Ухвала
від 09.02.2023 по справі 554/1142/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 09.02.2023Справа № 554/1142/23 Провадження № 2/554/3578/2023

У Х В А Л А

09 лютого 2023 року суддя Октябрського районного суду м.Полтави Савченко Л.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «СНЕКТОРГГРУП» про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,-

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідача ТОВ «Торговий дім «СНЕКТОРГГРУП» , визначивши третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, власника ТОВ «Торговий дім «СНЕКТОРГГРУП» ОСОБА_2 , Головне управління Національної поліції в Полтавській області, Департамент внутрішньої безпеки Головного управління національної поліції в Полтавській області, про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей175,177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява підсудна Октябрському районному суду м. Полтава, тому по справі може бути відкрито провадження.

Відповідно доп.2 ч.1 ст. 274 ЦПК України, справа може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, суд вважає за необхідне розгляд справи проводити в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Вирішуючи питання щодо залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, визначених позивачем, суд виходить з наступного.

Частиною 1ст.53 ЦПК Українивизначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається з матеріалів справи, предметом спору є стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час вимушеного прогулу, тобто правовідносини виникли між ОСОБА_1 та ТОВ «Торговий дім «СНЕКТОРГГРУП».

Таким чином, предмет розгляду в даній справі жодним чином не стосується прав або інтересів особисто власника ТОВ «Торговий дім «СНЕКТОРГГРУП» ОСОБА_2 , Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Департаменту внутрішньої безпеки Головного управління національної поліції в Полтавській області.

Відповідно, рішення в даній справі жодним чином не може вплинути на їх права або обов`язки щодо однієї із сторін.

З огляду на викладене, підстави для залучення третіх осіб визначних позивачем у позовній заяві, до участі у справі відсутні.

Крім того , позивачем заявлено клопотання про витребування доказів, а саме останній просив витребувати:

у ТОВ «Торговий дім «СНЕКТОРГГРУП» довідку про заробітну плату за січень 2023 року та компенсацію за 4 дні невикористаної відпустки, довідку про середньоденну заробітну плату для розрахунку середнього заробітку за весь час затримки розрахунку середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні з 13.01.2023 р. по день фактичного розрахунку;

у ГУНП в Полтавській області інформацію про ОСОБА_3 , а саме: обставини звільнення ОСОБА_3 з ГУНП в Полтавській області та притягнення його до відповідальності (кримінальної, дисциплінарної тощо); інформацію про не аби які зв`язки ОСОБА_3 у ГУНП в Полтавській області , якими ОСОБА_4 може нашкодити життю та здоров`ю ОСОБА_1 , підкинути йому наркотичні речовини з метою притягнення до кримінальної відповідальності, вчинити відносно нього насильство тощо.

Відповідно достатті 76Цивільного процесуальногокодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Крім цього відповідно дост. 77 ЦПК Україниналежними доказами є докази, що містять інформацію щодо предмета доказування. При цьому суд не бере до уваги докази що не стосуються предмету доказування.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно п.1,2 ч. 2 ст.84ЦПК України у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено, який доказ витребовується, обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї докази, суд приходить до висновку про задоволення клопотання про витребування доказів в частині витребування у ТОВ «Торговий дім «СНЕКТОРГГУП» довідки про заробітну плату ОСОБА_1 за січень 2023 р. та компенсацію за 4 дні невикористаної щорічної відпустки та довідку про середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 ,

які мають значення для справи, оскільки необхідні для обрахунку середнього заробітку за період затримки розрахунку при звільненні та розміру невиплаченої заробітної плати при звільненні .

В частині витребування з ГУНП в Полтавській області інформації про ОСОБА_3 , суд вважає за необхідне відмовити у цій частині клопотання, оскільки позивачем не доведено значення цих доказів для справи та неможливість самостійного подання такого доказу.

Керуючись ст.ст.53, 84, 187,274 ЦПК України суд,

у х в а л и в :

У залученні до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, власника ТОВ «Торговий дім «СНЕКТОРГГРУП» - ОСОБА_2 , Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Департаменту внутрішньої безпеки Головного управління національної поліції в Полтавській області відмовити.

Відкрити провадження у справі за ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «СНЕКТОРГГРУП» про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання для розгляду справи по сутіна 13 год.00 хв. 04 квітня 2023 року в приміщенні Октябрського районного суду м. Полтави за адресою: м.Полтава, вул. Навроцького,5 з повідомленням учасників справи.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у ТОВ «Торговий дім «СНЕКТОРГГУП» довідку про заробітну плату ОСОБА_1 за січень 2023 р. та компенсацію за 4 дні невикористаної щорічної відпустки та довідку про середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 .

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Роз`яснити відповідачу, що він має право подати відзив на позов, який відповідає вимогам ст. 178 ЦПК України, та додати до нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, у 15-денний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до ч.1ст.193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідачзаперечення, а до суду надати документи, що підтверджують їх надіслання іншим учасника справи, протягом п`яти днів із дня отримання відзиву на позов та відповіді на відзив відповідно, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив чи заперечення.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі не надання відповіді на відзив чи заперечення у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/sud1622/.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Ухвалаоскарженню не підлягає.

СуддяЛ.І.Савченко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108908657
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —554/1142/23

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ситнік Олена Миколаївна

Постанова від 29.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Рішення від 10.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні