Постанова
від 10.02.2023 по справі 639/674/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/674/23

Провадження № 3/639/445/23

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 лютого 2023 року м. Харків

Суддя Жовтневогорайонного судум.Харкова МакаровВ.О.розглянувши адміністративнийматеріал,який надійшоввід Головногоуправління ДПСу Харківськійобласті,у відношенні ОСОБА_1 , яка займає посаду керівника ТОВ ПРОМИСЛОВО-ТЕХНІЧНОЇ КОМПЛЕКТАЦІЇ «ТЕХКОМПЛЕКТ ПЛЮС», у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 163-4 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшов протокол про адміністративне правопорушення від 30.01.2023 року, згідно якого при перевірці діяльності ТОВ ТОВ ПРОМИСЛОВО-ТЕХНІЧНОЇ КОМПЛЕКТАЦІЇ «ТЕХКОМПЛЕКТ ПЛЮС», код 32869650 податкова адреса: м. Харків, вул. Службова, 83, керівником якого є ОСОБА_1 , було встановлено несвоєчасне подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (додаток 4ДФ) по строку подання 09.11.2022 року,фактично подано 11.12.2022 року, чим порушено вимори порушено п.п. 176.2 «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України.

Перевіривши надані матеріали у порядку, передбаченому ст. 278 КУпАП, приходжу до висновку про необхідність повернення матеріалів справи для доопрацювання.

Відповідно до ч.1 ст.256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення наряду з фактичними обставинами справи та даними про особу правопорушника вказуються нормативний акт, який передбачає відповідальність за інкриміноване правопорушення; прізвища, адреси свідків, якщо вони є; пояснення порушника, інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Всупереч положенням ст. 256 КУпАП, а також статті 251 КУпАП, якою визначені докази та засоби доказування у адміністративній справі, об`єктивна сторона інкримінованого правопорушення викладене у протоколі знеособливо; надані суду матеріали не містять належних доказів, які б давали суду можливість прийняти рішення по суті інкримінованого правопорушення, а саме:

- у вищевказаному протоколі про адміністративне правопорушення зазначено особу правопорушника ОСОБА_1 , однак не дано повних анкетних даних на особу правопорушника (дату народження, місце проживання, номер телефону), що позбавляє суд можливості викликати останнього до суду та розглянути справу по суті;

Згідно абз. 2 п. 12 постанови Пленуму ВССУ з розгляду цивільних і кримінальних справ № 11 від 17 жовтня 2014 року «Про деякі питання дотримання розумних строків розгляду судами цивільних, кримінальних справ і справ про адміністративні правопорушення» визначено, що норми КУпАП не забороняють повернення протоколу про адміністративне правопорушення, складеного без додержання вимог статті 256 цього Кодексу вмотивованою постановою суду для належного оформлення.

З урахуванням зазначених недоліків в оформленні адміністративного матеріалу та відсутності у суду можливості усунення виявленої неповноти оформлення матеріалів безпосередньо у судовому засіданні, адміністративний матеріал необхідно повернути до ГУ ДПС у Харківській області для належного оформлення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 278, 280 КУпАП, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний матеріалу відношенні ОСОБА_1 повернути до Головного управління ДПС у Харківській області - для дооформлення.

Постанова оскарженню не підлягає, оскільки не перешкоджає подальшому провадженню у справі.

Суддя В.О.Макаров

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення10.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108905950
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення в галузі торгівлі, громадського харчування, сфері послуг, в галузі фінансів і підприємницькій діяльності Порушення порядку утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб і подання відомостей про виплачені доходи

Судовий реєстр по справі —639/674/23

Постанова від 10.02.2023

Адмінправопорушення

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні