Ухвала
від 13.02.2023 по справі 920/970/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

13.02.2023м. СумиСправа № 920/970/22

Господарський суд Сумської області у складі судді Резніченко О.Ю. при секретарі судового засідання Бублик Т.Д., розглянувши матеріали справи № 920/970/22

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ГУАЛАПАК УКРАЇНА (проспект Курський, 147/4, м. Суми, 40031, Україна, код ЄДРПОУ 38958996)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю ЧЕРІ (вул. Ал. Картвелішвілі, ділянка 726, Діді Ліло, м. Тбілісі, поштовий код 0198, Грузія, ІПН 400043181)

про стягнення 21 521,18 євро

за участю представників сторін:

від позивача: С.В. Кучменко, адвокат.

від відповідача: не прибув

Суть спору: Позивача звернувся до Господарського суду Сумської області з позовною заявою, в якій просить суд стягнути з відповідача 21 521,18 євро заборгованості по контракту №155 від 31.05.2019.

16.01.2023 до суду від відповідача надійшло заперечення на позовну заяву, в якому він зазначив, що не визнає і не погоджується з позовом.

16.01.2023 до суду від відповідача надійшло клопотання в якому він просить суд забезпечити його включення до судового засідання за допомогою відеоконференцзв`язку та забезпечити присутність/послуги перекладача під час судового засідання, оскільки відповідач не володіє державною мовою (перекладач з грузинської на українську).

25.01.2023 до суду від представника позивача надійшла відповідь на заперечення №11/2 від 23.01.2023 в якому зазначив, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить суд їх задовольнити.

Щодо клопотання відповідача про забезпечення присутність/послуги перекладача під час судового засідання.

Відповідно до ст. 72 ГПК України перекладач допускається ухвалою суду за заявою учасника справи або призначається з ініціативи суду.

Cуд вважає за можливе запропонувати відповідачу самостійно обрати та подати кандидатуру перекладача.

Щодо клопотання відповідача про участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ст. 197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему (учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в підсистемі відеоконференцзв`язку Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система на офіційному вебпорталі Судова влада України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам)

Відповідно до частин п`ятої, одинадцятої статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву; використовувані учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку; участь у відеоконференції забезпечується з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Свідок, перекладач, спеціаліст можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно у приміщенні суду.

Згідно зі ст. 177 ГПК України, завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

За приписами ст. 185 ГПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті. Суд з`ясовує думку сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Представник позивача у підготовчому засіданні 13.02.2023 зазначив, що підтримує позовні вимоги, повідомив про всі обставини справи, які відомі та надав докази, на які посилається у позові.

У підготовчому засіданні 13.02.2023 судом розглянуто питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу.

З урахуванням викладених обставин, суд, закриває підготовче провадження та призначає справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 120, 182, 185, 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Закрити підготовче провадження.

2. Призначити справу до судового розгляду по суті на 20.03.2023, 11:00. Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Сумської області за адресою: м. Суми, проспект Шевченка Тараса, 18/1, 1-й поверх, зал судового засідання № 5.

3. Відповідно до ч. 5, 7 ст. 6 ГПК України суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу на їхні офіційні електронні адреси, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана суддею 14.02.2023.

СуддяО.Ю. Резніченко

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу108956233
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 21 521,18 євро

Судовий реєстр по справі —920/970/22

Рішення від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 16.01.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 21.11.2022

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні