Ухвала
від 09.02.2023 по справі 620/943/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 лютого 2023 року Чернігів Справа № 620/943/23

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Житняк Л.О., розглянувши у письмовому провадженні клопотання про залучення третьої особи у справі за позовом ОСОБА_1 до Державної установи «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Чернігівській області» про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до Державної установи «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Чернігівській області», в якому оскаржує дії відповідача щодо відмови у підготовці і наданні до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області довідки про розмір грошового забезпечення станом на 01.01.2023 для перерахунку пенсії та зобов`язання відповідача вчинити відповідні дії.

Суд ухвалою від30.01.2023 відкрив провадження у справі та призначив її до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання, за наявними у справі матеріалами.

На адресу суду від відповідача надійшов відзив на позов, в якому ним заявлено клопотання про залучення до розгляду справи в якості третьої особи Головного управління Національної гвардії України. Зазначене клопотання обґрунтоване тим, що розпорядником інформації щодо розмірів щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій військовослужбовцям Національної гвардії України є Головне управління Національної гвардії України.

Вирішуючи дане клопотання, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як вбачається з відзиву на позов, відповідачем жодним чином не обгрунтовано, як судове рішення може вплинути на права та обов`язки Головного управління Національної гвардії України. Судом, при відкритті провадження, також не встановлено, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

З огляду на наведене, суд приходить до висновку, що у задоволенні клопотання про залучення третьої особи слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 49, 248, 252 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Державної установи «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Чернігівській області» про залучення третьої особи відмовити.

Ухвала набирає законної сили в строк та порядку, передбачені ст.256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Житняк

Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108880523
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/943/23

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 01.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 02.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Рішення від 30.03.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 09.02.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 30.01.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні