Ухвала
від 07.02.2023 по справі 921/574/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07 лютого 2023 року м. ТернопільСправа № 921/574/22 Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Гевка В.Л. розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Тернопіль-ВМП, 46008, м. Тернопіль, вул. Руська, буд. 16 кв.3

до відповідача: Комунального підприємства "Тернопільський міський Лікувально-діагностичний центр Тернопільської міської ради", 46001, м.Тернопіль, вул. Руська, буд. 47

про стягнення коштів в сумі 74 707 грн 25 коп., з яких: 8 403 грн 96 коп. три проценти річних, 66 303 грн 29 коп. інфляційні втрати.

Суть справи. Ухвалою суду від 14.11.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи постановлено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

У призначене судове засідання 07.02.2023 з`явилися представники позивача та відповідача.

Відповідно до частини 4 статті 233 ГПК України ухвали суду, які оформлюються окремим документом, постановляються в нарадчій кімнаті, інші ухвали суд може постановити, не виходячи до нарадчої кімнати.

Згідно пункту 7 частини 2 статті 223 ГПК України, у протоколі судового засідання зазначаються серед іншого ухвали суду, постановлені в судовому засіданні, не виходячи до нарадчої кімнати.

Відповідно до ч. 4 ст.74 ГПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Згідно частин 2,4,5 статті 91 ГПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Згідно з наказом ДП Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості від 01.07.2020 р. № 144 з 1 вересня 2021 року набрав чинності національний стандарт ДСТУ 4163:2020 Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів.

Відповідно до п. 5.26. Національного стандарту України, затвердженого Державним комітетом з питань технічного регулювання та споживчої політики №144 від 01.07.2020 ДСТУ 4163-2020, відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів Згідно з оригіналом (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії.

У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчують відбитком печатки юридичної особи, структурного підрозділу (служби діловодства, служби кадрів, бухгалтерії тощо) юридичної особи або печатки Для копій.

Як вбачається із копій додатків, які долучені позивачем до позовної заяви, на них проставлені відмітки: згідно з оригіналом та підпис, однак, не проставлені інші відмітки, які передбачені ДСТУ та ГПК України, а саме: відмітки копія, найменування посади особи, яка завіряє копію, власного імені та прізвища особи, яка засвідчує копію та дати засвідчення копії.

Із урахуванням зазначеного, суд протокольною ухвалою у судовому засіданні 07.02.2023 на підставі частини 4 статті 74 ГПК України витребовує у позивача належним чином засвідчені копії додатків, які подані до позовної заяви на яких проставлені відмітки: відмітки копія, найменування посади особи, яка завіряє копію, власного імені та прізвища особи, яка засвідчує копію та дати засвідчення копії.

Відповідно до ч.ч.2,3 статті 216 ГПК України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Таким чином суд, з метою правильного і об`єктивного розгляду справи та надання учасникам справи, передбаченого ст. ст. 42-46 ГПК України, рівного права на захист своїх прав та охоронюваних законом інтересів оголошує перерву у судовому засіданні по розгляду справи по суті на стадії дослідження доказів до 23.02.2023 о 15 год. 20 хв., про що постановлено протокольну ухвалу без виходу суду в нарадчу кімнату.

Із змісту ч. 2,3,4 ст. 120 ГПК України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 42-46, 120, 121, 216, 223, 233 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Повідомити учасників справи, що у судовому засіданні по розгляду справи №921/574/22 оголошено перерву до 23.02.2023 о 15 год. 20 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14 а, зал судових засідань № 4, 5 поверх.

2. Позивачу до наступного судового засідання надати суду засвідчені копії додатків, які подані до позовної заяви на яких проставлені відмітки: відмітки копія, найменування посади особи, яка завіряє копію, власного імені та прізвища особи, яка засвідчує копію та дати засвідчення копії та докази надсилання таких на адресу відповідача листом з описом вкладення.

3. Копію ухвали направити рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення:

- позивачу: Товариству з обмеженою відповідальністю Тернопіль-ВМП, 46008, м. Тернопіль, вул. Руська, буд. 16 кв.3;

- відповідачу: Комунальному підприємству "Тернопільський міський Лікувально-діагностичний центр Тернопільської міської ради", 46001, м.Тернопіль, вул. Руська, буд. 47.

4. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статті 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

5. Заперечення (оскарження) щодо ухвали може бути подано з підстав та у порядку визначених статтями з 253 по 259 ГПК України.

6.Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями) з 10.02.2023.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за Веб-адресою сторінки https://court.gov.ua/sud5022/.

Суддя В.Л. Гевко

Дата ухвалення рішення07.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108902711
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг будівельного підряду

Судовий реєстр по справі —921/574/22

Судовий наказ від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Судовий наказ від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Постанова від 11.08.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Малех Ірина Богданівна

Ухвала від 18.05.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Малех Ірина Богданівна

Ухвала від 26.04.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Малех Ірина Богданівна

Рішення від 02.03.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Рішення від 02.03.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 24.02.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 07.02.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 25.01.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні