Ухвала
від 08.02.2023 по справі 280/1638/22
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 лютого 2023 року м. Дніпросправа № 280/1638/22

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Чередниченка В.Є. (доповідач),

суддів: Панченко О.М., Іванова С.М.,

заслухавши доповідь судді-доповідача Чередниченка В.Є. щодо обставин справи за апеляційною скаргою приватного акціонерного товариства «Мелітопольський компресор» на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 14 листопада 2022 року у справі №280/1638/22 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області до приватного акціонерного товариства «Мелітопольський компресор» про стягнення плати, що покриває фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Третього апеляційного адміністративного суду перебуває справа за апеляційною скаргою приватного акціонерного товариства «Мелітопольський компресор» на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 14 листопада 2022 року у справі №280/1638/22 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області до приватного акціонерного товариства «Мелітопольський компресор» про стягнення плати, що покриває фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з ч. 1 ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Частинами 3, 4 ст. 77 КАС України передбачено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача. Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Пунктами 6.4 та 6.5 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 №21-1 визначено, що розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону № 1058-IV (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом місяця з новопризначених (перерахованих) пенсій.

З метою повного з`ясування обставин справи, колегія суддів вважає за необхідне з зобов`язати позивача у строк протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали надати до суду апеляційної інстанції докази надсилання та вручення приватному акціонерному товариству «Мелітопольський компресор» розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період травень-грудень 2021 року .

Керуючись статтею 72, 77 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області у строк до 25 листопада 2022 року надати до суду апеляційної інстанції протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали докази надсилання та вручення приватному акціонерному товариству «Мелітопольський компресор» розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період травень-грудень 2021 року.

У разі не надання Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області вищезазначених доказів, суд вирішує справу за наявними у ній матеріалами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддяВ.Є. Чередниченко

суддяО.М. Панченко

суддяС.М. Іванов

Дата ухвалення рішення08.02.2023
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу108855255
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення плати, що покриває фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —280/1638/22

Ухвала від 29.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 24.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Постанова від 21.03.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 08.02.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 26.01.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Рішення від 14.11.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 02.02.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні