Ухвала
від 13.02.2023 по справі 379/72/23
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 379/72/23

Провадження № 2-о/379/7/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2023 рокум.Тараща

Суддя Таращанського районного суду Київської області Разгуляєва О.В., ознайомившись з матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Таращанської міської ради Білоцерківського району Київської області, Таращанський геріатричний пансіонат про визнання фізичної особи недієздатною,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою заінтересована особа: орган опіки та піклування Таращанської міської ради Білоцерківського району Київської області, Таращанський геріатричний пансіонат про визнання сина ОСОБА_2 недієздатним.

19.01.2023 в зв`язку з виявленими недоліками, ухвалою судді, заяву було залишено без руху та надано заявнику строк на усунення недоліків тривалістю десять днів з дня отримання копії ухвали.

Згідно рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення, ухвала суду була отримана заявником 31.01.2023.

Проте, виявлені судом недоліки заяви, викладені в ухвалі суду, не усунуто, а строк встановлений судом для їх усунення сплив.

Враховуючи, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду, при вирішенні питання щодо відкриття провадження у справі та призначення її до розгляду слід виходити із загальних засад, визначених ст. 185 ЦПК України.

Згідно ч. 3ст. 185 ЦПК України,якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищевикладене, оскільки, виявлені судом недоліки заяви, викладені в ухвалі суду, заявником не усунуто, заяву ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною слід повернути.

Повернення заявине перешкоджаєповторному зверненнюіз заявоюдо суду,якщо перестанутьіснувати обставини,що сталипідставою для повернення заяви, відповідно до ч. 7ст. 185 ЦПК України.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Таращанської міської ради Білоцерківського району Київської області, Таращанський геріатричний пансіонат про визнання особи недієздатною вважати неподаною та повернути заявнику.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України http://tr.ko.court.gov.ua.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

СуддяО. В. Разгуляєва

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу108927983
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —379/72/23

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Разгуляєва О. В.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Разгуляєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні