Ухвала
від 08.02.2023 по справі 561/152/23
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/152/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 лютого 2023 року смт Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області в складі:

слідчого судді ? ОСОБА_1

з участю секретаря судових засідань ? ОСОБА_2

розглянувши клопотання дізнавача сектору дізнання відділення поліції № 2 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Зарічненського відділу Вараської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів від 08 лютого 2023 року, у кримінальному провадженні, внесеному до єдиного реєстру досудових розслідувань № 12023186120000012 від 26 січня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, ?

ВСТАНОВИВ:

08 лютого 2023 року дізнавач сектору дізнання відділення поліції № 2 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Зарічненського відділу Вараської окружної прокуратури ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до медичної картки стаціонарного хворого ОСОБА_5 , що перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з можливістю вилучення оригіналу вказаної медичної картки.

В обґрунтування клопотання зазначила, що 25 січня 2023 року близько 22.40 год. сусід ОСОБА_6 , перебуваючи на вул. Д. Галицького смт Зарічне, наніс ОСОБА_7 тілесні ушкодження. Відповідно до епікризу до медичної карти стаціонарного хворого № 493 хворий ОСОБА_7 знаходився на стаціонарному лікуванні в терапевтичному відділенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з 26 січня 2023 року по 03 лютого 2023 року з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, цефалічний, вестибулярний с-ми. Крововилив у коньюктиву обох речей. Параорбітальні гематоми обох очей. Реактивний коньюктивіт обох очей. Початкові вікові катаракти ОИ. Забій численних ділянок лицевого черепа. Забій лівого колінного суглобу. Розсічена рана шкіри правої брови.

За цим фактом 26 січня 2023 року внесено відомості до ЄРДР за № 12023186120000012 за ч. 1 ст. 125 КК України.

З метою встановлення тяжкості, характеру, локалізації та можливого механізму спричинення тілесних ушкоджень ОСОБА_7 по справі необхідно призначити судово-медичну експертизу, для проведення якої у розпорядження експерта необхідно надати медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_7 .

В судове засідання дізнавач ОСОБА_3 не з`явилася. Згідно письмової заяви просить клопотання задовольнити, справу розглядати без її участі. КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » явку повноважного представника не забезпечила. Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до таких висновків.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Медичні документи тимчасовий доступ до яких просить надати дізнавач відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Дізнавач ОСОБА_3 у своєму клопотанні та прикладених до нього матеріалах довела наявність достатніх підстав вважати, що медичні картки стаціонарного та амбулаторного хворого ОСОБА_7 перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та довів можливість використання як доказів медичної картки стаціонарного хворого ОСОБА_7 .. Визначення тяжкості, характеру, локалізації та можливого механізму спричинення тілесних ушкоджень ОСОБА_7 інакше, як шляхом проведення судово-медичної експертизи у тому числі з використанням документів, тимчасовий доступ до яких просить дізнавач є неможливим, а тому слідчий суддя вважає за необхідне клопотання задовольнити.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (ч. 7 ст. 163 КПК України).

Вилучення медичних карток необхідне саме для можливості проведення судово-медичної експертизи.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159-164, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл дізнавачу сектору дізнання відділення поліції № 2 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до медичної картки стаціонарного хворого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_1 , яка перебуває у володінні комунального некомерційного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Зарічненської селищної ради Вараського району Рівненської області (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), що в АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення оригіналу вказаної медичної картки стаціонарного хворого.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.02.2023
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу108859862
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів від 08 лютого 2023 року, у кримінальному провадженні, внесеному до єдиного реєстру досудових розслідувань № 12023186120000012 від 26 січня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України

Судовий реєстр по справі —561/152/23

Ухвала від 08.02.2023

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Світличний Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні