак спадкодавець ОСОБА_3 не встиг за життя отримати державні акти на право власності на вказані земельні ділянки.

У жовтні 2017 р. позивачка звернулася до Чорноморської міської державної нотаріальної контори Одеської області із заявою про видачу їй свідоцтва про право на спадщину за законом на земельну ділянку № 4 масив № НОМЕР_3 площею 3,9801 га та на земельну ділянку № НОМЕР_4 масив № НОМЕР_1 площею 0,0435 га, які знаходяться на території Молодіжненської сільської ради та Розпорядженнями Овідіопольської райдержадміністрації № 74 від 24 січня 2012 р. та № 78 від 24 січня 2012 р. були передані у власність її батькові ОСОБА_3 .

Однак державний нотаріус Жмихова О.С. відмовила у видачі ОСОБА_1 свідоцтва про право на спадщину за законом на вищевказані земельні ділянки з огляду на відсутність правовстановлюючих документів щодо належності цього майна спадкодавцеві.

У зв`язку із цим позивачка просить:

1) визнати за нею право власності в порядку спадкування на земельну частку (пай), що належала її батькові ОСОБА_3 (який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ), і яка згідно із Розпорядженням Овідіопольської районної державної адміністрації № 74 від 24 січня 2012 р. «Про безоплатну передачу у власність громадянам України ОСОБА_4 та іншим (всього 75 осіб) земельних ділянок на масивах №№ 51, 52, 57, 58 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)» та Розпорядженням Овідіопольської районної державної адміністрації № 78 від 24 січня 2012 р. «Про безоплатну передачу у власність громадянам України ОСОБА_5 та іншим (всього 556 осіб) земельних ділянок на масивах №№ 65, 66 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)» складається із:

- земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва № 4 масив № НОМЕР_3 площею 3,9801 га., на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)

- земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (багаторічні насадження) № 115 масив № 65 площею 0,0435 га., на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів);

2) визнати за нею право на завершення приватизації та одержання правовстановлюючих документів на своє ім`я як спадкоємця на спадкове майно:

- земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва № 4 масив № НОМЕР_3 площею 3,9801 га., на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)

- земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (багаторічні насадження) № 115 масив № НОМЕР_1 площею 0,0435 га, на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів).

Позивачка та її представник фактично наполягають на позовних вимогах.

Відповідач підприємство копію позову та матеріали до нього отримали належним чином, відзив в порядку ст. 178 ЦПК України до суду не направили, при цьому проти задоволення позову не заперечував, просив вирішити справу у відповідності до чинного законодавства.

Відповідач селищна рада копію позову та матеріали до нього отримали належним чином, відзив в порядку ст. 178 ЦПК України до суду не направили, при цьому проти задоволення позову не заперечували, просили вирішити справу у відповідності до чинного законодавства.

Відповідач державна адміністрація до суду не з`явилася, хоча належним чином була повідомлена про час та місце слухання справи.

Рух справи.

21 серпня 2019 року судом першої інстанції було відкрито цивільне провадження.

21 лютого 2022 року відповідно до ухвали Овідіопольського районного суду Одеської області було задоволено клопотання сторони позивача, залучено в якості співвідповідача Великодолинську селищну раду Одеського району Одеської області.

Дослідивши письмові докази по справі суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з огляду на наступне.

Підставою для звернення позивачки до суду є те, що Розпорядженням Овідіопольської районної державної адміністрації № 74 від 24 січня 2012 р. «Про безоплатну передачу у власність громадянам України ОСОБА_4 та іншим (всього 75 осіб) земельних ділянок на масивах №№ 51, 52, 57, 58 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)» (а.с.) та Розпорядженням Овідіопольської районної державної адміністрації № 78 від 24 січня 2012 р. «Про безоплатну передачу у власність громадянам України ОСОБА_5 та іншим (всього 556 осіб) земельних ділянок на масивах №№ 65, 66 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)» (а.с.) її батька ОСОБА_3 було включено до числа осіб - працівників колишнього державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство імені А.В.Трофімова», у тому числі пенсіонерів з їх числа, яким було передано безоплатно у власність земельні ділянки із земель запасу сільськогосподарського призначення, які раніше перебували у постійному користуванні Державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство імені А.В.Трофімова», для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів).

Обидва вищезгадані Розпорядження Овідіопольської РДА - № 74 та № 78 були датовані 24 січня 2012 р. та стосуються земельних ділянок саме за межами населених пунктів. Станом на 2012 рік частина друга статті 5 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» була чинна в редакції, відповідно до якої сільські, селищні, міські ради приймають рішення щодо виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв) у межах населених пунктів, а районні державні адміністрації - за межами населених пунктів.

Разом із тим, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні», який набрав чинності з 01 січня 2019 року, у статтях 3,4,5,7,9,10,14 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» слова «районна державна адміністрація» у відповідних відмінках було виключено, також у статті 5 цього Закону було виключено частину другу, яка надавала повноваження районним державним адміністраціям щодо виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок за межами населених пунктів.

На теперішній час Закон України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» діє в редакції, відповідно до якої:

- право особи на земельну частку (пай) може бути встановлено в судовому порядку (ст.1);

- документами, що посвідчують право на земельну частку (пай), також є рішення суду про визнання права на земельну частку (пай) (ст.2);

- підставами для виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) є рішення відповідної сільської, селищної, міської ради (ст.3).

Оскільки ОСОБА_3 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , тобто через 2 дні після прийняття Овідіопольською РДА Розпоряджень № 74 та № 78 від 24 січня 2012 р., він не встиг оформити правовстановлюючі документи на виділені йому земельні ділянки.

Згідно зі ст.13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» невитребуваною є земельна частка (пай), на яку не отримано документа, що посвідчує право на неї, або земельна частка (пай), право на яку посвідчено відповідно до законодавства, але яка не була виділена в натурі (на місцевості). У разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки.

З матеріалів спадкової справи судом встановлено, що заповіт ОСОБА_3 не складав, жодних інших спадкоємців, окрім ОСОБА_1 , немає.

Впродовж 30 років (з 1959 р. по 1999 р.) ОСОБА_3 працював в учгоспі імені ОСОБА_6 (правонаступником якого є Колективне сільськогосподарське підприємство ім. А.В.Трофімова) та був членом цього колективного сільськогосподарського підприємства, включеним до списку осіб, які мають право на земельний пай. Зазначені обставини підтверджуються довідками КСП ім. А.В.Трофімова № 34 від 25 вересня 2018 р. та № 35 від 25 вересня 2018 р.

Згідно з ч.ч.1, 5 ст.25 ЗК України при приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій земельні ділянки передаються працівникам цих підприємств, установ та організацій, працівникам державних та комунальних закладів освіти, культури, охорони здоров`я, розташованих на території відповідної ради, а також пенсіонерам з їх числа з визначенням кожному з них земельної частки (паю); вищезазначені особи мають гарантоване право одержати свою земельну частку (пай), виділену в натурі (на місцевості).

Відповідно до ч.ч.3, 9 ст.118 ЗК України громадяни - працівники державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, а також пенсіонери з їх числа, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні цих підприємств, установ та організацій, звертаються з клопотанням про приватизацію цих земель до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність. Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, у двотижневий строк з дня отримання погодженого проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (а в разі необхідності здійснення обов`язкової державної експертизи землевпорядної документації згідно із законом - після отримання позитивного висновку такої експертизи) приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність.

Відтак Розпорядженням Овідіопольської районної державної адміністрації № 74 від 24 січня 2012 р. «Про безоплатну передачу у власність громадянам України ОСОБА_4 та іншим (всього 75 осіб) земельних ділянок на масивах №№ 51, 52, 57, 58 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)»:

1) присвоєно земельним ділянкам, що оформляються у власність громадянам України ОСОБА_4 та іншим (усього 75 осіб) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, адреси, у тому числі земельній ділянці ОСОБА_3 площею 3,9801 га масив № НОМЕР_3 ділянка № НОМЕР_2 ;

2) затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу на масивах №№ 51, 52, 57, 58 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області;

3) передано безоплатно у власність громадянам України ОСОБА_4 та іншим (всього 75 осіб) працівникам колишнього державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство імені А.В.Трофімова», у тому числі пенсіонерам з їх числа, земельні ділянки загальною площею 260,2463 га, із земель запасу сільськогосподарського призначення, які раніше перебували у постійному користуванні Державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство імені А.В.Трофімова», для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу на масивах №№ 51,52,57,58 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів) згідно з додатком до розпорядження, у тому числі ОСОБА_3 земельну ділянку № 4 масив № НОМЕР_3 площею 3,9801 га;

4) на Відділ Держкомзему в Овідіопольському районі Одеської області покладено обов`язок зареєструвати та видати громадянам України ОСОБА_4 та іншим (всього 75 осіб) у встановленому порядку державні акти на право власності на земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу на масивах №№ 51,52,57,58 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів) згідно з додатком до розпорядження, у тому числі ОСОБА_3 на земельну ділянку № 4 масив № НОМЕР_3 площею 3,9801 га.

Так само Розпорядженням Овідіопольської районної державної адміністрації № 78 від 24 січня 2012 р. «Про безоплатну передачу у власність громадянам України ОСОБА_5 та іншим (всього 556 осіб) земельних ділянок на масивах №№ 65, 66 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)»:

1) присвоєно земельним ділянкам, що оформляються у власність громадянам України ОСОБА_5 та іншим (всього 556 осіб) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, адреси, у тому числі земельній ділянці ОСОБА_3 площею 0,0435 га масив № НОМЕР_1 ділянка № НОМЕР_4 ;

2) затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу на масивах №№65,66 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області;

3) передано безоплатно у власність громадянам України ОСОБА_5 та іншим (всього 556 осіб) працівникам колишнього державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство імені А.В.Трофімова», у тому числі пенсіонерам з їх числа, земельні ділянки загальною площею 24,1860 га (багаторічні насадження), із земель запасу сільськогосподарського призначення, які раніше перебували у постійному користуванні Державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство імені А.В.Трофімова», для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу на масивах №№ 65, 66 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів) згідно з додатком до розпорядження, у тому числі ОСОБА_3 земельну ділянку № НОМЕР_4 масив № НОМЕР_1 площею 0,0435 га;

4) на Відділ Держкомзему в Овідіопольському районі Одеської області покладено обов`язок зареєструвати та видати громадянам України ОСОБА_5 та іншим (всього 556 осіб) у встановленому порядку державні акти на право власності на земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу на масивах №№ 65, 66 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів) згідно з додатком до розпорядження, у тому числі ОСОБА_3 на земельну ділянку № НОМЕР_4 масив № НОМЕР_1 площею 0,0435 га.

З пояснень представників позивачки вбачається, що У 2010-2011 роках, коли проводилась видача сертифікатів на право на земельну частку (пай) членам Державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство імені А.В.Трофімова», перетвореного у КСП імені А.В.Трофімова, та іншим особам, які мають право на земельну частку (пай), ОСОБА_3 було вже понад 80 років, він у цей час тяжко хворів, а на початку 2012 року пішов з життя, так і не встигнувши оформити на своє ім`я ні сертифікат на земельну частку (пай), ні державні акти на право власності на земельні ділянки.

Згідно з п.24 Постанови Пленуму ВСУ «Про практику застосування судами земельного законодавства при розгляді цивільних справ» № 7 від 16 квітня 2004 р. член колективного сільськогосподарського підприємства (далі КСП), включений до списку, що додається до державного акта на право колективної власності на землю, набуває права на земельну частку (пай) з дня видачі цього акта, і в разі його смерті успадкування права на земельний пай здійснюється за нормами ЦК, у тому числі й у випадку, коли з різних причин ця особа не отримала сертифікат на право на земельну частку (пай).

Відповідно донорм ч.5ст.1268ЦК України незалежновід часуприйняття спадщинивона належитьспадкоємцеві зчасу відкриттяспадщини тазгідно ізч.3 ст. 1296 ЦК відсутність свідоцтва про право на спадщину не позбавляє спадкоємця права на спадщину.

Державний нотаріус Жмихова О.С. відмовила у видачі позивачці свідоцтва про право на спадщину за законом на вищевказані земельні ділянки з огляду на відсутність правовстановлюючих документів щодо належності цього майна спадкодавцеві, про що зазначено у повідомленні Чорноморської міської державної нотаріальної контори Одеської області від 05 жовтня 2017 р. № 1564/02-14 (а.с.).

У відповідності до п.3.5 Листа ВССУ «Про судову практику розгляду цивільних справ про спадкування» № 24-753/0/4-13 від 16 травня 2013 р. належним способом захисту прав спадкоємців у разі відмови нотаріуса видати свідоцтво право на спадщину на земельну частку (пай) є звернення спадкоємців з вимогами про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування.

Як роз`яснено в п.3.5 Листа ВССУ «Про судову практику розгляду цивільних справ про спадкування» № 24-753/0/4-13 від 16 травня 2013 р., якщо спадкодавець не набув права власності на земельну ділянку згідно зі ст. 125 ЗК України, проте розпочав процедуру приватизації земельної ділянки відповідно до чинного законодавства України, а органами місцевого самоврядування відмовлено спадкоємцям у завершенні процедури приватизації, то спадкоємці мають право звертатися до суду із позовами про визнання відповідного права в порядку спадкування - права на завершення приватизації та одержання державного акта про право власності на землю на ім`я спадкоємця, а не права власності на земельну ділянку.

Відповідно до ст.5 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно з Листом Головного управління Держгеокадастру в Одеській області № 325/441-21 від 01 жовтня 2021 р. щодо земельних ділянок, на які претендує позивачка, у Книгах записів реєстрації актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі, що зберігаються у відділі, відсутні записи про реєстрацію земельних ділянок, розташованих за адресою:

- АДРЕСА_1 , цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва кадастровий номер 5123782000:01:003:0134;

- АДРЕСА_2 , цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва кадастровий номер 5123782000:01:002:1127

Таким чином, суд вважає за можливе задовольнити позовні вимоги, оскільки у позивачки відсутні інші способи набути право власності на вказані земельні ділянки, окрім як за рішенням суду.

Судові витрати:

Позивачка при подані позову сплатила судовий збір 768.40 грн., позивачка звернулась до суду з двома вимогами майнового характеру та двома вимогами немайнового характеру, вини відповідачів у подані позову не має, а тому відповідно до ст. 141 ЦПК України з позивачки на користь держави підлягає стягненню судовий збір в розмірі 2305,60 грн.

Керуючись ст.ст.2-13,77-80,141,258,259,263-265 ЦПК України, ст. 1268 ЦК України, 118 ЗК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 доКолективного сільськогосподарськогопідприємства ім.Трофімова А.В.,Великодолинської селищноїради Одеськогорайону Одеськоїобласті, Одеська районна державна адміністрація про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування - задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІН НОМЕР_5 ) право власності в порядку спадкування на земельну частку (пай), що належала її батькові ОСОБА_3 (який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ), і яка згідно із Розпорядженням Овідіопольської районної державної адміністрації № 74 від 24 січня 2012 р. «Про безоплатну передачу у власність громадянам України ОСОБА_4 та іншим (всього 75 осіб) земельних ділянок на масивах №№ 51,52,57,58 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)» та Розпорядженням Овідіопольської районної державної адміністрації № 78 від 24 січня 2012 р. «Про безоплатну передачу у власність громадянам України ОСОБА_5 та іншим (всього 556 осіб) земельних ділянок на масивах №№ 65, 66 на території Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області (за межами населених пунктів)» складається із:

- земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва № 4 масив № НОМЕР_3 площею 3,9801 га на території Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області (колишньої Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області), кадастровий номер: 5123782000:01:003:0134;

- земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (багаторічні насадження) № 115 масив № НОМЕР_1 площею 0,0435 га на території Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області (колишньої Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області), кадастровий номер 5123782000:01:002:1127.

Визнати за ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІН НОМЕР_5 ) право на завершення приватизації та одержання правовстановлюючих документів на своє ім`я як спадкоємця на спадкове майно:

- земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва № 4 масив № НОМЕР_3 площею 3,9801 га на території Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області (колишньої Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області), кадастровий номер: 5123782000:01:003:0134 на території Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області (колишньої Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області), кадастровий номер 5123782000:01:002:1127.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в розмірі 2305,60 грн.

Копію рішення направити сторонам у справі.

Рішення може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через суд першої інстанції протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя: Кириченко П.Л.

Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу108808454
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —509/4458/19

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Рішення від 31.01.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 21.08.2019

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 21.08.2019

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні