Рішення
від 13.02.2023 по справі 913/119/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

просп. Науки, 5 м. Харків, 61022, тел./факс (057)702-10-79, inbox@lg.arbitr.gov.ua


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2023 року м. Харків Справа № 913/119/22

Провадження № 3/913/113/22

Господарський суд Луганської області у складі судді Секірського А.В., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження матеріали справи за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет", м. Чернівці Чернівецької області

до Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром", смт. Білокуракине Сватівського району Луганської області

про стягнення 97 043 грн 10 коп.

без повідомлення (виклику) сторін

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" звернулося до Господарського суду Луганської області з позовною заявою до Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром" про стягнення боргу за договором поставки нафтопродуктів від 21.09.2020 № НГ210920/01 в сумі 97 043 грн 10 коп.

Позов обґрунтовано тим, що позивач на виконання зобов`язань за договором поставки нафтопродуктів від 21.09.2020 № НГ210920/01 передав відповідачу товар на загальну суму 110 957 грн 42 коп., за який відповідач розрахувався частково на суму 13 914 грн 32 коп., залишок заборгованості складає 97 043 грн 10 коп., яку позивач просить стягнути в судовому порядку.

Ухвалою Господарського суду Луганської області від 12.05.2022 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі № 913/119/22, розгляд справи вирішено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами, встановлено учасникам справи строк для подання заяв по суті справи.

Частиною 5 ст. 176 ГПК України передбачено, що ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 242 цього Кодексу, та з додержанням вимог частини четвертої статті 120 цього Кодексу.

У випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення (ч. 11 ст. 242 ГПК України).

Суд зазначає, що під час вирішення питання про відкриття провадження у справі доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у зв`язку із воєнним станом, був обмежений, тому суд не міг перевірити наявність інформації про учасників справи та засоби зв`язку з ними з офіційних джерел.

Проте, відповідно до інформації, отриманої на сайті https://opendatabot.ua, встановлено, що:

- місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" є: 93404, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Сметаніна, будинок 3-А;

- місцезнаходженням Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром" є: 92202, Луганська область, селище міського типу Білокуракине, вул. Центральна, будинок 116.

З метою повідомлення позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи та про його право подати заяви по суті справи ухвала про відкриття провадження у справі в електронній формі надіслана на адресу електронної пошти - mixmarket@i.ua, яка зазначена позивачем у позовній заяві.

За інформацією Акціонерного товариства "Укрпошта", розміщеною на офіційному сайті (https://offices.ukrposhta.ua), відділення поштового зв`язку у селищі міського типу Білокуракине Луганської області тимчасово не функціонує, а тому пересилання поштової кореспонденції на адресу місцезнаходження відповідача є неможливим.

Відповідно до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 03.05.2022, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 25.04.2022 № 75 (у редакції наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 06.05.2022 № 85), Білокуракинську селищну територіальну громаду було включено до зазначеного Переліку.

З огляду на викладене, інформація про розгляд справи для Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром" була розміщена на сторінці Господарського суду Луганської області (у розділі "Інше/Повідомлення для учасників справ, які знаходяться в районі проведення антитерористичної операції та на тимчасово окупованих територіях") офіційного вебпорталу "Судова влада України" в мережі Інтернет.

Крім того, судом здійснювалося повідомлення відповідача про відкриття провадження у справі № 913/119/22, розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами та встановлення, зокрема, Приватному підприємству "Білокуракинехлібпром" строків для подачі заяв по суті справи, але при спробі передати телефонограму Приватному підприємству "Білокуракинехлібпром" встановити зв`язок з абонентом за номерами телефонів НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , які вказані Товариством з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" у позовній заяві, не вдалося через відсутність зв`язку з абонентом.

Ухвалою суду від 22.07.2022 продовжено Приватному підприємству "Білокуракинехлібпром" процесуальний строк для подання відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали.

Зазначену ухвалу було направлено в електронній формі на електронну адресу позивача - mixmarket@i.ua, а також відповідна інформація для відповідача була розміщена на сторінці Господарського суду Луганської області (у розділі "Інше/Повідомлення для учасників справ, які знаходяться в районі проведення антитерористичної операції та на тимчасово окупованих територіях") офіційного вебпорталу "Судова влада України" в мережі Інтернет.

Станом на час вирішення вказаної справи у суду з`явився доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, тому суд перевірив наявність інформації про відповідача та засоби зв`язку з ними з офіційного джерела.

Відповідно до інформації, розміщеної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вбачається, що для здійснення зв`язку з відповідачем зазначений телефон НОМЕР_3 . Інформація про адресу електронної пошти відсутня.

Відповідно до п.п. 21 п. 1 розділу ХІ "Перехідні положення" ГПК України особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються Законами України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції".

За приписами ч. 1 ст. 121 Закону України від 15.04.2014 № 1207-VII "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання. Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії. З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 06.12.2022 № 1364 "Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією" перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309 затверджений Перелік територій на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією, до якого включена Білокуракинська селищна територіальна громада, територія якої є тимчасово окупованою з 05.03.2022 та на якій зареєстрований відповідач.

Оскільки відповідач у справі знаходиться на тимчасово окупованій території, куди Акціонерне товариство "Укрпошта" не здійснює пересилання поштової кореспонденції, а також враховуючи відсутність інформації про офіційну адресу електронної пошти відповідача, відповідно до приписів ч. 1 ст. 121 Закону України від 15.04.2014 № 1207-VII "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" повідомлення для Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром" про розгляд справи та про його право подати відзив протягом п`ятнадцяти днів з дня оприлюднення відповідного повідомлення, суд здійснив 23.01.2023 через оголошення, розміщене на сторінці Господарського суду Луганської області (у розділі "Інше/Повідомлення для сторін, які знаходяться у зоні проведення антитерористичної операції") офіційного вебпорталу "Судова влада України" в мережі Інтернет.

Враховуючи викладене, відповідач належним чином був повідомлений про відкриття провадження у справі та про його право подати заяви по суті справи.

Відповідач правом на подачу відзиву на позовну заяву не скористався.

Приймаючи до уваги, що в матеріалах справи достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, внаслідок чого справа може бути розглянута за наявними у ній документами відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України.

Також, суд зазначає, що відповідно до інформації, розміщеної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" є: 58022, Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Головна, будинок 122А, кімната 419.

Згідно зі ст. 248 ГПК України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Ухвалою суду від 12.05.2022 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі № 913/119/22, розгляд справи вирішено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Строк розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження сплинув 11.07.2022.

Втім, об`єктивна неможливість повідомлення відповідача за відомою адресою та за допомогою наявних засобів телефонного зв`язку, унеможливили прийняття рішення у встановлені строки, тому з урахуванням Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX (зі змінами, внесеними Указом від 14.03.2022 № 133/2022 "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 15.03.2022 № 2119-IX, Указом від 18.04.2022 № 259/2022 "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 21.04.2022 № 2212-IX, Указом від 17.05.2022 № 341/2022, затвердженим Законом України від 22.05.2022 № 2263-IX, Указом від 12.08.2022 № 573/2022, затвердженим Законом України від 15.08.2022 № 2500-ІХ, Указом від 07.11.2022 № 757/2022, затвердженим Законом України від 16.11.2022 № 2738-ІХ), дане рішення прийнято в межах розумних строків.

Частиною 8 ст. 252 ГПК України передбачено, що при розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення. Судові дебати не проводяться.

Враховуючи приписи ч. 4 ст. 240 ГПК України, у зв`язку з розглядом справи без повідомлення (виклику) учасників справи, рішення прийнято без його проголошення.

Розглянувши матеріали справи, всебічно та повно з`ясувавши обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об`єктивно оцінивши у сукупності докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступне.

21.09.2020 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" та Приватним підприємством "Білокуракинехлібпром" укладено договір поставки нафтопродуктів № НГ210920/01 (далі за текстом - договір (аркуші справи 4-6)).

Згідно з розділом 2 договору Товариство з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" - позивач у справі, постачальник за договором, зобов`язалося передавати Приватному підприємству "Білокуракинехлібпром" - відповідачу у справі, покупцю за договором, паливно-мастильні матеріали, а саме: бензин марки А-92, А-95, VENTUS 95, VENTUS 98, VENTUS Diesel, дизельне пальне (евро), газ (СПБТ), масла (далі за текстом - товар), що є в наявності на кожній з автозаправній станції, що знаходиться в межах Луганської області, які працюють у системі безготівкових платежів з використанням пластикових карток. Конкретний вид товару визначається по кожній карті окремо покупцем виходячи зі своїх потреб. Усі внесені в пам`ять карти та на сервер Товариства з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" дані та необхідна кількість карт узгоджуються з покупцем (п. 2.1 договору).

Постачальник зобов`язався також надавати покупцю послуги з оформлення і передачі в його користування пластикових карт, які не є платіжними засобами, а лише дозволяють при їх пред`явленні отримати товар (п. 2.2 договору).

За умовами п. 3.1 договору постачальник поставляє покупцю товар на умовах EXW-АЗС постачальника (в тлумаченні Інкотермс - 2010). Постачальник, на час укладення цього договору, надає покупцю варіант обслуговування - "Літровий гаманець". Поставлений товар призначений для власного використання покупцем у своїй господарській діяльності.

Вибірка товару покупцем здійснюється за пластиковими картами, що виготовляються за рахунок постачальника і продаються покупцю протягом одного дня з дати надходження грошових коштів на поточний рахунок постачальника в сумі 10 грн 00 коп. за одну карту (п. 3.2 договору).

Видаткові накладні з зазначенням відповідного виду, кількості та ціни на товар оформлюються під час поповнення картки покупця та за умови пред`явлення останнім довіреності. Право власності на товар переходить від постачальника до покупця в момент отримання покупцем товару на автозаправній станції постачальника (п. 3.3 договору).

Ціна на одержуваний покупцем товар визначається при одержанні паливно-мастильних матеріалів на автозаправній станції Луганської області - виходячи з ціни постачальника, яка діє на момент оплати партії товару покупцем (п. 4.1 договору).

Умови оплати - 100% передоплата покупцем вартості товару (п. 4.2 договору).

Договір набирає сили з моменту його підписання обома сторонами та діє протягом року, та до повного виконання сторонами розрахунків. Договір вважається продовженим на один рік на тих самих умовах, якщо за місяць до закінчення строку його дії ні від однієї зі сторін не поступило письмового повідомлення про бажання розірвати договір (п. 11.1 договору).

Договір підписано заступником директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" Федорченко В.В. і директором Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром" Чорнухою А.В. та скріплено відповідними печатками.

Позивачем на виконання зобов`язань за договором передано відповідачу товар на загальну суму 110 957 грн 42 коп., що підтверджується оформленими видатковими накладними (аркуші справи 7-14):

- від 27.01.2021 № 104 на суму 25 076 грн 32 коп.;

- від 31.01.2021 № 141 на суму 14 447 грн 71 коп.;

- від 15.02.2021 № 251 на суму 27 909 грн 04 коп.;

- від 28.02.2021 № 342 на суму 30 112 грн 61 коп.;

- від 18.03.2021 № 488 на суму 2 900 грн 74 коп.;

- від 31.03.2021 № 585 на суму 6 665 грн 00 коп.;

- від 16.04.2021 № 704 на суму 1 551 грн 00 коп.;

- від 30.04.2021 № 828 на суму 2 295 грн 00 коп.

Товар за накладними від 27.01.2021, від 31.01.2021, від 15.02.2021, від 28.02.2021, від 18.03.2021 одержував директор відповідача Чорнуха Альона Володимирівна, за накладними від 31.03.2021, від 16.04.2021 та від 30.04.2021 - Бєласік Ксенія Олегівна, яка з 30.03.2021 по 30.07.2021 була директором Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром" (за інформацією сайта https://opendatabot.ua).

Відповідач одержав товар на загальну суму 110 957 грн 42 коп., за який розрахувався частково на суму 13 914 грн 32 коп., у тому числі: 24.03.2021 - 5000 грн 00 коп., 30.03.2021 - 5 914 грн 32 коп., 09.04.2021 - 3 000 грн 00 коп., що підтверджується банківською випискою (аркуш справи 16).

Розмір заборгованості за договором складає 97 043 грн 10 коп., який підтверджується актом звірення взаєморозрахунків за період з 01.01.2021 по 28.07.2021 (аркуш справи 15), підписаним від імені відповідача директором Герасименко Оленою Олександрівною, яка займає відповідну посаду з 31.07.2021 (за інформацією сайта https://opendatabot.ua).

Надаючи правову кваліфікацію викладеним обставинам справи, з урахуванням фактичних та правових підстав позовних вимог, суд виходить з наступного.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 11 ЦК України підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку (ч. 1 ст. 509 ЦК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 626 ЦК України договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Статтею 627 ЦК України передбачено, що відповідно до статті 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Договір є обов`язковим для виконання сторонами (ст. 629 ЦК України).

Зобов`язання в силу вимог ст.ст. 525, 526 ЦК України має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається. Аналогічна за змістом норма міститься у ч. 1 ст. 193 ГК України.

У відповідності з ч. 2 ст. 193 ГК України кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов`язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

Договір від 21.09.2020 № НГ210920/01, що укладений сторонами у даній справі, за своєю правовою природою є договором поставки.

Відповідно до ст. 712 ЦК України за договором поставки продавець (постачальник), який здійснює підприємницьку діяльність, зобов`язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов`язаних з особистим, сімейним, домашнім або іншим подібним використанням, а покупець зобов`язується прийняти товар і сплатити за нього певну грошову суму.

До договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін.

Загальні положення про купівлю-продаж визначені главою 54 ЦК України.

Відповідно до ст. 655 ЦК України за договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов`язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов`язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму.

За правилами ст. 692 ЦК України покупець зобов`язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару. Покупець зобов`язаний сплатити продавцеві повну ціну переданого товару.

За приписами ч. 1 ст. 612 ЦК України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Частиною 1 ст. 530 ЦК України врегульовано, що якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов`язок у семиденний строк від дня пред`явлення вимоги, якщо обов`язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства (ч. 2 ст. 530 ЦК України).

Зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином (ст. 599 ЦК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Статтею 74 ГПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставин, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Матеріалами справи підтверджується факт передачі у власність відповідача товару за видатними накладними від 27.01.2021 № 104, від 31.01.2021 № 141, від 15.02.2021 № 251, від 28.02.2021 № 342, від 18.03.2021 № 488, від 31.03.2021 № 585, від 16.04.2021 № 704, від 30.04.2021 № 828 на загальну суму 110 957 грн 42 коп. і наявність заборгованості в сумі 97 043 грн 10 коп. (з урахуванням здійснених оплат в сумі 13 914 грн 32 коп.), яка визнана відповідачем, що підтверджується актом звірки взаєморозрахунків, підписаним з боку відповідача повноважною особою, та станом на час звернення до суду відповідачем не погашена, тому суд вважає позовні вимоги про стягнення боргу в сумі 97 043 грн 10 коп. обґрунтованими, доведеними належними та допустимими доказами, та такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

При цьому, судом враховується, що всупереч вимог ч. 1 ст. 74 ГПК України відповідачем не надано до суду жодних заперечень щодо встановлених судом обставин про поставку йому товару на суму 110 957 грн 42 коп. та наявність заборгованості за одержаний товар в сумі 97 043 грн 10 коп., а тим більше доказів, що спростовують такі обставини.

Відповідно до ст. 129 ГПК України судовий збір за подання позову покладається на відповідача в сумі 2 481 грн 00 коп.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 129, 233, 237, 238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

в и р і ш и в:

1.Позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет" до Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром" про стягнення 97 043 грн 10 коп. задовольнити в повному обсязі.

2.Стягнути з Приватного підприємства "Білокуракинехлібпром", місцезнаходження: вул. Центральна, будинок 116, смт. Білокуракине, Сватівський район, Луганська область, 92202, ідентифікаційний код 43413256 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Мікс Маркет", місцезнаходження: вул. Головна, будинок 122А, кімната 419, м. Чернівці, Чернівецька область, 58022, ідентифікаційний код 33432796 борг в сумі 97 043 грн 10 коп., судовий збір в сумі 2 481 грн 00 коп., видати наказ позивачу після набрання рішенням законної сили.

3.Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене до суду апеляційної інстанції у строки, передбачені ст. 256 ГПК України, та порядку, визначеному п. 17.5 Перехідних положень ГПК України.

4.Повне рішення складено - 13.02.2023.

Суддя Андрій СЕКІРСЬКИЙ

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу108926663
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 97 043 грн 10 коп. без повідомлення (виклику) сторін

Судовий реєстр по справі —913/119/22

Рішення від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 22.07.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 11.05.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні