Ухвала
від 10.02.2023 по справі 387/978/21
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

10 лютого 2023 року м. Кропивницький

справа № 387/978/21

провадження № 22-ц/4809/195/23

Кропивницький апеляційнийсуд вскладі судді МурашкаС. І.дослідивши матеріалицивільної справиза апеляційноюскаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Піщанобрідське+» на рішення Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 13 вересня 2022 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Піщанобрідське+» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Веснянка СБ» про визнання відсутнім у Фермерського господарства "Веснянка-СБ" права оренди земельних ділянок та визнання укладеними між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю "Піщанобрідське+" додаткових угод про поновлення договорів оренди землі,

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Добровеличківськогорайонного судуКіровоградської областівід 13вересня 2022року з задоволенні позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю «Піщанобрідське+» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Веснянка СБ» про визнання відсутнім у Фермерського господарства "Веснянка-СБ" права оренди земельних ділянок та визнання укладеними між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю "Піщанобрідське+" додаткових угод про поновлення договорів оренди землі відмовлено.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням суду, ТОВ «Піщанобрідське+» подалоапеляційну скаргу з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно з ч. 2 ст. 354 ЦПК України, учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених участині другійстатті 358 цього Кодексу (ч. 3 ст. 354 ЦПК України).

З матеріалів справи вбачається, що оскаржуване рішення винесено 13 вересня 2022 року.

Апеляційну скаргу ТОВ «Піщанобрідське+» подало 26 жовтня 2022 року, тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження, передбаченого ст. 354 ЦПК України.

Зі змісту апеляційної скарги вбачається, що відповідачем не ставиться питання про поновлення строку апеляційного оскарження ухвали суду і окремо заяву про поновлення пропущеного строку не надано.

Тому, позивачу необхідно протягом десяти днів з дня вручення копії даної ухвали звернутися до Кропивницького апеляційного суду з заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Згідно ч. 3 ст. 357ЦПК України, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установленихстаттею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Відповідно до ч.2ст. 357 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог встановленихстаттею 356 ЦПК України, застосовуються положенняст.185 цього Кодексу, згідно якої апеляційна скарга підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст.ст. 185,357 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргуТовариства з обмеженою відповідальністю «Піщанобрідське+» на рішення Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 13 вересня 2022 року залишити без руху.

Запропонувати позивачу протягом десяти днів з дня вручення копії даної ухвали звернутися до Кропивницького апеляційного судуз заявоюпро поновлення строку та вказати підстави для його поновлення.

В разі невиконання зазначених вимог в установлений строк, апеляційна скарга буде вважатися неподаною та повернута заявнику.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання й оскарженню не підлягає.

Суддя Кропивницького

апеляційного суду С. І. Мурашко

Дата ухвалення рішення10.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108906848
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення договорів оренди землі

Судовий реєстр по справі —387/978/21

Постанова від 13.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Постанова від 13.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Рішення від 13.09.2022

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Рішення від 13.09.2022

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні