Ухвала
від 14.02.2023 по справі 760/9672/22
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/9672/22

2/760/660/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 лютого 2023 року Солом`янський районний суд м. Києва в складі:

головуючого -судді - Шереметьєвої Л.А.

за участю секретаря - Фареник А.О.

розглянувши в відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Солом`янського району міста Києва до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 про відшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок залиття приміщення, суд

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом і просить сягнути з відповідачів 40 513. 00 гр. матеріальної шкоди, завданої залиттям приміщення Центру.

Ухвалою суду від 11 серпня 2022 року в справі було відкрито спрощене позовне провадження без виклику сторін.

Відповідно до Витягу з Реєстру територіальної громади м. Києва від 03 січня 2023 року в квартирі АДРЕСА_1 зареєстрована 21 особа, з яких 4 неповнолітніх.

Позивачем при зверненні до суду в якості відповідачів залучено 9 осіб.

У зв`язку з цим справа була призначена до розгляду в судовому засіданні з викликом сторін.

Представник позивача в судовому засіданні долучив до матеріалів справи інформацію з Реєстру нерухомості, з якої вбачається, що квартира складається з 15 кімнат, тобто є комунальною, троє з числа залучених до участі в справі відповідачів є співвласниками квартири.

Представник позивача в судовому засіданні заявив клопотання про витребування в КП « Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом`янського району міста Києва» інформації про осіб, яким видавався ордер на всі кімнати в квартирі.

Крім того, просить витребувати в відділі приватизації Солом`янської районної в м. Києві державної адміністрації та Київському міському бюро технічної інвентаризації інформацію про всіх співвласників спірної квартири.

Заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання та витребування зазначеної інформації, виходячи з наступного.

Відповідно до ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданнями цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Частиною 7, 8 ст. 84 ЦПК України встановлено, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи викладене вище, характер та предмет спору сторін, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Витребувати від:

Комунального підприємства »Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом`янсього району міста Києва» / 03186 м. Київ вул. Левка Мацієвича, 6 /:

- інформацію про статус квартири АДРЕСА_1 ;

- кому видавалися ордери на право зайняття квартири АДРЕСА_1 по кожному приміщенню окремо та копії вказаних ордерів.

Відділу приватизації Солом`янської районної в м. Києві державної адміністрації / 03020 м.Київ Повітрофлотський проспект, 41 /:

- інформацію про приватизацію квартири АДРЕСА_1 з приведенням прізвищ співвласників та переданих у власність часток квартири;

Київського міського БТІ / 01001 м. Київ вул. Трьохсвятительська, 4В/

- інформацію про те, хто є власниками квартири АДРЕСА_1 .

Витребувану інформацію направити на електронну адресу суду: e-mail: inbox@sl.ki.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.А. Шереметьєва

Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу108958934
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок залиття приміщення, суд

Судовий реєстр по справі —760/9672/22

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 10.08.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні