Ухвала
від 09.02.2023 по справі 404/837/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/837/23

Номер провадження 2-о/404/23/23

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

09 лютого 2023 року м. Кропивницький

Суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда Мохонько В..В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: Комунальний заклад «Маріупольський медичний фаховий коледж» про встановлення факту, що має юридичне значення,-

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення.

Згідно з частиною 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно ст. 187 ЦПК України, суд відкриває провадження у справі за відсутності підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження.

У відповідності до ч.1 ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Як передбачено318ЦПК України,у заявіповинно бутизазначено: 1) який факт заявник просить встановити та з якою метою; 2) причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт; 3) докази, що підтверджують факт. До заяви додаються докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, і довідка про неможливість відновлення втрачених документів.

Згідно із ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Згідноч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

В зв`язку з вищевказаними нормами права, ОСОБА_1 подано до суду заяву, яка не відповідає вимогам ст. 318 ЦПК України, оскільки не додано доказів про неможливість відновлення документів.

Тому заява підлягає залишенню без руху.

Керуючись ч. 1 ст. 185, ст. 318, п. 13 ч.1 ст. 353 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 ,заінтересована особа:Комунальний заклад«Маріупольський медичнийфаховий коледж»про встановленняфакту,що маєюридичне значення - залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали заявнику.

Запропонувати заявнику увстановлений строкподатидокази звернення у відповідні органи, зокрема до комунального закладу«Маріупольський медичнийфаховий коледж», для одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт.

Якщо заявник не усуне недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст судового рішення складено 09.02.2023 року.

Суддя

Кіровського районного суду

м. Кіровограда В.В. Мохонько

Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108888917
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —404/837/23

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні