Ухвала
від 07.02.2023 по справі 307/1589/21
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1589/21

Провадження № 2/307/454/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2023 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в особі головуючої судді Сойми М.М., за участю секретаря с/з Ваш Е.О., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Тячів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , що діє в особі Товариства з обмеженою відповідальністю «Агробудторгпереробка» до Нижньоапшанської сільської ради Тячівського району Закарпатської області, де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Державна архітектурно-будівельна інспекція України в особі управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області про визнання права власності на нерухоме майно,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , що діє в особі Товариства з обмеженою відповідальністю «Агробудторгпереробка» звернувся до суду з позовом до відповідача Нижньоапшанської сільської ради Тячівського району Закарпатської області, де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Державна архітектурно-будівельна інспекція України в особі управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області про визнання права власності на нерухоме майно.

Позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат Рішко П. М. в підготовчесудове засіданняне з`явилися, позаякпредставник позивача адвокатРішко П.М.подав судузаяву прозалишення позову до Нижньоапшанської сільської ради Тячівського району Закарпатської області, де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Державна архітектурно-будівельна інспекція України в особі управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області про визнання права власності на нерухоме майно без розгляду.

Представник Нижньоапшанської сільської ради Тячівського району Закарпатської області та представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області в підготовче судове засідання не з`явилися з невідомої суду причини, хоч належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, а тому, суд на підставі ст. 223 ЦПК України справу розглянув у їх відсутності на підставі письмових доказів, що є у матеріалах справи.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Рішка П. М. та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

В заяві представник позивача адвокат Рішко П. М. просить залишити позов до відповідача Нижньоапшанської сільської ради Тячівського району Закарпатської області, де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Державна архітектурно-будівельна інспекція України в особі управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області про визнання права власності на нерухоме майно без розгляду.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно ч. 1ст. 198 ЦПК Українипідготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 розділу ІІІ Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 200 ЦПК Україниза результатамипідготовчого засіданнясуд постановляє ухвалупро залишенняпозовної заяви без розгляду.

Враховуючи наведене, суд вважає, що даний позов слід залишити без розгляду.

Керуючись ч. 1ст.198, ч. 1 ч. 2 ст.200, ст. 223, 247, п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Позов ОСОБА_1 , що діє в особі Товариства з обмеженою відповідальністю «Агробудторгпереробка» до Нижньоапшанської сільської ради Тячівського району Закарпатської області, де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Державна архітектурно-будівельна інспекція України в особі управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області про визнання права власності на нерухоме майно залишити без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду в 15-денний строк з дня його проголошення (складання).

Ухвалу складено та оголошено 07 лютого 2023 року.

Головуюча: М.М. Сойма

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення07.02.2023
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу108826074
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —307/1589/21

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сойма М. М.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сойма М. М.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сойма М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні