Ухвала
від 07.02.2023 по справі 947/28829/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/28829/22

Провадження № 1-кс/947/1452/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.02.2023 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СВ відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 ГУ НП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42022164010000210 за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 3 ст. 201-2 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з матеріалів поданого клопотання, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022164010000210 від 07.09.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що згідно листа Управління Служби безпеки України, вих. №655/5/Д/4-5239 від 29.11.2022, який надійшов на адресу Слідчого управління ГУНП в Одеській області у відповідь на доручення про проведення слідчих (розшукових) дій у порядку ст. 40 КПК України, в зоні митного діяльності митного поста «Мамалига» Чернівецької митниці Держмитслужби 28.11.2022 оформлено у митному відношенні в якості гуманітарного вантажу товари народного вжитку «куртки, кросівки», що слідували у автомобілі «Volkswagen Crafter» з реєстраційними номерними знаками Республіки Молдова НОМЕР_1 від фірми «SRL Avialux International» (Республіка Молдова, м. Кишинів, директор ОСОБА_5 , телефон НОМЕР_2 ) на адресу ТОВ «Галаінтер» (код ЄДРПОУ 37634963, м. Київ, вул. Димитрова, 3, директор ОСОБА_6 , телефон НОМЕР_3 ) з місцем доставки вантажу - м. Київ, вул. Димитрова, 3.

Встановлено, що вказані товари до м. Києва доставлені не були, а розвантажені 28.11.2022 з вказаного автомобіля у складські приміщення за адресою: Одеська область, Одеський район, селище міського типу Авангард, вулиця Базова, будинок 21, приміщення с3-33.

За наявною інформацією за даною адресою знаходиться інтернет-магазин, з використанням якого невстановлені особи займаються продажами вказаного брендового одягу та взуття.

Згідно листа Управління Служби безпеки України, вих. №65/5/Д/4-637 від 27.01.2023, який надійшов на адресу Слідчого управління ГУНП в Одеській області у відповідь на доручення про проведення слідчих (розшукових) дій у порядку ст. 40 КПК України, встановлено, що на території Одеської області функціонує група осіб, які займаються збутом (продажем) товарів (предметів) ввезених на територію України (оформлених у митному відношенні) як гуманітарна допомога. Так, з використанням низки суб`єктів ЗЕД з ознаками фіктивності, серед яких ТОВ «Галаінтер» (код 37634963, м. Київ, вул. Ділова (стара назва Димитрова), буд. 3, директор ОСОБА_6 , м.т. НОМЕР_3 ), як отримувачів гуманітарної допомоги, зазначені товари (предмети) надходять на територію України де в подальшому використовуються не за призначенням, а реалізуються на промисловому ринку «7 кілометр». Так, до зазначеної протиправної діяльності причетні громадяни КНДР: ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , м.т.: НОМЕР_4 ), який безпосередньо відповідає за надходження товару та в подальшому реалізує гуманітарну допомогу на промисловому ринку « ІНФОРМАЦІЯ_2 », та ОСОБА_22 (зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , м.т.: НОМЕР_5 ), який є довіреною особою ОСОБА_7, відповідає за зберігання і перевезення товару, в тому числі і гуманітарної допомоги до пунктів реалізації на промисловому ринку «7 кілометр».

Крім того, ОСОБА_7 залучив до протиправної схеми з реалізації гуманітарної допомоги громадянку України ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , (зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , м.т. НОМЕР_6 ), яка забезпечує зберігання такого товару на складських приміщеннях ДП «ТВК» №с3-33 за адресою: АДРЕСА_3 . За отриманою інформацією, вищевказані особи, за адресами фактичного проживання, та складських приміщеннях можуть зберігати товари, речі, документи та предмети, які зберегли сліди злочину, мають суттєве значення для встановлення об`єктивної істини в даному кримінальному провадженні та повного, об`єктивного і всебічного дослідження його обставин, можуть бути засобами для викриття

осіб, винних у вчиненні злочину, а також грошові кошти отримані від реалізації товарів широкого вжитку оформлених у митному відношенні як гуманітарна допомога.

З метою документування факту реалізації шляхом продажу з корисливих мотивів товарів, які були завезені на територію України під приводом гуманітарної допомоги, припинення незаконної розтрати гуманітарної допомоги та виявлення і вилучення речових доказів, які будуть слугувати підтвердженням протиправної діяльності причетних осіб задля їх власного незаконного збагачення, виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_3 , нежитлове складське приміщення с3-33.

З огляду на викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий за погодженням з прокурором звертаються до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, який підтримав подане клопотання та просив його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки за вищевказаною адресою можуть зберігатися речі та документи, які мають значення доказів в рамках даного кримінального провадження.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна встановлено, що право власності на земельну ділянку з кадастровим номером: 5123755200:01:002:0005 належить державі в особі Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, (код ЄДРПОУ 23211248), а правокористувачем являється Державне підприємство «ТВК» (код ЄДРПОУ 24971375), крім того встановлено, що відомості щодо права власності, інших речових прав, іпотек, обтяжень на саме нежитлове складське приміщення с3-33 у вищезазначених реєстрах відсутні.

Відповідно до договору про надання послуг з обслуговування складсько- торговельного приміщення №С3-33/2021 від 29.12.2021 ДП «ТВК» надає ОСОБА_8 послуги з обслуговування складсько-торгівельного приміщення на умовах та в терміни, передбачені цим договором.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 ГУ НП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42022164010000210 за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 3 ст. 201-2 КК України, - задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону ОСОБА_4 , іншим прокурорам, що входять до групи прокурорів в межах даного кримінального провадження, старшому слідчому слідчого відділення відділу поліції №3 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , а також старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_9 ; старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_10 ; старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_11 ; старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_12 .; старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 ; старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 ; старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_15 ; слідчому СУ ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_16 ; слідчому СВ ВП №2 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_17 ; слідчому СВ ВП №3 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_18 ; слідчому СВ ВП №1 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_19 ; слідчому СВ ВП №2 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_20 ; слідчому СВ ВП №2 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_21 , а також іншим слідчим, що входять до групи слідчих в межах даного кримінального провадження, та на підставі доручення слідчого в порядку п.3 ч.2 ст. 40, ст. 41 КПК України співробітникам Управління СБУ в Одеській області, на проведення обшуку нежитлового складського приміщення с3-33, яке розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером 5123755200:01:002:0005 за адресою: АДРЕСА_3 , відомості про право власності на яке у реєстрах відсутні, доступ до якого Державним підприємством «ТВК» надано ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_22, з метою виявлення та вилучення знаряддя скоєння кримінального правопорушення та речових доказів, а саме: чоловічих та жіночих курток і кросівок, які були завезені на територію України під приводом гуманітарної допомоги; митних, податкових та інших документів, які були складені з ціллю перевезення товару через митний кордон України під приводом гуманітарної допомоги; документів, які містять в собі інформацію про реалізацію товару, який був завезений на територію України під приводом гуманітарної допомоги; комп`ютерної техніки, мобільних телефонів, планшетних пристроїв, за допомогою яких здійснювалася реалізація шляхом продажу в інтернет-магазині товару, який був завезений на територію України під приводом гуманітарної допомоги; сім-карт та карт пам`яті, якими обладнані дані мобільні телефони та планшетні пристрої; електронних носіїв інформації, на яких наявна інформація, що має значення для досудового розслідування; грошових коштів, отриманих від реалізації товару, який був завезений на територію України під приводом гуманітарної допомоги; інших предметів і документів, що мають значення для проведення досудового розслідування, а також вилучених з обігу.

Визначити строк дії ухвали тривалістю до 22.02.2023 року, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення07.02.2023
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу108819533
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/28829/22

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 09.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні