Ухвала
від 13.02.2023 по справі 910/13605/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

13.02.2023Справа № 910/13605/22

Суддя Підченко Ю.О., розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо" про участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у справі № 910/13605/22

За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо"доКомпанії POSEIDON TRADEWAVES LIMITEDпростягнення 127 760,40 доларів США, що еквівалентно 4 670 920,22 грн Суддя Підченко Ю.О.Представники сторін:

не викликались

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа № 910/13605/22 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал Експо" до Компанії POSEIDON TRADEWAVES LIMITED про стягнення заборгованості в розмірі 127 760,40 доларів США.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач (як покупець) не належним чином виконав взяті на себе зобов`язання за контрактом № 221121-SBO від 21.11.2021 та додаткових угод до нього.

Ухвалою суду від 12.12.2022 підготовче засідання призначено на 16.02.2023.

08.02.2023 до суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо" надійшло клопотання про забезпечення проведення наступного судового засідання по розгляду справи у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши вказану заяву, Господарський суд міста Києва встановив:

Відповідно до ч. 4 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Наказом Державної судової адміністрації України № 169 від 08.04.2020 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, який регулює порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок), до якого наказом ДСА України № 196 від 23.04.20. внесено зміни.

У відповідності до вказаного Порядку:

Система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

У заяві учасник справи обов`язково зазначає:

- назву суду;

- номер судової справи;

- дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції;

- своє прізвище, ім`я та по-батькові;

- свій статус в судовій справі;

- електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі;

- назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцз`язку (у разі використання іншого програмного забезпечення, ніж розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua);

- номер телефону для зв`язку із судом;

- відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду господарської справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та провести судове засідання, призначене на 16.02.2023 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, з урахуванням технічних можливостей у суді.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. ст. 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо" про участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у справі № 910/13605/22 задовольнити.

2. Забезпечити участь представника Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо" адвоката Касперчик Зої Вікторівни ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) в судовому засіданні у справі № 910/13605/22, яке відбудеться на 16.02.23 о 11:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням програмного забезпечення, розміщеного за посиланням https://vkz.court.gov.ua.

3. Повідомити представнику позивача обліковий запис у програмі секретаря судового засідання Лемішка Д.А. - ІНФОРМАЦІЯ_2

4. Попередити представника Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо", що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку він зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за допомогою програмного забезпечення за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні. Підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

5. Попередити представника Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо", що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

6. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції представнику Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо" необхідно використовувати комп`ютерну техніку з доступом в мережу Інтернет, яка дозволяє передавати аудіосигнал та відеозображення.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Ю.О.Підченко

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу108926366
СудочинствоГосподарське
Сутьучасть в судових засіданнях в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у справі № 910/13605/22 За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю фірма "Універсал-Експо"доКомпанії РОSЕІDОN ТRАDЕWАVЕS LІМІТЕDпростягнення 127 760,40 доларів США, що еквівалентно 4 670 920,22 грн

Судовий реєстр по справі —910/13605/22

Рішення від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 28.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 16.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 16.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні